Tre år av mitt liv - End of story

Det var en underlig känsla jag precis upplevde. Skrev klart sista sidan i min dagbok. Tre år av mitt liv samlat i en liten, väldoftande bok. Så ska om en stund traska ner på stan och köpa mig en ny dagbok. Påbörja ett nytt kapitel i mitt liv och hoppas att det blir 20 ggr bättre än det som den här dagboken innehar. Kunde inte låta bli att läsa några sidor och vad mycket skit det är som döljer sig där. Många hemligheter, kärlekar och missöden.

Hade en sån underbar dag igår. Tror det berodde på att solen sken. Började dagen med en uppfriskande promenad. Gick till jobbet och var på strålande humör. Nadica och jag satt och skämtade, skrattade och pratade en massa strunt hela dagen. Skönt när alla är på bra humör. Så kom hennes väninna med sin lilla bebis, en sån riktig liten sötnos. Det där babyboom-året jag pratat om ni vet. Helt stört hur många det är av människorna i min omgivning som skaffat barn. Har nästan fått en knäpp i huvudet jag med (observera nästan).

Så blev det en fika på stan. Lite bowling på kvällen med Andreas och hans kompisar. Var mest bara pinsamt. Trodde jag skulle vara lite bättre, fast har inte spelat på så otroligt många år så kan väl ha det som ursäkt. De där grabbarna spelar ju faktiskt lite då och då. Sen drog Jessica och jag hem till mig och drack vin, ringde Martin och så började det festas. De har öppnat upp en uteställe nu igen här i stan, så vi drog dit en runda. Så otroligt mycket folk man kände. Var nästan lite läskigt. De hade fyllt upp stället ganska snabbt, fick bara ha 300 personer där. Känns kul att så många kom dit. Dock blev jag alldeles för emotionell framåt natten så gick hem. Skäms lite idag för att jag måste bli så äckligt brudig.

Ikväll kommer min lilla Niclas to town. Hans bror spelar på the rock, så återstår att se om jag får med honom dit vi ska eller ej. Vi ska åtminstone till Simon på förfest och sedan in till Kalmar. Lina och co från Emmaboda skulle med ut. Ska bli kul att få träffa syrran ute en sväng.

Tre stadier i mannens liv

SINGEL




GIFT




FRÅNSKILD


I like my money where I can see it...

I like my money right where I can see it... Hanging in my closet
"Carrie Bradshaw - Sex and the city"

Nog för att jag vet att alla mina grabbar nu skrattar åt mig men hur svårt ska det vara att förstå en kvinnas förkärlek till (som i mitt fall) klänningar och skor. I somras när jag konstaterad hur mycket pengar jag lagt under våren på just detta gav jag i ett svagt ögonblick ifrån mig ett löfte att inte inhandla någonting sådant på tre månader. Nu är det enbart tre veckor kvar och jag har börjat nedräkningen.

Hittade de snyggaste höststövlar i ett skyltfönster igår och jag bara längtar efter att få komma utgåendes med dem från affären. Lär inte vara det minsta leendet ni ser då direkt ;-)

Tanter i string

Medans vi sitter och slurpar i oss våra drinkar, skrattar, pratar och studerar människor när de dansar upptäcker vi helt plötsligt något som fick upp våra ögon. Där, mitt på dansgolvet står en tant och svänger sina lurviga (inte så hemskt det) om det inte vore för hennes vita, genomskinliga, tajta byxor som alltför tydligt visar upp hennes ministring. Allvarligt.. får man går runt med sådana när man är gammal? Var går gränsen för hur "ungdomligt/ slampigt" man får klä sig vid högre ålder? Tänk om man blir så själv att man inte tänker på en sådan sak. Det är läskigt och ännu läskigare är att de flesta grabbar ändå verkar tycka det är helt okej med tanter som klär sig så. Är det bara vi flickor som är för utseendefixerade mån tro?

En halvtimme senare: Tanten har fått ragg!
Ytterligare en timme senare: Ser tanten lämna stället tillsammans med ragget!
Ännu senare: Vi anser oss tydligt veta att det finns killar på stället som har string!





