Bergsvandring

Igår vandrade jag och Jouko upp på berget här intill Los Christianos. Utsikten var helt fantastisk, så det var lätt värt strapatsen upp. Var helt genomsvett och det var tur att jag hade stavarna som hjälp tror jag. Eftermiddagen spenderade vi på stranden hela gänget. Spelade badminton och kastade gris i vattnet. På kvällen fixade jag lite musik på terassen och så satt vi där och hade trevligt. De som kunde dansade även lite granna. Idag har jag och Pia varit på marknaden en sväng igen. Gassande sol, så det var ingen höjdare att trava runt där bland alla svettiga turister. Så eftermiddagen blev det stranden igen. Fick låna en luftmadrass av Olle som jag låg på ute i vattnet. Helt underbart att ligga där och guppa runt. Dessvärre överhettades kroppen lite, så nu ikväll känner jag mig som en kokt potatis.

Hurtigbullen själv uppe på berget

Jag innan lördagens middag

Imorgon är sista dagen sen åker jag hem härifrån. Har några utskrivningar och mätningar som ska göras imorgon. Sen tänkte jag försöka hinna med så många träningfspass som möjligt och även ta lite fler kort på grupperna när vi är i action. Nu är det dags för resans sista plumpspel och det är garanterat min tur att vinna. Jag har helt enkelt förbjudit någon annan att försöka sig på det *ler finurligt*


Dagens outfit



Nyklippt är jag idag och detta är dagens outfit. Köpte den på marknaden i söndags och jag älskar den, väldans luftig och skön. Idag fick jag kassera min gamla skruttna sandaler. De gick av på mitten haha.. Så mamma kanske hade rätt i att jag skulle lämnat dem hemma. Fast jag har väl lite samma tendens som Hanna. Favoritskor är svårt att slänga trots att de inte längre är gångbara.

Idag har vi gjort en liten utflykt till ett aloe vera-plantage som ligger här i närheten. Det var väldigt roligt att få se hur de odlar och tillverkar produkterna. Det fanns mycket olika växter där och jag fick till och med plocka bananer direkt från träden. Det kändes lite häftigt och de var hur goda som helst.

Här är jag framför en liten miniatyrpool med kanarieöarna    Bananklasen jag hittade    Min favoritkaktus, alias spöket Laban


Kort åt lilla mamma ;)

Oj vilken träningsvärk jag haft idag. Gårdagen tog ut sin rätt, nu kämpar jag som sjutton för att utnyttja den sista tiden som är kvar. Inte ens hunnit med att vara i gymmet knappt någonting. Tränat mycket balans nu, om ni visste hur knepigt det är med balansträningen. Hoppas att detta kommer kunna hjälpa mig mycket i dansen med. Kanske kunna klara av de där förbaskade snurrarna i salsan som är mitt största problem tillsammans med mina spagettiarmar haha..


Usch det är bara en vecka kvar nu *snyft* vill helst aldrig åka hem. Jag stormtrivs här som jag nog aldrig gjort någon annanstans. Tror detta är den plats där jag skulle vilja leva, bo, jobba och må underbart på. Skojar verkligen inte när jag säger att jag inte mått så här bra någonsin sen jag blev sjuk. Livet är helt otroligt härligt och det känns som om jag har alla möjligheter i världen just nu. Självklart saknar jag min älskade familj och vänner, men har lärt känna så många underbara och älskvärda människor här med. Numera känns inte ålder som någonting som spelar någon roll alls. Så roligt som jag haft med de här människorna och så bra som de fått mig att må det kommer jag alltid älska dem för.


Här roar vi oss mycket. I helgen var det dåligt väder tyvärr, men vi var på marknaden och shoppade loss. Oh vad jag kunde handlat om jag bara haft mer pengar uttagna. Kvällarna har vi ägnat åt lite vindrickande, bingo, spelat en massa kort, skrattat så vi gråtit och haft väldans mysigt. Tror jag kommer få skrattrynkor efter den här vistelsen. Hoppas att det finns någon som kommer tycka om mig trots dem haha.. ;)


Eftersom min lilla mamma läser bloggen så sprang jag runt nu ikväll och tog lite bilder på anläggningen så hon ska få en liten flashback. Saknar er massor!! *puss*


Här är jag vid poolerna där vi tränar
Här är jag framför poolerna där vi tränar vattengympa =)

Utsikten från Vintersol
Utsikten från Vintersol. Dit upp till toppen ska vi vandra på lördag =)

Matträningen
Här har vi styrketräningarna på matta

Här spelas det plump :D            Elefant

Här är jag och Katarina när vi har spelkväll :D    Här är Lars och Mattias när vi har lekkväll :D   

Terassen där vi äter   

Utsikt från strandpromenaden på väg till marknaden    Tjejerna under bingokvällen    På bingokvällen


Hanna har solsting

Kan ni tänka er att JAG av alla människor inte klarar av att vara ute i solen. Tror nästan jag fått lite solsting. Sprungit runt med, keps och solglasögon de senaste dagarna och jag ligger i skuggen eller under parasoll. Detta trodde jag faktiskt aldrig kunde hända. Jag som alltid varit och är soldyrkare *ler* Fast gör då inget. Har fått färg så det räcker och bassängträningen gör underverk för solbrännen (me like).

