Bad 2009Min nya baddräkt införskaffad för badsäsongen 2009.
Vad tycks?

Levnadsöde

Levnadsöde är det där du alltid längtat efter att göra. I den tidigaste ungdomen vet alla människor vilket som är deras levnadsöde. I det skede av livet är allting tydligt. Allting är möjligt och människor är inte rädda för att drömma om och önska allt det där som de skulle vilja se hända i deras liv. Men medans åren går börjar mystiska krafter att försöka bevisa för dem att det är omöjligt att förverkliga sitt levnadsöde.

Det är krafter som förefaller att vara men som i själva verket undervisar dog om hur du skall fullfölja ditt levnadsöde. De gör din vilja och ditt inre väsen redo. Det finns nämligen en stor sanning på den här planeten. När du, vem du än är och vad du är gör, verkligen vill någonting beror det på att din vilja har uppstått i universums själ. Det är ditt uppdrag på jorden. Även om den bara innebär att vandra omkring. Världssjälen finner näring i människors lycka, men även i olyckan, avundsjukan och svartsjukan.

Att uppfylla sitt levnadsöde är människans enda skyldighet. Allting är ett och när du vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld.


"Vad folk anser om människan är viktigare för den är deras levnadsöde".

Med andra ord så tror jag att det är dags för mig att verkligen göra det mitt hjärta drömmer om. Denna text är från boken Alkemisten av Paulo Coelho. Mannen jag beundrar mer än någon annan. Hans böcker är helt fantastiska och jag älskar dem allesammans. De får mig att börja tänka klart och ger styrkan att vilja förändra de saker i mitt liv som jag behöver. Har läst boken två gånger och nu lyssnar jag på den som ljudbok en tredje medans jag pressar i solen.

Sviken, lurad & bedragen

Allt på en gång.. Aldrig i denna värld kunde jag tro att människor kan gå över gränsen på det sättet som nu hänt oss. In i det sista tror man gott om människor och litar på dem. Det kan jag sluta med nu. Dessa personer har fördärvat allt. De har ljugit, fört oss bakom ljuset, smutskastat, manipulerat och sett till att de själva uppfattas som riktiga hjältar medans vi är skurkarna som förstör. Tre års konstant fruktansvärt hårt arbete och pluggande är förstört och till ingen nytta på grund av människors illvilja och egoism. Hur kunde jag ens tro att vi skulle lyckas?

Crusing & hälsomässa

Då var det måndagsmorgon igen och jag har redan hunnit med en tur till sjukhuset. Ska troligtvis få en låg antibiotikakur på tre månader nu på grund av någon kronisk inflammation jag fått i bihålorna. Spännande.. blä!! Hemma och äter en sen frukost nu och snart ska jag ner till skolan. Vi ska ha utbildning hela dagen idag i Sothys. Lite nytt ska man nog kunna lära sig.

Har varit en toppenhelg. Fredagskvällen var lugn och mysig. I lördags låg jag på taket och solade hela dagen. Sen på eftermiddagen så åkte jag med Martin i raggarcrusingen. Förvånandsvärt mycket roligare än jag någonsin trodde att det skulle vara. Sen grillade jag, Jessica och Hanna och därefter gick vi på rock ´n roll festen på kristallen. Var en hel del folk man kände där.

Igår var det hälsomässa i Kalmar som vi stod på och presenterade skolan. Sen var det sista danslektionen i ballroom, så nu slipper jag mer ryggvärk på söndagskvällarna.


Oliver och jag på mässan

Vill även sända en liten grattishälsning till Andreas som fyller 30 idag =) GRATTIS vännen min

Veckan & så

Jag vill skaffa mig ett piano. Tror att jag vill börja spela lite smått igen. Ska fundera igenom detta ordentligt. Har dock en hel del annat som egentligen står före på önskelistan, men det vore så roligt att komma igång med det igen. Var inte så dålig på det ändå *ler*

Den här veckan har varit så otroligt konstig. Den har pendlat från katastrofhemsk, till utmanande, till underbar och nu är jag i något slags mellanstadie då det känns som om saker nog kan ordna upp sig och bli bra. Är så glad över att jag har så fina människor omkring mig som ställer upp när jag behöver dem. Nu längtar jag mest efter att få lägga mig i solen imorgon och njuta av varma strålar på kroppen. Tack tack för att jag har mitt tak haha.. Fast lite kinkigt att inte ha trädgård längre. Vet att jag kan cykla bort till morfar, men då kommer de bara klaga på mig för att jag klär av mig redan så här tidigt *skrattar* Har skaffat mig en så otroligt snygg baddräkt. Tog kort på på mig i den, men väntar tills jag blir lite mindre blek innan jag lägger upp sådana kort här =)

Tittar på Så ska det låta, så klart, eftersom jag behöver min dos av Peter Settman ;) Tänk om han kunde leda Allsång på skansen i sommar iställer för Lundin. Det hade varit... ja.. fint :P Fast asch vad jag inte tycker om Caroline of uggla. Ikväll har hon en vit OCH en röd stövel.. allvarligt???

