Berlin

Tycker alltid det är lika skönt att komma bort hemifrån för en liten stund, och destu bättre att åka med någon man tycker om. Vi hade en väldans bra resa. Sett mycket av Berlin och knallat runt på flera av julmarknaderna. Druckit en massa glögg och varm choklad. Jag har tittat på mängder och åter mängder av julpynt. Detta var kanske inte Andreas riktigt lika road utav som jag var haha.. Hittade hur söta saker som helst, dessvärre smittade det inte av sig hur exalterad jag än blev.
Redan första kvällen hittade vi en amerikansk 60-tals restaurang/bar som jag älskade. Hade de haft ett sånt ställe hemma hade jag hängt där jämt och druckit cocktails. Under lördagen lärde vi känna ett finskt par som vi umgicks med den eftermiddagen och kvällen. Så förutom den långa bussresan hem hade vi en toppenhelg.

En liten jag    Gossedjur ;)    Min lilla darling bland de kramgoa älgarna haha..

Första kvällen på 60-talsrestaurangen        Tv-tornet i Berlin

Julmarknaden på Alexanderplatz    Någon är lite frusen av sig ;)    Barhäng i shoppingcentret

Vår finske vän hade hittat sig den ultimata julkalendern ;)    Heidi & jag värmde oss med varm choklad & rom    ..medans grabbarna roade sig med annat


Berlin imorgon

Imorgon åker vi till Berlin och ska ha det mysigt. Ska bli skönt att komma härifrån ett par dagar. Lite omväxling av vardagen gör mycket för humöret. Tror att både jag och Andreas tycker det. Skulle börja packa förut, men blev en totalrensning av garderoben istället. Så nu ligger det kläder i hela lägenheten som jag funderar över vad jag ska göra med. Behålla - slänga - skänka bort - slita ut - sy om! Finns en del alternativ.

Har klippt håret lite idag. Hos Pernilla på Hair cut, en herrans gullig tjej och jag blev jättenöjd. Så till henne kommer jag gå igen. Äntligen börjar det hända lite med lokalen också. Kommer få kontraktet nästa vecka ringde han och sa förut. Toaletten börjar byggas så fort vi är överens och jag har skrivit på. Så starten nu skjuts upp till efter nyår, men jag har slutit fred med den tanken nu.

Nä nu ska jag ut, posta brev och spatsera lite. Fundera på att köpa lite färdgodis till imorgon. Mina praliner jag gjorde igår ligger kvar hos Andreas. Väldans dumt när man blir sugen så här framåt eftermiddagen.

Bakat morotsbröd

Åt frukost medans jag satt och tittade ut genom fönstret, såg hur skatorna anföll kyrktornet. De såg äckliga ut.. Insåg att en fågel skulle jag aldrig vilja återfödas som. Håller mig till idén om att bli ett murmeldjur. De är sötast!

Har spenderat dagen med att baka morotsbröd och göra lite chokladpraliner. Brödet blev gott, så jag var rätt nöjd med min insats. Saknar så många av mina vänner just nu. Det gör mig ont att ha så dålig kontakt med många av er *kramar om*


New moon var underbar!

New moon var helt fantastiskt bra. Ni skulle hört susningen som gick genom salongen när Jacob slet av sig tröjan *skrattar* vilken tjejfilm. Alla dessa vältränade bara överkroppar, och vi njöt till fullo. Filmen hamnade högt över min förväntan och detta trots att jag är så stort fan av böckerna. Trodde inte att filmen skulle hålla så här hög klass, men den överträffade ettan med hästlängder. Bellas tankar skildrades bättre nu och det förhöjde känslan mycket. I boken är Edward knappt med någonting, men man fick se mycket av honom vilket alla uppskattade för det var ingen nackdel. Volturi höll också upp sin del av förväntan. Dakota Fanning var sjukt bra i rollen om Jane och hade ett fantastiskt minspel. Bäst var att äntligen framträder de andra vampyrernas förmågor lite mer.

Linn och jag var supernöjda. De anda flickorna hade lite roligt åt oss. När vi började diskutera våra förväntningar i bilen in noterade de ljudligt att vi helt plötsligt är två lika störda människor. Själv var jag bara överlycklig därför att det finns någon mer som mig som är ett lika stort fan. Det är en stor skillnad på att se filmerna när man läst böckerna, för de är så otroligt vackra.

