En man i byrån

En del av mina vänner är så underliga. Någon sa till mig ikväll att det inte kunde vara särskilt svårt för en kille att leva upp till mina krav när den enda de egentligen tävlar emot är Lasse. Det är otroligt upprörande, för ni ska veta att Lasse har ALLT en man bör ha. Så ingen kan leva upp till honom. Han är mannen i mitt liv, så är det bara :P Sen har han dessutom varit gift med Lill-babs och det är inte alla som har (hon är grymmast). Även om hon nu råkat dejta halva Sverige, men kan Lill-babs ja då behöver inte vi vanliga människor oroa oss för det där med multidejting *skrattar*


Hittade några som favoritverser från gamla godingar hihi.. Nej inte Lill-babs dock!

"Tänk att ha en man i byrån, i en ask bland andra grejer. När som helst du får lust så plockar du fram din ask"

"Jo han ljuger ibland och han dricker ibland, men det struntar jag i. För jag vet ju vad har den karln har ;)
Åh när jag vaknar är det hans famn jag saknar.
Ja jag ska ge allt vad jag har till denna underbara karl. Så han blir min för hela livet."

"Jag vill ha en hönsnätsbur med alla gamla x på vinden.
Kunna gå upp då och då och ge dem varsin smällklapp på kinden."

 


Sova ensam??

Min mamma har sagt till mig att alltid säga Nej, så du kan väl fråga om jag vill sova ensam inatt ;)


Aldrig gillat det. Skulle föredra tvåan eller sexan inatt, det hade varit mys. Ettan inte heller jättehemsk. Dessvärre tror jag alltid det slutat med femman haha.. Kan kanske bero på att jag inte är bra på att ligga still när jag sover, men lite närhet nu hade inte skadat *längtar*


Schlager - Deltävling fyra

Vem fasiken tycker om Annika Lantz. Nackdelen med att följa melodifestivalen över nätet är att man ser alla hennes förbannade kommentarer. Nå ja det här är en katastroflördag. Sibel är efter femte låten i topp, men klänninge. Vad har hon gjort klippt och klistrat? Andre man på scen är Ozzy Osborne, hon var i alla fall en exakt kopia utav honom. Tredje är en någon som försöker efterlikna Mika. Både utseendemässigt och musikmässigt, hm det är ingen sikta mot stjärnorna för lågstadiet direkt. Fjärde var en grupp med en tyska i som inte kunde röra sig som en människa. Femte, tycker det är töntigt att använda en gitarr om man ändå ska slänga den ifrån sig och det låter likadant.

KATASTROF!!!!!!!!!

Sen kom äntligen Pernilla Wahlgren in med en riktig schlagerdänga och jag kunde le och slappna av lite igen. Tack gode tid för våra rutinerade schlagerrävar. Christer Björkman kan slänga sig i väggen. Hon gör hela festivalen och hon är den ENDA av 32 bidrag som har en äkta schlagerlåt. *applåderar*

Markoolio - Rocka På

Åh fan Lasse, är du en rocker?????

Egentliga anledningen till att jag kom in på Markoolio idag var att jag vait lite sugen på att ta med Ammy och titta på musikalen Rasmus på luffen med Markoolio och Benjamin Wahlgren. Sen såg jag denna i spellistan och där är Lasse Berghagen med hihi.. Så denna är för dig och mig Ida ;)

 


Morfar Prosten

Nästan kiknar av skratt så nu har fått ont i magen. Hela morgonen har jag lyssnat på Morfar prosten. Hittade en ljudbok på datorn och jag kan omöjligt sluta skratta. Det är så hemskt för jag håller på att bli som min mamma. Hon kunde inte ens läsa Morfar prosten för oss när vi var små för hon skrattade så och nu är jag likadan. Det är fruktansvärt, men jag ser dessa bilder inuti huvudet och det blir så komiskt. Som när prostens ögonbryn brinner upp eller är han hittar en fet tax i matkällaren. Har vi sleep-over nån gång så blir detta godnattsagan ;)


Stand-up & taconight

Vaknade idag och mina ögon var hel igensvullna. Tror faktiskt att det är cigarettröken på pubarna som irriterar mina ögon. Rätt glad att man inte umgås med så många rökare hemma. Här röker dessvärre ALLA. Varit dålig hela dagen, men till slut lyckades jag få på mig lite kläder, handla och gjorde tacos. Så har ätit mig tjockast och nu sitter jag och tittar på en massa avsnitt av RAW. Bra, får man skratta en massa och blir på bättre humör. Eftersom jag inte kan skratta tyst så undrar Aneta hela tiden vad som är roligt, men skämter låter inte alls lika skoj när man översätter dem.