Åååååh... JA *ler lyckligt* Har fått tre nya klänningar den här veckan ;) En tubklänning som Ida beställt, men inte kunde ha och sen två stycken färgglada vackra saker.

Raggarcrusing i Nybro imorgon, sen på kvällen verkar det bli latinofest i Kalmar. Fast åker dit själv i så fall. Rigoberto har varit på mig varenda gång vi varit där senaste veckorna och jag har ju än så länge inte varit på någon av festerna han anordnat så känns som om det är på tiden =)


Midnight sun forts..

Ska absolut börja läsa fler böcker på engelska. Läser Midnight sun och den är helt underbar. Lite häftigt att läsa hela storyn ur Edwards perspektiv. Det är annorlunda och engelskan gör på något vis historien ännu mer beskrivande än när det är på svenska. Så förbaskat svårt är det inte att läsa på engelska. Just nu undrar jag mest över varför jag inte gjort det tidigare, hopplös som man är. Hoppas att man själv kan bli så attraherad av en annan levande människa och inte enbart av sagokaraktärer. Ibland undrar jag om det är sådana här böcker som gör det så svårt för mig att träffa en man och få riktiga känslor för honom. Kärleken i dessa böcker är så självklar och sann, så förfinad och vackrare än jag någonsin upplevt den någonstans i verkligheten.


Hörde ett debattprogram där några personer ansåg att människor blir negativt påverkade av romantiska filmer. Att den synen man får på äkta kärlek och dess enkla tillvaro inte går att hitta i den riktiga världen och verkliga livet utan bara är en fantasi som författare och filmtillverkare skapat för att ge oss människor en bättre feel-good-känsla av deras filmer/ böcker. Att filmer alltså ska påverka människor att sträva efter någonting i förhållanden som i stort sett är omöjligt att hitta, perfektionen. Efter att ha läst Twilight-serien kan jag nog lättare förstå vad de menar. Man får en önskedröm inom sig om att få uppleva sådan kärlek. Vilket är omöjligt eftersom den är så förfinad i skrift som det går att åstadkomma. Med andra ord är det viktigt att man själv behåller lite realism i sin jakt på kärlek och inte hoppas och längtar efter att få uppleva något ifrån en fantasivärld. Spräcka bubblan lite till den vackra idyll man drömmer efter.

http://thetwilightseries.blogg.se/ är min favoritblogg för tillfället =)


The Pirate Bay

Ibland känns det verkligen som om hela samhället är totalt korrupt. Piratebays grundare fick idag sin dom, samtliga fick ett års fängelse och 30 miljoner i böter. En grov våldtäkt i Sverige och man döms till ett års fängelse och är ute efter några månader. Skadeståndet ligger på max 100 000 kronor. Klart att straffet och denna enorma summa har diskuterats livligt av högt uppsatta experter, men känns ändå inte särskilt relevant. På aftonbladets hemsida har de ställt frågan om detta var en rättvis dom och 89 % svarar NEJ. Om man frågade svenska folket. Hur många tror ni då ens skulle se dessa människor som grova brottslingar? Vilket de måste vara med tanke på det enormt höga straffet. Självklart finns det en poäng i att dömma dessa fyra personer med tanke på det upprättsskyddade materialet och de har mycket skit i sina bakfickor, men någon måtta på Sveriges domar måste det väl finnas?


Midnight sun

Har fått ner Stephenie Meyers halvt färdigskrivna bok och börjat läsa om Edward Cullens version av historien mellan honom och Bella. Älskar dessa böcker och även om den här versionen inte är färdigskriven och inte heller kommer bli kan jag inte låta bli att försjunka mig ner i denna värld. Längtar otroligt mycket till i höst när nästa film kommer och den tredje ska ha premiär i maj 2010 om jag förstått det hela rätt. Sen är det väl bara att hoppas att man lyckas hitta en lösning på hur man ska filma Breaking Dawn så att det även blir en film av den fjärde boken. Klart att filmerna kan göra en besviken, men det är ju ändå karaktärerna i boken man förälskar sig i inte de på skärmen. Fjärde boken är svår trots de fantastiska möjligheter som finns idag. Rekommenderar verkligen er alla att läsa dessa fyra böcker. Man får sig en underbar upplevelse i fantasins värld.

