Beslutsångest

Tänk om man bara kunde trycka på en knapp och på en stor skärm står det "DET HÄR SKA DU GÖRA MED DITT LIV" och sen är det någonting väldans bra som passar en perfekt. Jag har sån sjuk beslutsångest. Har ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Tusen och åter tusen tankar och idéer i huvudet. Stresshormonerna har pumpat i kroppen något äckligt hela sommaren. Nu senaste veckan har jag äntligen kommit lite mer till ro. Så pass att jag faktiskt sovit hela nätter igen.

Satt och skrev en lista förut på vad jag vill göra, den är aslång. Jag är inte längre någonting som håller mig fast i Nybro. Om jag inte vill och det har jag väl egentligen aldrig velat. Så inte bör jag vara så dum att jag blir det igen.... *suck*

Samtidigt som min starkaste idé är lite av en dröm och jag senare troligtvis kommer ha chansen att syssla med mitt drömjobb. Om jag då håller mig i trakten och fortsätter hålla i mina kontakter. Ska plugga pedagogik ett år på distans nu, det ska bli väldigt intressant faktiskt. Så har jag resplaner. Vill inget hellre än att komma härifrån, till en varm plats där jag kan få må riktigt bra :) Tur det blir Teneriffa.. Tre veckor i september. Vad jag ska ha det gutt och vara vältränad när jag kommer hem!

Ingen som har något bra förslag på vad att göra med mitt liv?

På måndag fyller min älskade lilla Ida 20. Ska fira henne på söndag så nu hoppas vi hon ska gilla sina presenter. Älskar dig sötaste!! *pussa*


Fotokollage

Bilder från Strand v 29




Snodde dessa från Jenny så får ni se lite i alla fall =) Thanks darling!!

Haft bloggtorka!!

Visst extremt dålig på att uppdatera bloggen nu märker jag. Tjejen här har tusen grejer i huvudet på en och samma gång så har inte haft lust att skriva. Inte ens skrivit dagbok på flera veckor nu. Så.. hm vad har hänt sen sist. Förra helgen hade vi en helhelg på Strand, de bilderna är upplagda på fb så tar er en kik här och kommentera lite om ni inte redan gjort det =)

I fredags hängde jag med Jenny och Danne till Åseda och festade till det lite. Dansade till Arvingarna lite granna och träffade en massa roliga nya människor. Fick nys om ett dirtyfox-läger som ska kollas upp.




Lördagskvällen var jag på en supermysig middag och sen fick jag äran att köra på lite onyktra vänner. Gjorde mig inte så mycket när jag ändå var inne i Kalmar och hängde.

Söndagen åkte jag till Borgholm med Jenny och Sofie. Senare kom även Charlotte och Malin. Vi förfestade lite granna med några av deras vänner och sen även med några av grabbarna vi hängde med helgen innan på Strand. Var lite väl mycket folk på Strand när vi kom dit tyckte jag. Fast dansa gick det ju att göra ändå. Träffade en massa gamla vänner som vanligt, jätteroligt!! Mer bilder finns på Jennys blogg  ;)



Måndagen spenderade jag i soffan med att titta på film. Kom väl inte till liv förrän runt fem-tiden, men då hade jag överskottsenergi. Passade på att öva på mina hushållskonster igen och gjorde en räkpaj. Fick sällskap en stund och pajen blev faktiskt godkänd. Sen gick jag och mötte upp Jesse och traskade en rejäl runda tillsammans med henne.

Nu har jag jobbat tisdag och onsdag. Sen igårkväll hängde jag hos Lina en stund. Hon och Ida spelade kort med sina boys. Vi skickade iväg lite inbjudningar till Hawaiifesten. Därefter ringde Jenny så stack jag bort till Danne där de satt ett litet gäng. Drack lite vin och senare badade vi även bubbelpool. Hur mysigt som helst. Blev dock riktigt trött, gick hem runt tvåtiden. Somnade på tre röda sekunder. Tror min läkare har rätt i att det där med varma bad på kvällen lugnar mig fint. Här om dagen satt jag framför en brasa precis innan läggdags, det hjälpte också en del. Så absolut att dator och tv ska stängas av nu en bra stund innan sovdags. Borde hjälpa sömnproblemen lite.