Vaknade i morse med ett blåmärke på kindbenet som gör JÄTTEONT. Vet inte vart det kommer ifrån eller vem jag ska lägga skulden på. Konstaterade bara att det är tur jag har min I.D make-up, den döljer fint.

Min ängel

Ibland när man känner sig riktigt ensam tror man att hela världen är emot en. Man saknar och saknar och förstår inte varför det är så tomt. Det jag ikväll insett är att jag faktiskt har en otroligt underbar vän. Min alldeles egna ÄNGEL. Han finns där även när jag inte tror det och honom kan jag förlita mig på oavsett vad som händer i mitt liv. Han är helt enkelt ovärderlig. Den som känner mig allra, allra bäst och vet precis de rätta orden jag behöver höra vid alla tillfällen. Förstår inte hur han står ut med att ta hand om mig för jämnan.

Det känns att det är höst nu. Jag tror att jag hade tyckt om hösten om den inte varit början till vintern och lidandet. För egentligen finns det inget mysigare än att traska runt uteomhus en vacker höstdag och njuta av alla underbara färger i naturen. Ändå hatar jag det.. Nej och åter NEJ till kyla. Det värker i hela kroppen ikväll, sitter en tår i ögonvrån som innehåller lite ångest *ler* När första svängen av värk kommer på hösten är det alltid tungt. Därför jag kom att tänka på hur lycklig jag kan skatta mig som har någon som finns där när jag behöver och som vet hur mycket man kämpar för att ta sig igenom detta. Han betyder mer för mig än han kan ana!


Pluspoängen

Mina inlägg här pendlar väldigt mycket mellan glad och ledsen arg och belåten haha.. Just nu upplever jag en känsla av frustration då händelser för mig inte riktigt sker på det sättet som jag vill att de ska. Någon sa mig i helgen att det man från början måste jobba med är att bygga upp pluspoäng, och med det menas pluspoäng i mängder. För gör man då någonting som drar ner ens goda rykte blir det inte lika märkbart. Det som dock alltid är viktigt är att man ständigt ligger på plussidan och för tillfället görs det inte de. Åtgärder? I mitt lilla tunnelseende finns det ändå både lätta och mer avancerade åtgärder. Inga utav dessa åtgärder är dock komplicerade att åstadkomma, för på så vis är jag ingen svår människa utan tycker väldigt mycket om även de små, lätta och knappt märkbara delarna. Dilemmat är att jag inte upplever att ens de existerar och då uppstår denna frustration.

Så frågan är; Hur länge kan man tillåta sig själv att vara frustrerad över att det ej finns några pluspoäng kvar?


Hatar duggregn

Det är alldeles för tråkigt med sånt här väder. Bara när jag slog upp ögonen idag kände jag att det här kommer bli en grymt tråkig dag, och alldeles riktigt. Fördärvade ryggen när jag epilerade en kund. Det bara stack till längs hela ryggraden och nu kan jag knappt räta på mig. Sen mulet och duggregn gör så klart inte mitt humör bättre. Kom hem vid halv sju och kände mig bara tjurig. 

Ringde min far och han piggade upp mig lite. Så efter en liten push från honom satte jag igång och baka. Så nu doftar det ljuvligt här hemma i lägenheten. Ska bjuda mina kära kollegor på lite sockerkaka imorgon. Vi ska ha utbildning i Sothys, så Mia kommer ner från Munkedal och ska trigga oss lite. Så bra att få lite feedback från henne. Sen nästa vecka tror jag det blir en liten tripp till Västerås. Ska gå vidareutbildning i Powerplate. Väldans mycket på gång nu med manikyristexamen med. Känns som om det enda jag gör om dagarna är att plugga. Fast det är jätteroligt, man får en liten kick när man går de här nya kurserna. Min far kommenterade att jag är väldigt lik honom. Vi behöver hela tiden saker att göra och nya utmaningar för att fungera haha..