Shit vilken vampyrfantast jag blivit. Läste igår en artikel på aftonbladet där de även hade en ranking på de hetaste vampyrerna. Var tolv namn och jag hade inte missat en enda. Trots min förkärlek till Twilight så har jag fortfarande en favorit och det är Antonio Banderas när han spelar Armand i "En vampyrs bekännelse". Banderas ska förresten spela i Sin city 2. Ska bli spännande att se =)
Efterlängtad resa

Öppnade ett brev i morse och skrek av glädje en lång stund. Har blivit beviljad en resa till Vintersol på Teneriffa. Så jag får en tre veckors lång resa med helpension till hösten alldeles gratis. Gissa om jag är lycklig. Har längtat så otroligt efter att komma iväg någonstans men ekonomin har inte tillåtit och sen får man en sån här överraskning. Dagen kunde inte börjat bättre.

Detta är då en rehabiliteringsresa. Vilket betyder att jag kommer ha mycket träning på schemat i veckorna, men det är helt toppen. Kommer ha gott om tid för sol, bad och nöjen med. Rehabträning i värme är precis vad min kropp behöver. Spännande att åka dit ensam med. Kommer säkerligen träffa en massa roliga människor.

Ååh vad livet känns underbart just i denna stund. Älskade sol =)

Vårbilder från Agebo


Disa & jag pausar & njuter av solen


Min trötta lilla älskling


Någon gjorde en kupp rakt ner i vattendiket =)


Zita skaffade sig en ny bundis som motionerade henne med pinnkastning


André under vår skogstur


Flickorna tog sig ett dopp när vi kommit tillbaks


Dammen hemma i Agebo


Föräldrarhemmet


En liten nyfiken skrutt kom och hälsade på oss också

För stora mängder motion...

..är INTE nyttigt för Hanna. Mina ben värker och ena knät har svullnat upp efter alla dessa timmar i skogen. Stackars min lilla älskling som ska behöva stå ut att gå promenader med mig *ler*

Haft en fantastiskt härlig helg, lite läkande för själen tror jag faktiskt. Varit mycket ute i Agebo, tillvaron där nu innan folket kommer ge mig en ordentligt stor dos av rofylldhet. I lördags följde Frida med hem och vi hade myskväll. Bjöd henne på en väldigt lyckad trerätters-meny. Så roligt att få umgås lite med dig söta du =)

Igår levde jag upp till småstadslivets idyll ordentligt. Åkte raggarbil och gick på dansband *skrattar* Hängde med Martin och Martina in på Black jack. Var en bra kväll. Träffade många känningar och härjade runt en hel del. Fanns inte så många dansanta människor där, men gjorde inte så mycket. Hade fullt upp med annat ändå! Träffade ett Torsåsgäng där och fick reda på att två av dem blivit ett par. Underbart =)

Idag efter lunch kom André och vi åkte ut till Agebo... igen haha.. Gick en JÄTTEpromenad. På grund av att jag råkade komma ihåg lite fel väg *fniss* Var i och för sig supertrevligt ändå fram tills dess att fötterna började värka =) Så lagade vi lite mat nu ikväll och tittade på Sin city. Totalt glömt hur otroligt bra den filmen är. Ska se den igen nån dag och recensera lite. Tvåan kommer nästa år. Haft en underbar eftermiddag/ kväll i alla fall ;)

Ps. Dödade en spindel idag så om det blir dåligt väder nu igen kan jag ha orsakat det. Sorry!!


Hemmagjord citronlemonad

Hemmagjord citronlemonad har jag gjort ikväll och den blev såååå god. Tänk att jag kan klara sådant. Har även försökt mig på en egengjord chokladpudding. Den smakade fint, men konsistensen blev lite sådär. Fast vet precis vad jag gjorde för fel. Vispade för lite, den måste bli lite fluffigare. Synd alla varit så upptagna idag, hade gärna bjudit på lemonaden. Imorgon ska jag testa att laga en ny maträtt jag hittat recept på. Wish me luck ;)

Har storstädat och tvättat idag. Så nu känns det trivsamt som tusan här hemma. Nästa projekt är mitt förråd, det är katastroffyllt med en herrans massa skit.