Jag lever livet. Allting är så underbart och jag njuter av varje minut här. Tränar som en galning trots att jag varit och är sjuk, men när jag väl är här vill jag så klart utnyttja vistelsen till max. Idag har jag varit hos en spansk läkare och fått akupunktur. Shit vad det gjorde ont, men tror det kan hjälpa lite. Hade sån muskelknutar i ryggen nu. Är kanske aningens överansträngd i kroppen.

I tisdags kom det ner lite nya människor hit. Så nu har jag några unga tjejer som jag ska gå ut med i helgen. Hoppas på att de kanske vill följa med till det där salsastället. Förresten kom fritidsledaren idag och berättade att jag ska få åka till ett Aloe vera plantage som ligger här i närheten. Ska få se hur de tillverkar produkterna och allting. Kostar mig ingenting då jag gör det som ett litet studiebesök. Då ska jag minsann ha med mig kameran. Vet att jag varit väldigt dålig på att ta kort. Man hinner dessvärre inte riktigt med det eftersom vi tränar så mycket, men några kort har det blivit.

Här är jag med en supersöt liten uggla ;)
Här är jag under rovfågelshowen vi tittade på i måndags. Verkligen mycket till rovfågel jag hittade va *skrattar* Världens sötaste lilla uggla =)

Mina kära vänner här förbereder sig inför pinngympan
recis innan pinngympan börjar. Det är vårt första morgonpass.
Notera utsikten, vi har verkligen stranden precis utanför.

Annika & Mattias
Min underbara rumskompis Annika och Mattias som råkat bli tuppen i hönshuset.
Grabben får stå ut med mycket kan jag lova haha..


Det stora blå

Idag har lätt varit bästa dagen hittills. Kan berott på att det var första träningsfria dagen och jag har sprungit mellan stranden och vattnet non-stop i hur många timmar som helst. Fast jag är som vanligt klantigast av alla. Älskar att kastar mig i de där stora vågorna och ibland går det inte alltid som man tänkt haha.. Tappade balansen ett par gånger och skrapade upp ena armen. Fick några fina rejäla blåmärken på rumpan med, men det är sånt man få ta. Hade så roligt och jag skrek för högan sky varje gång jag lyckades glida med en våg på rätt sätt. Damerna skrattade så åt mig. Tror att jag var rätt bra underhållning *ler*

Fast jag har tränat lite idag ändå. Var en sväng nere på gymmet och gjorde vattengympa i varmvattenbassängen. Så är mycket stolt över mig själv =) Verkligen haha.. Frida skrev precis att hennes sysselsättning om dagarna är att sopa ladugården. Mina är att träna, äta och bada *fniss*

Nu håller de på att plocka fram maten känner jag på lukten. Är fläskfilé ikväll.. och vin.. mumma!! Sen hoppas jag att vi ska gå på salsaklubb. Jouko var lite sugen på det i alla fall.

Kan lova att de stackars få karlarna här är utsatta. Mattias är yngst på 30 och jag tror alla damerna är och klappar och klämmer på honom. Vi gjorde dock en plan haha.. så nu dyker han upp nästan sist till maten var gång så att han kan sätta sig var han vill. Man får ju vara smart =)

Till nästa gång ska jag ta lite kort och lägga in med lovar jag.

Vintersol

Här är platsen man vill vara på om man är sjuk kan jag då lova. Helt underbart att komma hit och träffa alla dessa kämpande människor. En del är så sjuka att de knappt kan röra sig medans andra är mer som mig och man skulle aldrig kunna gissa att de är sjuka. Den härligaste människan jag träffat hittills är en finsk herre som jag blev jag bundis med redan på Arlanda. Han sa nyss att jag glänst som en sol sen jag kom innanför murarna här haha.. tror att han har väldigt rätt. Det är en speciell känsla att vara tillbaka på denna anläggning. Kan då lova att det inte är någon lyxig semestervistelse för mig dock. Visserligen anser väl jag att det är oerhört lyxigt att bara kunna gå och hämta mat och sätta mig vid bordet och börja äta. Maten är dessutom toppen!! Nja syftar mer på träningen. Mellan nio och fem tränas det för fullt och jag skojar inte när jag säger att jag är helt sket slut när klockan är sju och jag fått i mig middagen. Så här gott har jag inte sovit på länge.