Vi hann allvarligt talat inte mer än ut från biografen innan Linn säger att hon skulle vilja se den igen direkt och jag kan inte mer än att hålla med. Skulle lätt kunna se den ytterligare en gång nu genast. Finns så mycket detaljer jag vill reda ut haha.. nördigt, jag vet ;) Får längta tills den släpps på dvd.

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för mormors födelsedagsmiddag! *puss puss*


Tonights the night

Helt sjukt... jag har nog aldrig någonsin längtat så mycket efter att få se en film som jag gjort efter att se New moon ikväll. Den här kvällen har varit bokad sen ett halvår tillbaka. Att jag är ett fan av Twilight-serien har nog ingen missat *skrattar* Har visserligen fått upp ögonen för en ny serie som Anton rekommenderade mig, The vampire diaries. Där kan vi snacka snygga vampyrer tihi.. Får se om de nya vampyrerna ikväll kan slå Damien och Stephan ;)

Tant.. hmf

Elaka vänner jag har. Här blir man kallas tant bara för att man råkar tycka om dansband. Sen kan jag visserligen råkat nämna att sångaren i Schytts såg lite gubbsöt ut med. Hanna och jag satt och tittade på reprisen av dansbandskampen idag nämligen medans vi åt lunch. Bakad potatis med bacon och champinjonröra. Mumsigt.. ! Nae hon och Jesse ska nog få igen för tant hehe.. :D

Värsta natten

Inatt trodde jag nästan att jag var döende. Så nu kan jag på allvar rekommendera er alla att låta bli det där influensavaccinet. Det slog ut ALLA mina mediciner. Vilket ledde till att kroppen exploderade av smärta. Varenda led i hela kroppen pulserade och värkte. Ringde min mor vid halv elva och grät som ett barn. Har inte haft så här ont på flera år och kan inte säga att jag tyckte sprutan var värd det.

Tror det finns en mening med den där svininfluensan. Kanske helt enkelt är så att vi blivit för många människor på jorden och det behövs göras en rejäl utgallring av vår befolkning precis som hos djuren. Inte helt omöjligt faktiskt!!!! Kanske rent av såna svaga människor som mig. Då är det helt onödigt att ta en spruta. Ska jag dö gör jag hellre det än har så där ont igen.

Sjuuuuk


Tyckt synd om mig själv

Igår var jag helt övertygad om att hela världen ville mig ont. När jag gick och la mig värkte hela kroppen utav alla missöden. Blev stucken tre gånger innan de fick blod till proverna, sen vaccinationssprutan och efter det sprutades knäna med kortison. Det ska jag säga er att det är inte smärtfritt att känna den gigantiska nålen stickas in i knäna. Sen anföll Jessicas katt mig. Så har rivmärken både på ryggen och på underarmen. Efter det snubblar jag i trappan och har nu blåmärken där plus att jag sparkade i sängkanten och lilltån bloade. Till på köpet höll den vanliga värken mig vaken halva natten med.

Idag har jag bara ont i knäna och i armen efter vaccinationen. Har tvättat, städat, pluggat, lagat mat och gjort en smarrig efterrätt som Andreas ska få imorgon när han kommer hem. Leker lite hemmafru nu när jag inte får jobba, är rastlös som tusan och har astråkigt!

Här är lite bilder från Johans överraskningsfest =)

Grabbarna dansar =)    Frida & Lina    Systrar
Johan        Klevtun
    Johan och Mattias   
       


Här kommer tomten ;)



Familjen Jonssons tomte julafton 2007!
Ida som spexar lite för oss.. och ingen kan då komma och säga att vi inte hade roligt haha.. ;)
Eller vad tycker ni?


The rabbithole

Hur kan en tjej som faller, nej, hoppar ner i ett kaninhål, fullt med kaos, komma ut på andra sidan oförändrad? Svaret måste vara att nej, det gör hon inte. Ingen kan komma oförändrad ur ett kaos. Efter en konstig helg har jag en känsla och faktiskt... det är en bra sådan!

*Livet är det som händer medan du gör upp andra planer*
Citat John Lennon

Me and my girl
Partypics


Ullared

Minns min fars min den dagen för flera år sen när hela familjen satt samlad vid frukostbordet och pappa frågar "Vart vill ni åka på semester?" och fyra av hans döttrar svarar i kör "ULLARED". Då är det inte lätt att vara den enda mannen i huset  *skrattar* David Batra sa i Parlamentet i söndags "Alla vill inte åka till en fin vingård i Frankrike. En del vill faktiskt åka till Ullared, campa och handla skit om dagarna. Gör det dem till sämre människor? Ja, det gör det!"