Visste ni att flesta hajar äter inte människor utan de tar bara en tugga, sen spottar de ut de igen. Är det inte för jävligt att nån ska behöver förlora benet bara för att hajarnas föräldrar lärt dem att "man behöver inte tycka om allt men man ska iaf smaka."

Så vill jag sända en jättestor lyckoönskning till Tina och David och deras lille Kenny. Grattis grattis grattis! Tänker på er :D

Sömnlös natt

Frukost
Min frukost blev en kycklingsallad


Knappt kunnat sova alls inatt. Tittade på klockan sista gången runt halv fem och sen vaknade jag tre timmar senare. Låg och vred och vände på mig till klockan nio sen fick det vara. 

Mamma berättade för mig igår att min lägenhet är uthyrd nu. Så var väl det som malde lite, eller rättare sagt tankarna på vad jag då ska hitta på. Johanna ringde igår kväll och jublade när jag sa det. Hon tyckte bestämt att jag skulle stanna kvar eftersom hon själv kommer vara det juni ut. Som hon sa, jag har ju inte direkt något som väntar på mig hemma heller. Förutom en väldigt söt lillasyster som verkar vara den enda som saknar mig haha.. Ska försöka hitta henne någon rolig födelsedagspresent och skicka hem sen. Fyller själv år på tisdag så flickorna föreslog att vi skulle gå ut och äta för att fira lite, så gulligt utav dem. Lite trist att inte få en endaste present, jag som tycker det är så roligt med paket *ler*


Kurering i sängen

Då har helgen gjort sig påmind genom att ge mig en dunderförkylning. Behöver inte gå in på detaljer, men jag känner mig sjuuuuuuuuuuuk. Har nu köpt allt jag behöver för att kunna kurera mig. För imorgon måste jag vara frisk igen. Det är ju torsdag, tjejkväll ;) och på fredag har jag bestämt att vi ska till Barcelonas akvarium.

Lär tillbringa kvällen nerbäddad i sängen, dricka ingefärste och försöka repetera allt vi lärt oss de här veckorna, och det är inte lite kan jag lova. Kanske titta på The Crow med. Kanske skriva lite på mina noveller med tihi.. La ut en på internet igår och nu när jag tittade hade över 1500 personer läst den och jag hade fått betyget åtta av tio. Tycker det är ganska roligt att folk ändå tycker man skriver hyfsat. För att vara den första jag lägger ut är jag meganöjd. Skrev den dessutom bara på en halvtimme.

Mitt rum
Mitt rum, en säng haha.. vad mer behöver man :P


Middag & tennis

Sååå trött nu, överallt.. Jag och Thelma blev ikväll hembjudna till Sami, Martin (tennistränaren) och hennes kusin på middag. De bor bara tre-fyra minuter härifrån. Självklart bjöds det på vin, så blev några glas ikväll med. Nästan lite trött på att dricka vin nu, men samtidigt är det väldigt gutt att ta sig nått glas för man somnar så gutt efteråt.

Idag har jag då som sagt testat att spela tennis för första gången någonsin och det var jätteroligt. Fick en ordentlig mersmak, men är även lite sugen på att testa riktig golf. Försöker hitta en sport som kan passa mig nämligen, förutom dansen. Fast ack vad mina armar värker. Skulle handla efteråt och kan lova att det kändes ordentligt innan jag var hemma med kassarna. Både i tennis och golf är tjejernas kläder lite småsexiga hihi.. me like ;)

Här är Sami och jag, mätta och belåtna
Här är Sami & jag, mätta och belåtna


Bloggarkivet

Berättade om dejtinglistan för Jenny som jag och Ida gjorde för några år sen strax innan hon träffade Johan haha.. Det var en lista med frågor till killen man träffar för att se om han är värd att lägga energi på att dejta. Den handlade dock enligt henne mer om utifall han var giftasmaterial eller ej. Så tydigen måste det göras en ny lista som gör det lättare att bedömma en killes potential.