Nej se nu ska jag ta ut kakan ur ugnen och mumsa i mig en liten bit :-D

Vändning i vardagen som heter duga

Tänk vad livet kan svänga ordentligt och plötsligt. För bara en månad sen gick jag runt och var bitter på allt vad killar hette. Hela sommaren ägnade jag åt att festa och var inte direkt den prydaste i vänskapskretsen. Livet hade alldeles för många måsten och människor gjorde mig besviken gång på gång. Så på nattbussen hem en sketen lördagskväll träffade jag en underbar kille och efter bara första dejten så slog det slint i huvudet på mig. Så efter min totala förvirring insåg jag att han faktiskt tycker om mig med och nu känns allting så otroligt bra. Han har fått mig gladare än jag varit på fruktansvärt länge. Har fått tillbaka lite av min styrka och motivation igen. Tycker det är roligt att gå till jobbet och orkar hitta på saker med vännerna. Det beror nog mycket på att jag har någonting att se fram emot. Han ger mig det utrymme jag behöver och det är skönt med en kille som förstår det. Enda som skrämmer mig lite är att för första gången på väldigt länge längtar jag verkligen efter att vara nära någon. Det är lite läskigt haha.. ;-)


Mina föräldrar alldeles brunbrända efter sin resa till Kreta.



Den jag tycker om!



Lillasyster som har 7000 järn i elden som vanligt

Insomnia - för tusende gången

Jag fullständigt HATAR dessa nätter, och nu har de börjat komma allt oftare igen. Ska ringa och prata med min läkare imorgon förmiddag. Måste åtminstone få tabletter utskrivna för jag blir helt störd av att ligga vaken så här. Nu är visserligen inte klockan mer än elva, men jag har legat och stirrat upp i taket i två timmar. Det är som om hela världen bara stanna upp och det enda som existerar är tankarna i mitt huvud. Försökt med ALLT för att slappna av och bli tillräckligt lugn i kropp och sinne för att kunna somna, men det är helt omöjligt.

Vet inte hur många år jag haft det här nu. Är så avundsjuk på människor som bara kan lägga huvudet på kudden och somna. Det värsta är när jag har sällskap brevid mig i sängen och den personen sover så gott medans jag ligger vaken och stirrar upp i taket. Letar efter fläckar och funderar.. Då måste man ta hänsyn!

När jag ligger och lider av denna sömnlösa tristess tycker jag inte om att ta hänsyn. Får onda tankar i huvudet då..

Tråkar på jobbet - 080904

Sitter på skolan och skriver ett nytt häfte om nagelsjukdomar. Förstår inte hur allting kan ta sån enorm tid. Fast är en bra repetition för mig. Ska om tre veckor ta min manikyristexamen. Fast känns inte så problematiskt direkt. Det där med naglar är nog lite min grej. Har jobbat med det i två år nu så att göra dessa prov känns mest som en lättnad. Ett bevis på att jag kan det jag gör. Tycker visserligen att fötterna är roligare. Skulle gärna gå en vidareutbildning inom medicinsk fotvård. Finns alltid så mycket skojiga grejer på folks fötter att jobba med.

Igår var Ida, Stina och jag på magdans. Kändes bra att komma dit igen. Var samma lärare som jag gick för förra våren. Så nu är tredje gången jag hakar på en nybörjarkurs. Snart måste de där rytmerna sitta i kroppen. Känns skönt att veta vad man gör nu när man går dit iaf. Har inga ambitioner att bli något inom magdans och då kan jag lika gärna gå nybörjarkursen igen. Att ha roligt  medans man tränar, det är så klart det man vill uppnå.

Sen ikväll är det dags för den nya danskursen i Rockn roll and hustle. Ska dit tillsammans med Simon, ska bli väldigt spännande att testa en helt ny dansstil. Det finns inga sådana kurser häromkring alls innan. Gjorde dock en liten miss i min schemaplanering, så måste försöka ändra det till nästa vecka. Skulle jobba till sex när kursen börjar.. Typiskt mig!

Nu längtar jag mest till helgen. På lördag ska vi ut till Agebo och bada spa. Föräldrarna är bortresta så vi har det helt för oss själva. Tänkte laga lite god mat och sen bada bubbelpool och basta. Dricka något glas vin med. Testade ett så otroligt lättdrucket vitt vin med Ida i helgen, Dr Faust. Så min pojk ska med ut också. Han är lite ny inom det här området med spa, behandlingar  och sådant *ler*