Det som jag uppskattar mest här förutom träningen och maten är faktiskt människorna. Självklart finns det rötägg som på alla andra ställen, men de flesta som är här samtidigt med mig är hur goa som helst. Jag är säkerligen yngst, men stör mig inte det minsta. Vi är runt 40 personer på anläggningen just nu tror jag och man pratar och skrattar med alla. Tidigare när jag varit här har det varit överbelagt. Det är så härligt att kunna få prata öppet om mina sjukdomar och dessa människor förstår helt och hållet vad det jag berättar innebär. De vet hur det känns och vad jag genomlidit för de flesta har gått igenom samma hemska upplevelser. Sen är det sjukt intressant att lyssna på allas berättelser. Om ni visste hur mycket en del människor här kämpat. Har varit gråtfärdig många gånger när jag suttit och pratat med en del.


Det jag just nu är absolut lyckligast just nu över vad gäller min värk är att jag har den och inte MS. Satt i två timmar ikväll och pratade med en man och hans historia var så hemsk att höra. Tänk er själva att vara helt klar i huvudet och musklerna bara förtvinar. Man vet att man aldrig någonsin mer kommer bli bra utan allting går bara utför, enbart vänta på att bli helt försvagad och maktlös. Han kunde knappt gå längre och hans MS hade nu börjat sätta sig på talförmågan och han hade väldigt svårt att tala. Han fick tala väldigt sakta för att kunna göra sig förstådd och då är han världens härligaste människa som har så otroligt mycket häftiga grejer att
berätta.

Nåja har enbart sett en enda kackerlacka hittills och det räcker gott och väl. Fy fasiken vad äckliga de är *ryser* Jouko berättade förut att de kan krypa upp ur toalettstolarna så blev lite nojig och min rumskompis bara skrattar åt mig nu. Kul man kan roa någon med sina fobier =)

Har precis varit och inhandlat lite vin och ost tills imorgon kväll. Då ska vi har lite party här och jag ska försöka lära mig dansa finsk tango. Hur coolt är inte det tihi.. ;)

Ha det bra gott folk och tyvärr kan jag inte påstå att jag längtar hem eller saknar er så värst mycket för tillfället. Känner mig bara otroligt lycklig över att befinna mig på den plats jag gör just nu. *puss puss*


Teneriffa here I comes

Sovit som ett barn inatt, trots mina resnerver. Nu står väskan färdigpackad i hallen och allting ska förhoppningsvis finnas med. Största dilemmat igår kväll var hur många skor som ska får åka med på resan *skrattar*

Flyget från Kalmar går halv tio och från Arlanda halv tre. Så har några timmar att ta död på där. Datorn åker med iaf. Så ska väl kunna sysselsätta mig lite granna.

Ni får jättegärna höra av er gott folk medans jag är borta. Kostar mig inget via sms heller och ska försöka komma åt internet lite då och då. Eftersom detta inte direkt är någon renodlad semestertripp för mig och att jag åker ensam kommer jag säkerligen känna mig väldigt sällskapssjuk om kvällarna. Fast kommer så klart gör allt för att lära känna en massa nya människor.

Nu ska jag springa och köpa en massa onyttigheter att smaska i mig. *puss på er alla* Saknar er redan!

Ps. och en extra stor kram till mina föräldrar som stöttade mig så igår Ds.


Tomorrow = D-day

Då är det tråkigaste avskedet avklarat. Usch vad jag blir känslosam ibland, vet inte vad som tar åt mig. Fast just nu känns det jättebra. Visste redan att det skulle bli så här, så det hade jag förberett mig ordentligt på. Hade ju planerat detta sedan länge, men sen känns det inte lika lätt när det är dags. Senaste veckorna gjorde mig lite nojig med trots att jag redan bestämt mig för hur jag ville ha det. Knäpp man blir i huvudet ibland, men så underbart att komma iväg nu. 

Som jag skrivit tidigare; "detta är en rehabilitering för både kropp och själ". Har inte sovit många minuter inatt. Inte direkt legat klarvaken heller utan befunnit mig i någon slags dvala. Kan ha berott på att jag igårkväll knaprade i mig fyrdubbla dosen morfin för att få bort smärtan i mina knän. De svullnade upp till nästan dubbel storlek efter dansen och värkte något otroligt. Haha.. kanske morfinet som gjorde att jag blev så blödig med. Förra gången jag tog så många tabletter satt jag ju och grät i telefonen för Simon i flera timmar. Vet att jag inte ska göra så, men när man har medicin som tar bort smärtan är det svårt att inte använda den. 