När jag letade fram den i mitt bloggarkiv hittade jag även den här texten som jag skrivit om hurdan kille jag vill ha. Den är fyra år gammal och fortfarande lika aktuell.

Killen som kallar mig vacker istället för het.
Som ringer upp när jag lägger på.
Som skiter i alla andra tjejer han kan få.
Som vill krypa ner brevid mig i sängen varje kväll,
och ligger vaken för att få se mig sova. 
Han som vill visa mig för världen att jag är något.
Som håller min hand inför sina vänner.
Han som hela tiden påminner mig om hur mycket jag betyder.
Som tar med mig när han träffar sina vänner och säger
"det är henne jag älskar"


Utflyktsdag - Montanya de Montjüic

Igår kom äntligen det underbara vädret jag hoppats på eftersom vi planerat in en utflyktsdag. Så vi träffades åtta personer ifrån skolan och åkte upp på berget Montjüic. Vi hade en fantastisk eftermiddag, men en massa skratt och roliga sevärdheter att kika på.

Utsikten uppifrån Montjuic
Utsikten från berget Montjüic

Maria, jag och Martine njuter av den otroligt vackra utsikten
Maria, jag och Martine njuter av den vackra utsikten, dock blåste det lite där uppe haha..

Jag och Daniel (alias Harry Potter hehe..) på Olympic stadium
Jag och Daniel (alias Harry Potter) på Olympic stadium

Olympic stadium - OS 92
Olympic Stadium




Den otroligt vackra ljus- och musikshowen vid fontänen Montjüic.

Framåt kvällen blev det utgång med flickorna. Tredje dagen i rad för mig, och det känns idag att det är länge sedan man festade så mycket. Det var dock en otroligt rolig kväll. Vi gick till en supermysig restaurang där vi åt en massa goda desserter och efteråt hittade vi ett diskotek där vi släppte loss. Var inte hemma förrän 06.15 i morse.

Imorgon ska jag ge mig på något nytt. Ska testa att spela tennis för första gången i mitt liv. Är skitnervös, de kommer skratta åt mig. Hoppas att värken efter vandradet igår går över bara.


Barcelona är MIN partystad

Torsdagar är nya favoritdagen i veckan, det är då det händer. I alla fall för mig. Först och främst blev det en massa fikande efter skolan. Mötte upp med Mira och vi hittade en mysig lite tapasbar som fick flera plus utav oss. Därefter träffade jag Johanna och vi drog hem till mig för att ta "en" drink haha.. Vi missade så klart skolans meet up, men hittade en egen bar och hade meet up på tillsammans med två australienare. Deras accent är så mysig. Det sa jag till Hamish också, men han bara skrattade. Tydligen har jag mycket roliga kommentarer eftersom alla skrattar åt mig hela tiden. Förstår inte det.. Trodde inte jag var den roliga typen???

Visst lite roligt var det kanske när jag försökte säga att japanen skulle tillbaks till Australien för att dyka, men fick fel ord i munnen så det blev dying istället för dyving. Tycker de ska vara glada för att de har någon som alltid lättar upp stämningen :P

Tyvärr är det så att man vill ha kontroll över sig själv när man går ut här och jag hade inte det till 100 % så tog metron hem vid tolv. Hehe.. men som vi flickor sagt så många gånger om nattbussen, nu säger jag det om metron. "Metron är som ett kinderägg, den är full av överraskningar" 
Tycker verkligen att de av er där hemma som har möjlighet borde komma hit och leka med mig.

Johanna och jag    Australinerna   


Första jordgubbarna

Haft en väldans flashback ikväll. Haft ganska mysigt där jag suttit i min säng, pluggat och lyssnat på Kalle Baah, det är en så skön rytm, man sitter gungar till. Även lite Alice Coopers I´m eighteen. Känns underligt att höra när man tänker samma sak nu som då. "I´m eighteen and I dont know want I want. I got to get away."  Sex år sen och jag ärlika fundersam nu haha.. LÄSKIGT!!!!! Sen har jag bytt och lyssnat igenom ett par nya skivor ikväll som jag gillar. Ska lägga in dem på telefonen imorgon med och bedömma bättre. Se om jag får några nya favoriter. Finns risk för det, great!!