Hur klockrent är det inte. I vår fars ögon var idén den sämsta någonsin, men gissa vart semestern gick det året haha..

I vilket fall blir det snart en tripp dit hehe.. *puss*

Jävla alwaysreklam

Hur mycket ska vi slå vad om att det är en enormt korkad man som gjort alwaysreklamen???? För ingen kvinna skulle väl komma på en slogen som "Have a happy period". IDIOTER!
Till på köpet har de bilder som den här under; "Njut av dina humörssvängningar". Kan då lova att humörssvängningar och mens är då ingenting jag varken njuter av eller är glad över. Snart får de banne mig sluta sända reklamhelvetet!


New moon

Bokade precis biljetterna till New moon. Så nu blir det tjejkväll. Vi flickor ska ut och äta lite gott och sen ska vi sukta efter vampyrer. Som jag har längtat efter denna film. Tror att jag ska leta fram mina böcker igen och läsa om dem. Med min fantasi är det helt fantastiskt att drömma sig in i en annan värld som jag gör när jag läser dem.

Tobias ringde förut och honom har jag inte pratat med på evigheters evighet. Blir alltid lika glad när gamla vänner ringer oväntat. Sen är det skoj att höra att allting går bra för dem med. Är väldigt imponerad måste jag säga. Här ligger jag fortfarande rejält i lä minsann. Fast han har iofs alltid varit en arbetsnarkoman *ler*

Ska hämta hem min lilla Disa idag. Det är mysigt med lite sällskap så har man någon att gosa med om kvällarna och jag kommer ut på promenader automatiskt. Nu... dags att börja städa efter helgen!!

Esme & Carlisle
Carlisle var min favorit av vampyrerna i Twilight.
Återstå att se om han håller sig kvar på första platsen nu när Voltari kommer med i bilden.


Taizé

Blev precis väckt av att Niklas ringde och påminde mig om kvällen. Tror det är första gången jag faktiskt svarar att jag sov när någon frågar haha.. Ikväll ska jag nämligen till Örsjö en sväng på Taziégudtjänst. Tror att det kommer bli hur mysigt som helst. Matthew, en av munkarna från Taizé är på besök nämligen.

Att åka till
Taizé i Frankrike var en av mina favoritresor. En helt fantastisk upplevelse då man träffade hur mycket spännande människor som helst. Elsa som jag var hos igår var min resekamrat. Var nog framför allt under UP-tiden vi blev riktigt tajta vänner. De meditationerna, sångerna och gemenskapen är i en klass för sig. Svårt att beskriva känslan man får när man åker till Taizé. Just loves it!!



Gudtjänst i Taizé


Och kramig...

Igårkväll åkte Hanna, Jenny, Emelie och jag hem till Olof och partajade och sen blev det Scotts. Kan säga att jag var helkalas *skrattar* Hade väldans roligt och var på toppenhumör. Dansade så gott det gick på det trånga fylledansgolvet. Fick skjuts hem och somnade i bilen efter tre sekunder. Vaknade av att någon satt och petade på mig "Hanna, Hanna vakna, Hanna, Hanna vakna Hanna. Tror du vill stiga av nu". Stapplade in hemma och somnade på direkten. Hade fem missade samtal och sju sms när jag vaknade i morse haha.. Snacka om att jag var trött =)

Halv tio var det fika hos morfar. Sen åkte jag och Simon till Växjö och firade Elsa som tagit examen. Så roligt att träffa henne och Johannes igen. Var hur länge sen som helst nu. Direkt därifrån blev det in till Kalmar och dans till 21.40. Så nu är jag som sagt tröttast!!

Och kramig *suck* Typiskt man inte har någon som kramar på en just när man är som kramigast.
Ni vet det där med butler haha.. Kom underfund med att jag skulle skaffa sig en som kan krama och klappa lite på mig också. Eller klia mig på ryggen. En ryggkliande butler.. hur fint låter inte det *ler drömmande* som dessutom lagar mat.. Åååååh nu ska jag sova gott ;)

   
Olof och jag leker... tydligen! Observera att det där inte är Olofs hand haha..