**********          **********          **********          **********          **********          **********
Varit på sjukhuset nu och smet upp på reumatologen med en snabbis när jag ändå var där, men min läkare var inte där idag. Beställde en tid direkt efter hemkomst. Vill inte ha tillbaks den smärtan i benen som jag fick igår så jag tror det kan vara dags för en ny behandling med Mabthera när jag kommer hem. Weah några dagars sjukhusvistelse till låter väl toppen.

Är i alla fall mycket mycket gladare nu i eftermiddag. Blir alltid så när jag träffat Henke. Det har inte undgått honom heller att han har den inverkan på mig heller haha.. ;) *tack för fikan vännen*



Fasiken vad jag kommer sakna er alla. Har riktig resfeber nu. Känns så underligt att resa själv och inte ha någon att dela den här upplevelsen med *pussa*

 


Tre dagar - sen avfärd

Nu ska jag strax hem till Lina och spela spel. Sista kvällen med systrarna innan jag åker. Förutom älskade lilla Frida som är i Gamleby. Kommer sakna dig gumsan!! Tror minsann jag ska ta mig ett glas rött med, blev så sugen helt plötsligt. Imorgon är det årets kräftskiva hos Håkan och Kina. Hoppas att det ska bli trevligt. Slapp undan allt som har med mat att göra haha.. undra varför ;)
Söndag ska jag leka lite med Henke och sen är det dans på kvällen. Måndagen är fullspäckad med nödvändiga "att-göra-saker". Massa som jag måste få klart med företaget innan jag reser. Så ska det packas och jag ska även hinna in och dansa salsa med Simon.


Stina skickde den här till mig, så gulligt!! Tack sötis!


Winnerbäckkväll

Ni som känner mig väl kan säkerligen ana sinnesstämningen när jag lyssnar på Winnerbäck och vandrar runt hemma som en förtvivlad, osalig ande. Hans texter och musik har dåligt inflytande på mig och ändå kommer jag mig inte för att stänga av stereon. Är som om själen vill fortsätta vara bedrövad en stund.

***********************************************

Fick ett mail nyss och vill skrika rakt ut för jag blev så förbannad och ledsen. Detta är inte rätt ställe att skriva av mig på, så är glad över att min dagbok existerar. Det grämer mig att det finns människor som kan såra mig så här!

Finns det ingenting som kallas respekt längre?


Blåmärken & Vintersol

Nu börjas det igen. Två dagars dans och jag har räknat till fem stora blåmärken på kroppen. Undrar vad jag gör när jag dansar egentligen? Tur solbrännan döljer lite av det. Varit jättehängig idag. Ont i halsen och känt mig lite febrig. Ska dansa ikväll i alla fall, men får bli lugnt som tusan resten av veckan. Vill inte direkt bli sjuk innan jag reser min väg. Nu är det bara SJU dagar kvar tills jag åker till Teneriffa. Ser verkligen fram emot det. Lite rehabilitering för både kropp och själ. Kommer får otroligt mycket tid för mig själv, men shit.. tre veckor är lång tid insåg jag precis. Hoppas det finns några roliga människor att umgås med och inte enbart en massa gamlingar.

  

Hittade två gamla bilder från Vintersol där jag ska bo. I den poolen blir det vattengympa varje dag. Måste erkänna att jag är lite nervös för hur träningen ska gå. Vet hur det varit tidigare när jag åkt att jag överansträngt lederna och fått jätteont och mycket värk. När det är varmt vill man så gärna klara av allting och tar i mer än man borde. Jag hoppas att jag ska ha hyfsad tillgång till internet så jag kan skriva något inlägg och maila er här hemma. Kommer garanterat sakna er. Är ju inte så bra på att vara ensam *skrattar*


Relationer

Inte för att vara elak på något vis, men finns det någon människa just nu i min vänskapskrets som inte ha någon form av relationsproblem? Älskar mina vänner och lyssnar mer än gärna och kommer med så goda råd jag kan. Enda tråkiga är att ingen följer sitt huvud utan krånglar oftast till det ännu mer än vad som är nödvändigt. Tror inte livet behöver vara så svårt och krångligt som många gör det. Börjar äntligen själv komma tillfreds med de beslut jag själv tagit och det kommer nog bli bra i slutändan.

Det där med att relationer idealiseras är farligt. Man hoppas och tror att allting ska vara som i böcker eller på film. Så tänker man inte på vad som händer när kameran stängts av eller boken tar slut utan skapar istället en vacker bild i huvudet av det perfekta förhållandet. Tror inte det är meningen att det ska vara enkelt, men jag vill inte heller leva i en relation där det finns en massa jobbiga krav och måsten. Fast jag är nog ganska övertygad om att livet kommer kännas rätt fantastiskt och utan krav och måsten den dag mannen med stort M säger att han älskar mig.