Idag har jag och grabbarna i klassen planerat vår utflykt inför helgen. Ska bli skitkul att åka runt här och kika på alla fantastiska platser. Ska även på en ljusshow på kvällen. Därefter blir det troligtvis middag på en jättefin italiensk resturang.

Ikväll var Luis hur gullig som helst. Beklagade mig så igår över att jag inte fick några semlor. Då kom han hem med jordgubbar till oss idag istället och gjorde en helt otroligt god fruktsallad med massa grädde hihi.. Guu vad det är bra med en karl i huset. Sån här grabb borde alla flickor ha hemma. En som gör alla små supergulliga saker som vi uppskattar till tusen fastän de verkligen inte behöver. Thaaaaaaaanks for saving my night =) Ska med skaffa mig en sån karl.

Fruktsallad.. mumsigt =)


Hjärtans dag

Har haft ett väldigt mixat humör idag. Eller rejäla humörsvängningar kan man väl säga. Aneta frågade mig om det hänt något när jag kom ut i köket tydligen såg jag alldeles förstörd ut. Så farligt var det inte egentligen. Bara lite hemlängtan idag igen. Två timmars promenad ute i solen gjorde humöret bättre. Fastnade uppe vid fotbollsplanen här igen, det är så mycket roligare när solen skiner.

Min älskade Ida skickade idag den sötaste dikten som handlade om syskonkärlek. Några tårar rann nedför mina kinder när jag läste; "Vi kan alltid förlåta, vi kan alltid förstå. För vår gemenskap på jorden kan ingen ändra på. När någon gråter vi tröstar den, vi lämnar aldrig någon för det är mer än en vän."

Tittat på He´s just not that into you för hundrationde gången med haha.. Fast med spansk text idag. I vår lägenhet sitter vi nämligen tre brudar med allvarliga relationsstörningar i huvuderna. Så vad gör man ;) Boken är fortfarande bättre måste jag tillägga.

Ett låttips är Owl City med Fireflies. Supermysig låt enligt mig.

Tack för era söta små hälsningar idag. Det betyder mycket. Miss you all! *massor med kärlekskramar*

Schlager - Deltävling två

Lördagskväll och jag satt i Barcelona och tittade på melodifestivalen *skrattar* Aneta kikade lite över min axel då och då. Skrattretande pinsamt när det första hon såg var Dogges låt haha.. Tur Måns är med annars hade hela konceptet varit en katastrof i år.

Nå jag tror stockholmsvita tänder och viftande armar var genomgående i igårkvällens tävling. Eriks Manboy var den bästa låten. Ida och jag hade helt rätt när vi gissade att Andreas Johnson och han skulle gå till finalen. Undra förresten hur lång tid det tar för dem två att göra sina frisyrer på morgonen? Skönt att han dumpat Carola i alla fall. Han är så otroligt mycket bättre artist utan henne.

Hade hoppats mer på Highlights låt, dansbandsfan som man är :P Fast det kom inte ens med till omröstningen. Gick hyfsat bra för Kalle Moreaus & co. Har inget emot dem, men kanske inte riktigt rätt tävling.

Schlager - Deltävling ett

NU.. äntligen kommer min lilla recension av årets deltävlingar =) Såg inte den första förrän i onsdags. Ett par dagar senare än vanligt, men, men.. Älskade inledningen, men det kan vara därför Holding out for hero är en av mina absoluta favoritlåtar. Har haft den som ringsignal till och från under evigheter. Blandat med Queen då haha.. Så ja introduktionen av den första deltävlingen i Örnsköldsvik var toppen. Nanne Grönwall, Charlotte Perelli och Sonja Aldén.

Programledarna, ja Måns har jag alltid varit ett fan av så honom gillar jag. De andra två tycker jag mest var löjliga. Särskilt Dolph Lundgren. Tycker inte riktigt att han har i min festival att göra hmf..

Olas låt var väl den enda som jag tyckte var okej. Ja den var helt klart en av de bästa i den här deltävlingen, men inte var det något speciellt med den. Kändes tyvärr som vilken annan poplåt som helst. Den där Natalie är det flickvännen eller? Har för mig förra låten jag hörde med honom också handlade om henne.