Nu ska jag titta klart på Boy A, göra en recension på den som jag lovat Jonas och sen ta mig en promenad i skogen med Per. Vi ska se om vi kan hitta någon svamp. Ååh ja förresten *ler glatt* Nästa vecka blir det allsång med Lasse Berghagen på Stortorget i Kalmar tihi ;)

Morgontimmen har anlänt

Har nu ägnat hela natten åt att lyssna på musik. Sitter här och gungar fram och tillbaks för mig själv medans jag hittar på knepiga frågor åt Alex att svara på. Andra kvällen med frågesport *ler* Han skickade en supermysig låt till mig förut som han skrivit. Tänker inte erkänna hur många gånger jag lyssnat på den ikväll haha..

Imorgon får jag min nya alldeles illrosa kamera *ler glatt* Ska man ha fina leksaker ska de också få synas ordentligt. Så nu lovar jag att dokumentera helgen åt er som inte kan följa med. Imorgon eftermiddag ska jag, Jessica och Hanna tillbringa i skogen med att plocka blåbär. Så har nu lovat Lina och Manne att på fredag kväll efter dansen i Agebo blir det blåbärspaj hos mig. Ja och alla är hjärtligt välkomna både till mig och till Agebo. Dansen börjar klockan sex där ute. Tänkte vi ska grilla lite och ha det väldans trevligt. Jenny röstade för lite sol och bad på fredag också om vädret blir som SMHI lovat *håller tummarna* Mer sol till kroppen, och ännu mer solskyddsfaktor. Min färg har hållt sig jättebra i år, det är nog hög spf som hjälpt till en del tro det eller ej.

Puss på er & hoppas vi ses på Strand i helgen


The Queen of Hearts

Tusan *ler glatt* tror jag börjar uppnå mitt esse. Förutom att jag inte skriker "take his head of" när jag tröttnar, utan mer bara lite snyggt punkterar hjärtan. Längtar jag tills nästa helg då det blir helhelg i Borgholm och bland annat jönköping kommer ner tihi.. Blir det något likt gårkvällen kommer jag vara nöjd. Now i´m going to follow the white rabbit into the rabbit hole (vila ögonen) *kisses*

Åh tihi.. fick ett så sött sms igår. "Ditt leende stannar kvar som en bokmärkesängel i minnet".
De orden kan jag leva på ett litet tag =)


Kanotpaddling

Har haft två trevliga dagar då Lina, Olof, Andreas och jag åkte iväg och paddlade kanot. Tro det eller ej, men vi hade hyfsat tur med vädret. Inte strålande sol som man kunde önskat, men det var uppehåll och lite då och då såg man några små solstänk. Då passade vi på att ha våra kaffe/ fika- och ölpauser. När vi kom till stugan på kvällen hade det klarnat och vi satt ute på terassen. Grillade, drack vin och hade det mysigt. Spelade lite fyrmannavist på kvällen. Till grabbarnas frustration var Lina och jag överlägsna. Ända tills de lyckades få oss oense iaf *ler* Lördagens paddling gick även den bra. Andreas fick upp oss sjukt tidigt. Stor suck för dessa morgonpigga människor. Fast det var en väldig tur det, för precis när vi kom fram öppnade sig himlen och detta slapp vi vara med om.


Olof lite kinkig över att jag fuskåker efter honom med snöret.. *blink* ;)


Öl & kaffepaus hade vi i kanoten lite då & då.
Övrig tid fick grabbarna göra knipövningar för att ölen inte skulle skvätta ut när vi paddlade haha.. =)



Lina gör sitt krokodiliska vrål & uppvisar styrka =)


Ett litet dopp tog jag. Kom dock upp väldigt snabbt till en väntande handduk!


Grabbarna njöt lite på terassen av kvällssolen & det hade varken Lina eller jag ngt emot ;)


Utmaning i fyrmanna blev det på kvällen. För en gångs skull var systrarna Jonsson överlägsna tihi.. :D


Två utmattade & trötta donnor på lördagsförmiddagen

Foto i blåsten

Fredrik är hemma i krokarna och idag kom han hit till mig en sväng. Vi har varit ute vid sjön och fotat. Kändes som om jag skulle blåsa bort, men var lite spännande. Hade roligt som tusan!


Här är min skrattattack då jag hade ungefär 20 myror på vardera fot som kröp omkring och var ondsinta.