Fick en väldigt chock när jag kikade i kameran i morse. Där fanns inte alls vad jag mindes. Ni kommer få lite smakprov under veckan hehe.. ;)


Säger ingenting, så har jag ingenting sagt ;)

Säger inget mer, så har jag ingenting sagt ;)


Komplimanger


Motton är bra att ha ;)

Återgår ikväll till mitt gamla motto: "Alla män är as innerst inne, bara mer eller mindre". Och detta inkluderar alla utom min bästa vän. För det finns inte en ond cell i honom över huvudtaget *kramar om* Och jo man får visst dra alla över en och samma linje ;)



Imorgon är det fredag, weah.. Fått lite förslag på vad man ska hitta på i helgen. Väldigt sugen på att sticka ner till Malmö och leka lite med Stina. Ska fundera över natten =) Haha.. hittade några så roliga sms i min telefon. Ett av dem handlade om Klamydiakungen *skrattar* Kommer aldrig glömma Calles reaktion när han fick höra talas om honom. Sjukt roligt tss.. *Nynnar* "Ååh han går som en karl, han ser ut som en karl, nochalant som en karl och han kyyyyyyyyyyyysser som en karl ska..." Sen går det utför haha.. Insåg precis att nu är jag på bättre humör igen när jag sitter och skrattar åt mina egna små interna skämt.


Det finns en man för varje kvinna

Fick en skrattattack utav dess like nyss när jag satt och letade efter forskningsartiklar om uppfostran på nätet. Gissa vad som kommer upp, jo en artikel om "Drömmen om den rätta" och så finns det ett citat från Veckorevyn 1960 "Det finns en man för varje kvinna". Efter det står följande;

"Kvinnorna bör satsa på de "vanliga" männen, och de uppmanas tänka positivt. Nästan varje man är en bra man som kan vara den rätte! Den kvinna som uppgivet hävdar att alla bra män redan är gifta försöker gå en genväg och smita ifrån det viktiga uppdraget att själv slipa av sin man och att slipas av själv tills båda parterna är lika äktenskapssinnade."

Så det där med kräsenhet kan vi bara lägga ner va ;) *skrattar* Tyckte bara det var väldigt komiskt att någonting sådant här dyker upp när man söker på "forskning" och "uppfostran".

Burn Gum

Hanna är idag testperson för det nya tuggummit Burn Gum och tro det eller ej det hjälper. Fick ett brev på posten idag med några tuggumin som ska fungera på samma sätt som energidrycker. Alltså ge snabb och extra energi, och faktiskt så fungerar de. Det var helt rätt dag att få dem på för jag är riktigt trött av allt pluggande.

Burn Gum


2 november

2 november och enbart 27 dagar kvar till salongsstart (Hanna har panik)

2 november och enbart 3 dagar kvar till min första hemtenta någonsin ska vara inlämnad (ännu mer panik)

Så går det när man dansar bugg en hel söndag, då får man panik på måndag morgon när man vaknar och inser allting man MÅSTE göra. Fast vi hade väldigt roligt igår jag och Simon. Lärde oss en massa matnyttigt så som förningsteknik, fotarbete, kroppsrörelse och extra kryddning i dansen. Verkar som om vi kommer byta från dans i Nybro söndagar till dans i Kalmar. Utvecklingen för oss bli något annorlunda då kan man väl säga.

Nej nu ska jag väl återgå till min skriveri. Hemtentan handlar om vem som ska fostra den uppväxande generationen. Är det staten, samhället, föräldrarna, den vuxna generationen eller särskilda pedagoger. Med fostran syftar man på kommunikationen vad gäller värderingar och normer. Med andra ord, etik, ett av mina favoritämnen. Det är väldigt intressant att skriva om. Enda problemet är att jag är lite granna segstartad. Finns så mycket annat roligare att göra. Till exempel hade jag betydligt hellre tagit den där fikan med Henke eller hoppat runt i varmvattenbassängen.

Ska ta det där vaccinet på fredag med. Trist att ingen tycker synd om mig längre när man tvingas ta sprutor och grejer. Förr när jag var ynklig och sjuk pysslade alla om mig. Det är väl attans tråkigt att vara vuxen. Lite ompyssling hade inte varit fel...

Har en känsla av att det är någon som inte berättar något för mig. Hopplöst :(