Regn på en lördag.. & mardrömmar

.. borde vara förbjudet *mutter* Mina planer att spatsera på Ramblan och kika på skor sket sig. Måste införskaffa ett par gossiga tofflor att ha inomhus för mina tår fryser.

Har pratat med Henke en stund nu och inser åter igen hur mycket jag saknar er alla där hemma. Hur bra jag än har det här så när jag blir ensam är jag väldigt känslosam. Så när jag stänger in mig för att sova, hela natten och en stund på morgonen är jag helnojig. Saknar er, tänker på er och längtar efter er. Ännu mer ibland när jag inte hör av er eller får svar ifrån en del av er som jag bryr mig mycket om. 

Drömmer de mest absurda drömmar också..
Inatt befann jag mig tre år tillbaka i tiden och hade precis träffat Jonas (lite mardrömsaktigt bara det nu i efterhand). Sedan blandades den där hemska filmen Intraceble in. Vi blev tillfångatagna av en man. Han spände fast mig på en vippbräda och strax ovanför mig hängde en vägg med mängder utav tjocka, sylvassa spikar i. Så om jag rörde mig det minsta skulle den falla ner över mig och hela min kropp skulle penetreras utav spetsarna, blodet skulle flyta och jag skulle vara död på några sekunder.

Av någon anledning så övertygade jag mannen om att jag visst älskade honom (?) och att jag skulle lämna Jonas direkt om han tog mig därifrån. Så efter det blev vi ett par och blev tydligen lyckliga. För livet var helt plötsligt underbart. Vi åkte på semester till Ullared med mina systrar (Den delen av drömmar var ganska fashinerande dock. En karl som frivilligt följer med sin tjej och henne systrar till Ullared.. haha) och när vi kom hem därifrån hade jag en salong som var väldigt framgångsrik.

Någon som har en tanke om vad en sådan dröm kan betyda?

Kvällen..

Jag skriker som Twisted sisters.. "What do you wanna do with your life?????"

Herre min tid, skriv tidigare idag att den här dagen varit den bästa hittills. Lätt att den har *ler glatt* Varit ute med alla från skolan och det har varit en sådan superkväll. Enda jag inte gillar är att jag stinker av rök, och då är det dessvärre inte cigarettrök. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det där, men verkar lika vanligt som snus hemma. Metron stänger vid tolv så tog bussen hem ifrån stan och hela resan hem satt jag och filosoferade över om jag bara borde skita i Sverige på riktigt. Packa in alla mina tillhörigheter i ett förråd så länge och försöka skaffa mig ett sådant liv jag vill ha och drömmer om istället. Hitta ett jobb och bo här där det är varmt.

Som jag skrivit tidigare. Har inte känt mig så här hemma på en plats sedan korr. Det är som att komma ifrån sin grav och helt plötsligt tycker människor om mig igen. Bussen hem är inte min favorit som ni vet, but I made it :P

Några av tjejerna från skolan :D

Sai & Hamish från min klass

Robin och Sidde på Malono =)


Hur beskriver du finlandsfärjan på spanska?

Tihi.. idag har lätt varit detn roligaste dagen hittills. Var länge sen jag skrattat så mycket. Under lektionen idag diskuterade vi transportmedel och läraren frågade vilket vi tyckte var roligast och jag svarade båtar. Hon skakade på huvudet, men då svarade de italienska tjejerna att de hört att båten från Finland ska vara rolig. Läraren förstod inte riktigt vad de sa och under tiden de försöker förklara hör jag helt plötsligt ordet sexbåt från andra sidan bordet och sedan låg hela klassen i en skrattattack. Så tydligen är våra finlandsfärjor kända som sexbåtar i Italien *fniss* och vilken träningsvärk i magen jag har nu.

Andra "allvarliga" diskussionen som kom upp var när jag fick frågan om jag föredrog Brad Pitt eller Johnny Depp och den frågan mina vänner är inte särskilt svår. Johnny Depp har länge varit den kändis jag skulle hoppa i säng med om jag fick chansen haha.. Läraren hon höll inte med alls tss.. Oj oj vilka vilda diskussioner det startade. Likaså när sa att hon tyckte om Britney, då kom Robin igång rejält också.