Äckligt envisa insomnia

Att det kan finnas så sjukt mycket saker att tänka på för att lära sig sova *suck* En hel förbannad bok att läsa igenom med tips och idéer för det första. Insomnia = Sömnsvårigheter

Haha.. nu kommer närmaste inläggen enbart handla om sömn. Ska försöka sätta er in i hur mitt liv som insomniapatient är, för det är vad de diagnoserat mig som. Äntligen, på gott och ont. Ska nu först få tillskott med melatonin. Det är det hormonet i kroppen som styr dygnsrytmen och tydligen bildas det inte tillräckligt mycket i min lilla kropp.

För att hjälpen äntligen skulle komma har jag skrivit sömndagbok i flera månader. När de räknade ut snittet så sover jag var tredje vecka sex - åtta timmar per natt. Då räknar de med att den veckan är godkänd, underbart *ler sarkastiskt*. Oj jag sover bra var tredje vecka *morr*. Resterande två veckor ligger sömnen på två-fyra timmar per natt. För att det ska räknas som sömnlöshet ska det ta minst 45 minuter innan man somnar. Det är väl ingenting!! Jag ligger fan alltid vaken minst två - tre timmar innan jag somnar så det var då ingen svår ribba. Så ska man även vakna minst tre gånger per natt. Jag vaknar säkert tio gånger och allt som oftast av mardrömmar. Vilka även de räknas in bland sömnlöshetsproblemen. Folk som säger att de har lite svårt att sova ibland vet inte vad de pratar om *suck*.



Här är orsakerna läkarna tror att just min insomnia beror på. Jag begärde att få läsa journalen, nyfiken som man är ;)
- Stress (för höga krav på sig själv och hjärnan på högvarv)
- Högt blodtryck (sedan sju år tillbaka, ungefär då sömnproblemen startade enligt tidigare journaluppgifter)
- Ledgångsreumatism (troligtvis en påverkande faktor då rastlöshet i kropp och leder lätt uppkommer)
- Depression (vilket jag inte alls har, but whatever.. Får de ens skriva så när de inte vet? Fast de kanske menar att jag haft det tidigare. De där förbannade vinterdepressionerna är de så klart medvetna om eftersom de uppkommer på grund av sjukdomen och köldkänsligheten)

Så det jag nu ska göra själv är bland annat följande;
- Se till att få en rätt dygnsrytm. Gå &lägga mig & stiga upp samma tid varje dag oavsett hur sömnen varit.
- Inte stanna längre i sängen än vad som behövs för den normala sömnen.
- Motionera regelbundet men helst inte efter klockan sju på kvällen.
- Inte äta kvällstid (eller på natten heller då *suck*)
- Inga elektroniska grejer i sovrummet
- Inga tupplurar
- Vistas ute i dagsljus mycket under dagen.
- Undvika starkt ljus när man går på toaletten mitt i natten.
- Inte använda sängen till något annat än sova, mys & sex.

Sedan kommer det till det där med att varva ner.
- Varmt bad
- Varmt att dricka på kvällen, tex kamomillte
- Mörkt & svalt i sovrummet
- Stänga ute ljud & ljus, använda öronproppar & ögonmask
- Avspänningsövningar, yoga eller meditation
- Lugnande musik

Om jag vaknar under natten ska jag tydligen inte ligga kvar i sängen och lida som jag alltid gjort tidigare. Istället ska jag stiga upp och göra någonting i ett annat rum tills jag blir sömnig.

Mesta av detta har jag så klart redan testat, men nu ska jag ge allt detta en ordentlig chans medans jag får melatoninet. Fungerar det inte blir jag inlagd på såna där sömntest och det har jag ingen lust med.

Natti natti *kyssar*

Reason to cry

"Hade någon som  verkligen älskade mig, men det var inte nog för mig."

All this time, all this time with you.
Really loved me, despite my faults and you knew.

Iste med perikosmak..

Insåg precis att mitt isteberoende är tillbaks. Har på bara en liten stund klunkat i mig hela tvåliterspaketet med persikoiste. Är aningens varm efter att ha städat hela dagen och det är nog bästa törstsläckaren någonsin.



Funderar på att ringa och se om någon ska hänga med mig in till Kalmar och dansa ikväll. Spinnrockarna har sommardans nu på måndagarna så svänga på sig vore gutt.