Kan säga att det låter sjukt roligt när nio personer ska försöka göra sig förstådda efter att enbart ha läst nio dagars spanska :P

Var och fikade med Eloi idag med, och tro det eller ej, men jag har druckit kaffe i flera dagar nu. Mest för att det är mycket lättare att beställa på spanska ;) Fast chokladen är mumsig med. Den är verkligen som flytande varm choklad.. mumma! Nå ja i vilket fall så har vi planerat att eventuellt göra en liten weekend nästa vecka till Girona där hans föräldrar bor. Skulle ta ungefär en och en halv timme dit med tåget. Jätteroligt att få se hur livet utanför storstan ser ut med.

Nu ska jag titta på nya avsnittet av Lost, vila en liten stund och sen blir det partykväll med skolan =)


Moral & respekt

Jag borde ha lärt mig för länge, länge sen att inte diskutera vissa av mina åsikter med mina vänner, eller familjen med för den delen. Blir så frustrerad och de blir arga på mig för att jag är så envis, trångsynt eller något. Såg ett tv-serieavsnitt ikväll inkluderat en liten otrohetshistoria. Egentligen om någon är otrogen så borde man verkligen bara kasta ut honom, bränna upp hans grejer, repa bilen och göra hans liv till ett helvete för att hämnas. Skulle nog kännas jäkligt bra för stunden om man bara vågade.

Nåja vad diskussionen efteråt handlade om var den personen någon är otrogen med. Om man vet att någon har ett förhållande så tycker jag det är fruktansvärt omoraliskt och respektlöst att vara med den personen. Det där med att bry sig om sina medmänniskor verkar folk helt ha glömt bort. Sätt dig själv in i situationen. Hur skulle du känna som en person du litar på bedrar dig? Att bli så sviken är den värsa känslan som finns och att orsaka någon annan den smärtan att behöva känna så. Nej, aldrig i livet. Och JA det finns alltid undantag, bla bla bla... men hur många gånger tror man inte att man själv är undantaget när man i själva verket är regeln?

Sen självklart är det den som är otrogen som är svinet och bär det största ansvaret, men det gör inte den andre personen mindre skyldig enligt mig. Okej, säg att du träffar en kille du verkligen faller för men som har flickvän. Varför bry sig om henne om du har chansen till att få vad du vill ha i livet? Som sagt undantag finns och det kan sluta lyckligt, men moraliskt korrekt kan väl då ingen säga att det är? Eller?

Moral och respekt  är nog någonting jag tror att vi människor börjar sakna allt mer i vårt moderna samhälle.

Virvlande tankar

När man ska göra viktiga beslut i sitt liv borde de rätta valen kännas självklara, inte sant? Jag känner att mitt huvud vänds ut och in om nätterna för att jag ligger och funderar så mycket över vad jag vill göra med mitt liv. Det känns inte logiskt att jag ska bo kvar på en plats där jag inte trivs. Ändå så vet jag att jag kan lyckas med det jag vill ta mig för där och jag har människor som älskar mig. Om jag verkligen gav det en riktig chans kanske jag skulle trivas där igen!

Och andra sidan har jag funnit en plats som jag tycker otroligt mycket om. Där är det istället svårt att lyckas med det jag vill åstadkomma rent yrkesmässigt, men människorna och atmosfären är så annorlunda. Så mycket mer tilltalande för mig.

Sen funderar jag över de människorna som betyder mycket för mig. En del människor som jag inte förväntade mig att jag skulle sakna när jag åkte har jag tänkt på väldigt mycket. Meddelanden jag fått har förgyllt mina dagar och att prata med familjen hemma är alltid uppiggande. Jag är en sådan person som behöver mycket människor omkring mig, behöver det för att må bra. Kanske därför det varit svårt för mig hemma ett tag därför att jag stängt in mig en del och människor som egentligen betyder mycket för mig har glidit bort.

Lösenord

Hm.. sitter och funderar över vem eller vilka som kan mina lösenord till sidorna på nätet. Eller rättare sagt vem som skulle gå in och titta. Känns lite som om någon kikar över min axel. Verkar som det är dags att byta lösenord. Hatar det eftersom jag har guldfiskminne. Fast när jag tänker efter så har jag nog haft samma lösenord de senaste fem åren så kanske är på tiden.

Nåja får fixa ikväll nu är det strax dags att gå till lektionen och sen ska jag träffa Hannah. Vi ska handla telefonkort och sen fika.

A place to call home

Then one day when you really care
she touches your soul but you´re far to scared.

When you look for independence and you get what you want
how come you look back thinking "what have I done?"
but time and again it dawns on me
it's the price we pay for liberty
well I should have known
we all need a place to call home oh yeah, home
God I miss you tonight
we all need a place to call home

Ska byta från Joey Tempest till Cliff Richards nu, blir så sentimental. Är nog den mest kramsjuka människan på jorden. Hjälper kanske inte heller att mina rumskompisar varit som två kaniner hela helgen *skrattar*

Vivo en Barcelona

Jag har haft the time of my life ikväll. (Dirty dancing.. Jag och en irländare har försökt övetyga Lois om att det är filmen man måste se. Medan han bestämt sa att han inte skulle se de förrän han är trettio. För då har han nått en så pass stadig punkt i sitt liv och har manlighet nog att kunna se Patrick Swayze utan att vilja vara honom. Tyckte faktiskt att det var ett ganska fyndigt argument.)

Nå kvällen var i vilket fall superbra. Trodde aldrig att det skulle vara så roligt att gå på fotboll och vilken känsla. Så mycket folk och att få stå och skrika sådär, det har jag alltid velat göra haha.. Min lilla Hanna skrev en så söt kommentar ikväll..
"Att du Hanna Jonsson skulle göra nåt sånt när melodifestivalen rullat igång i vårat avlånga land! wow,alltså! wooow..."

Ja haha.. jag är faktiskt mäkta förvånad över det själv, fatta att JAG har varit och sett Barcelona spela. Tur jag blev bjuden, skulle aldrig betalt för att stå där och frysa. Imorgon ska det bli ordentigt med schlager för mig med, så jag kan kompensera upp mig lite. Nästa vecka hinner jag kanske se festivalen innan jag går ut. Okej, nu har jag gjort det. Så blir nog inte mer fotboll för mig, men en upplevelse var det absolut. Haha.. nu kan ingen säga något längre när jag valt bort mitt favoritevent för fotboll. Tur att Barca vann..weah :D

Efteråt följde jag med Aneta och Lois till några vänner till dem och vi har haft jätteroligt hela kvällen. De spelade en massa härlig musik. Både gitarr, trummor, flöjt och munspel. Jag sjöng för glatta livet. Åtminstone så länge de inte sjöng på spanska. Någon sarkastisk sång där mitt i verkade handla om en apa som skrev ett brev hem till sin familj. Tydligen jobbade han för Nasa, hmm..

Negativt:
Rökning inomhus (mitt hår stinker *suck*)
Kindpussar (vem vill bli kindad av främlingar??? egentligen..? nöjer mig gärna med en kram)
Skor inne (när man gått långt i högklackat finns det inget skönare än att dra av dem)
Gå ut sent (jag hinner nästan somna innan det är dags för utgång)

Positivt:
Superhärliga, vänliga, nya människor
Billig alkohol tihi..
Skrikandet i publiken
Massa salsadansande

Undrar om folket här är så vänliga för att de tycker det är spännande med nya bekantskaper, någon som pratar engelska eller om det helt enkelt är som Lois sa.. hormoner. Dessvärre gissar jag på det sista.. gaash karlar!!

Fotboll i Barcelona

Ikväll ska jag tydligen på fotboll *skrattar* Ska se Barcelona spela mot Getafe. Tänk vad man gör för att skaffa nya vänner. Fast det ska bli riktigt skoj, ser faktiskt fram emot det rejält. Lite skillnad att gå på fotboll här gentemot hemma. Är en spansk kille som jag lärt känna som tyckte jag skulle haka på och klart som tusan att jag gör det. Efteråt ska jag på en fest hos en kompis till Aneta. Så verkar kunna bli en riktigt trevlig kväll.

Vaknade tidigt idag och blev sååå glad utav ett sms som fanns på mobilen. Gjorde mig lite frukost och tog sedan den där löparrundan som jag nu gett mig sjutton på ska ske varje dag. Hur skönt som helst att ut och springa när solen skiner och sen på köpet klarade jag det första delmålet. Redan nu.. vilket gjorde mig jätteglad, så idag är en otroligt underbar dag helt enkelt.