Tomt tomt tomt...

Nu har jag spenderat dagen med att städa rent det absolut sista på skolan och det känns sjukt vemodigt. Är astrött nu, men ska ta ett litet ryck till och bära ner det sista i förrådet hos mig. Fattar inte hur det kan bli så mycket grejer. Lyckades få sova en hela natten inatt, har hittat mig ett litet knep ;) Tur det annars hade nog städningen tagit två svåra år.


Se så tomt det blev *suckar*

Så imorgon ska jag träffa hyrasvärden och lämna tillbaka nycklarna. Det känns skumt, för nu är allting verkligen över! Ett kapitel i mitt liv ska stängas igen. Underlig känsla att lämna lokalerna så här.

Ska göra lite äppelpaj i eftermiddag för att få bort emokänslorna. Måste även ringa lite folk, ambassader och dylikt, och sedan plugga cellens uppbyggnad..weah!

Haft bästa veckan på länge

Då är man sansad, hemma och till freds med livet igen. Har haft en väldigt bra vecka, bortsett från min snörvliga näsa. Var på multidejting i torsdags. Ibland hinner man med att träffa väldans många människor på en och samma dag. Var bland annat på stan och fikade. Njöt en stund av solen och badade fötterna i Långviken. Gick barfota i gräset och stod helt plötsligt och stirrade på en enorm snok. Jag fullkomligt hatar ormar. Kändes som om varenda pinne förvandlades till orm efter det. Kommer inte gå barfota på ett tag nu kan jag lova. Blev dock inget Larz Kristerz, men men, fick ju dansa till Casanovas i måndags så ska inte klaga. De är trots allt betydligt hetare att titta på.

Fredagsmorgonen packades picknick och sen åkte Andreas och jag till Borgholm för att tälta, sola och bada. Var väldigt skönt att komma hemifrån och för en gångs skull hördes inte en massa barnskrik när man skulle ligga och sola utan det var så himla lugnt och behagligt. Kanske inte för honom eftersom jag har tendens att prata lika mycket som vanligt. På kvällen kom ett par grabbar till och vi satt på Harrys och drack en massa gott. Lyssnade på någon som troligtvis måste vara Sveriges sämsta trubadur någonsin. Fast lite salongsberusad som man var gjorde det varken till eller från. Kände mig lite vilsen framåt natten, men hittade André en stund och vet jag även hade några intressanta telefonsamtal med speciellt utvalda personer.

Lördagen var jag däven som tusan. Låg på en filt och stirrade upp i himlen länge länge medans de andra började dricka öl igen.. KNAS!! När jag väl piggnade till hyffsat var det dags att åka till Kalmar på Viktors 30-års fest. Var väldigt roligt att träffa gamla vänner igen, och även nya bekantskaper. Fått en massa tips om vampyrfilmer, serier och böcker jag ska ta itu med ;) Mina planer för kvällen blev inte som planerat. Har dåligt samvete som inte kunde komma till John, men det ska gottgöras.. i promise!

Härliga med den här veckan är att jag var kväll träffat helt olika människor, från helt olika vänskapskretsar och haft så sjukt skoj och trevligt varje kväll. Har även hittat en underlig sida hos mig själv, en liten pusselbit som jag liksom personligen känt att jag inte haft kontroll på. Eller kanske varit direkt omedveten om. Mycket spännande! Nu ska det skrivas dagbok tihi..

Tusen tack alla mina underbara, älskade vänner för att ni får mig att skratta och må så bra!

Kamerajakt

Imorgon ska jag äntligen köpa mig en kamera. Andreas och jag ska kika runt lite inne i Kalmar och se vad som finns av intresse. Så snart kommer jag kunna lägga upp lite aktuella bilder i mina inlägg. Blir förhoppningsvis lite roligare för er att läsa bloggen då.

Ätit jordgubbar för glatta livet idag. Tog även med lite ut till stugan när vi var och badade. Jätteskönt i vattnet, 26 grader vid ytan om nu termometern visade rätt. Fick lite besök ikväll och vi åt varma mackor med champinjonstuvning. Det var riktigt gott. Jag gillar när någon annan donar i köket och jag bara få sitta och titta på. Ska absolut hitta mig en karl som tycker om att laga mat ;) och dansa haha..