FC Barcelona


Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

Hur sjutton ska man lära sig prata spanska och använda Rr man aldrig sagt ett R i hela sitt liv? I den äkta smålänskan existerar inte denna bokstav och nu sitter jag i klassrummet och rullar med tungan något förtvivlat för att få ur mig den där bokstaven medan en polsk snubbe sitter brevid och asgarvar hmf...

Vi pRataR med Rullande Rrrrrrrrrrrrrrrrrr...

Blöt & frusen dag

Åååh baby boom, boom pesten härjar, alla ska ha elaka dvärgar.... *nynnar vidare* .....
Idag har jag fått reda på ytterligare två vänner som ska ha smått. Jag blir knäpp, de är överallt. Kryllar av dem.. Ska nog bo kvar här och aldrig skaffa barn. Mycket bättre för mitt psyke. Känns som om man gått från att bara vara till att bli vuxen så där äckligt extremt fort när vännerna omkring en trycker fram en efter en. Vet inte säkert om jag gillar det..

Nee usch idag har varit en riktig blä-dag!! Regnigt och kallt.. var blöt in på bara kroppen när jag kom hem från skolan. Så nu har jag en äcklig hemlängtan *suck* Ligger under två varma filtar med massor av kläder och dricker te. Tack gode Gud för te!!

Plaza de Catalunya

Länge sen jag kände att jag verkligen hamnat rätt ställe. Senast var nog nio år sen när jag började på Korr. Nu känns det verkligen som om jag är på exakt den plats som jag vill vara på. För tillfället i alla fall. Börjar komma in i att plugga igen. Känns ganska roligt faktiskt, men allt är så nytt och spännande nu så det är kanske inte så underligt. Har varit och fikat med två svenskar idag och har nu spatserat runt bland alla duvor på Plaza de Catalunya. Robin (killen från Kalmar) berättade idag att torsdagar träffas de elever som läser på skolan och går ut tillsammans. Så ska absolut haka på där imorgon och se om man kan träffa några fler roliga människor. 

Nu ska jag göra mig en kopp te och sedan plugga lite innan sängen. Ska försöka att inte sova hela förmidaggen utan ut och springa istället.

Plaza de Catalunya
Playa de Cantalunya


Facebook

Har nästan lite dåligt samvete, har den senaste veckan raderat över 45 personer från min vännerlista på facebook. Varför ska jag ha s.k vänner där som jag aldrig ens skulle bjuda in på en fest? Sådana jag aldrig pratar med? Eller dem som inte ens hälsar på mig ute på stan? Vill ha de som verkligen är mina vänner kvar, så får väl se om det blir ytterligare några som ryker snart. Hmm.. fast vilka som är ens vänner kan ju ifrågasättas ordentligt. Hade det inte varit för att det är ett ypperligt sätt att hålla kontakten med dem som bor långt bort hade sidan varit borta för ett bra tag sen.

Pratat med hyresvärden om lokalen idag. Verkar gå enligt mina planer, kanske tar mig en extra månad här nere trots allt. Är ändå april och maj som ska vara de bästa månaderna. Synd att åka hem då. Ja ja.. får väl se vad som händer. Nu börjar jag lära känna lite människor och det känns great :D

Idag flyttade Lois ut, så jag stal hans täcke. Så inatt kanske jag klarar mig med ett par strumpor. Har verkligen långärmat och byxor på mig när jag sover. Dumma rum som inte är isolerade. Fast är väl en fördel till sommaren kan jag tänka.

Love this town

Jag fullkomligt älskar den här staden. Allt är bara så behagligt på något vis. Skolan var toppen och det var en trevlig klass. Vi var åtta stycken. En svensk kille från Kalmar haha.. Hur stora är oddsen för det? Sen en japan, två italienskor, en tjej från Belgien, en kille från Nya Zeeland och en från Polen. Han från Polen var asrolig, vi skulle göra övningar ihop men slutade med att jag låg dubbelvikt över bordet och kiknade av skratt. Han påminner lite om Chuck tihi.. Så där töntigt charmig, fast betydligt mindre snygg.

Finns inte så mycket turkkrull här nere Jenny. Det är helt enkelt en salig blandning av människor. Jämfört med Stockholm är detta himmelriket. Allting känns bara mysigt på något vis. Än så länge i alla fall. Enda jag känner lite sådär inför är spanskaläraren. Hon var inget vidare, men kanske blir bättre. Nu.. MAT :D