Imorgon ska jag ut till Agebo och leka med mina systrar lite. Passa på att tvätta bilen och sola lite med tihi..Mitt underbara föräldrarhem =)
http://www.agebo.se

Svensk humor

Tycker Johannes Brost är grym. Han måste ju vara en av våra mer mysiga och trevliga kändissvenskar *ler* Och har ni tänkt på att han faktiskt är en bra bit över 60 nu. Ska titta på "Hjälp, jag är med i en japansk tv-show" nu och heja på honom. Han är ju absolut coolast av de där fjantsvenskarna de skickat iväg. Fast började rätt bra med Regina Lund som citerar Shakespeare i kycklingdräkt hehe..Johannes Brost och Peter Settman ligger i topp hemma hos mig just nu. Settman är ju folkligheten själv och älskar att han gjort det poppis med dansband igen tihi.. Genom honom och Let´s dance är det ju liksom acepterat att ut och svänga på gumpen =) Settman skulle jag vilja ha som programledare i melodifestivalen varje år. Tror det skulle bli 20 gånger mer sevärt.

Gjorde ett sånt där fånigt test på facebook förut och enligt det kommer jag dö i mars 2010. Hade hoppats på kanske aningens längre framförhållning. Egentligen borde man leva detta året som om det vore ens sista bara för att riktigt se till att njuta av allt som finns omkring en. "Jag har en plan, tajmad och klar in i minsta detalj"

Och min lilla puttenuttiga syster krossade idag mitt hjärta med ett mms. Hon blir så sur på mig, men jag har ju ALLTID varit så anti allt vad tatueringar heter så vad förväntar hon sig. Att jag ska jubla av glädje när jag tycker hon gör ett misstag. Nehe du.. Älskar dig gör jag men den fixa idén går inte hem hos mig.

Sjukt roligt att det är så mycket humor i svensk tv numera. Tittat på "Ballar av stål" och måste säga att Sonerbys citysport absolut tilltalar mig. Likaså idén att checka in en dvärg i en väska på flygplatsen. Shit vad jag skrattade tss.. Senaste veckorna har Helge Skoog förgyllt mina kvällar =) Låter som om jag inte gör annat än att titta på tv. Till min ursäkt har jag att det är fullmåne *ler*

Raderat bort dilemman

Ja ikväll fick jag extremt mycket nog. Nu har jag raderat människor ur mitt liv. Många av dem förhoppningsvis för gott. Ingenting jag nånsin velat göra, men har raderat nummer i telefonen, tagit bort och blockerat människor på msn. Tagit bort s.k. vänner på facebook och helt enkelt förvisat mig om att människor jag inte behöver i mitt liv är väck. Blev så jäkla förbannad och nu ikväll kändes det som en kalldusch. Så tänker inte ha det så här längre. Dem jag vill ha i mitt liv är sådana människor som jag verkligen med glädje kan kalla vänner. Sådana personer som får mig att vara positiv och må bra. Behöver inte bli sårad eller ta mer skit längre. Tycker inte själv att jag förtjänar att bli lekt med.

Vad det händer grejer =)

Åh ytterligare en liten på väg. Jätteskoj att se sina vänners babylycka även om jag inte riktigt kan förstå den, men älskar att se dem sådär otroligt lyckliga. Fast får en liten mjukt bitter känsla varje gång nån blir sådär lycklig och inte jag haha.. Folk omkring mig har hela tiden mysko familjebestyr för sig. Förlovningar, bröllop, bebisar, hus och så mycket annat. Inte för att jag har någon brådska, snarare tvärtom. Har sååå mycket planer och idéer för tillfället att min mor åter igen sparkade bakut idag. Med andra ord jag pladdrar för mycket =)

Det enda jag verkligen är jätte JÄTTE avundsjuk på, det är husköpen. Lina och Andreas flyttar till helgen, Frida och Jocke får snart sitt hus med och övriga människor som precis skaffat får hålla på med en massa roliga saker OCH de kan njuta av solen och våren i sina trädgårdar. Medans jag tittar ut genom mina skitiga fönster och är förbannad över att mina fönsterblommor dör. Har visserligen mitt tak, men skulle jag sätta ut blomlådor där skulle väl tanten här i huset skrika högt. Tror i och för sig att Hans (hyrsvärden) mest skulle skratta lite hånfullt åt mig och påpeka att solningen på däck får räcka.

Grummel.. dags för Halv åtta hos mig och sen sängen. Blir 11 timmars jobb imorgon med, Jessica har tagit över min sjuka. Hostade nog på henne lite för mycket i förmiddags. *kram kram och vink*

Guldisar

Mina föräldrar är väldigt underliga ibland. Igår käkade de guldfisk hemma. Nog för att vi har en damm full med gigantiskt överväxta, fullt friska guldfiskar, men inte äter man väl upp dem för det. Tyckte gränsen gick när vi använde dem som kräftbete. De är ju så söta. Förra sommaren fiskade jag upp ett par som skulle användas som bete, men när jag stack fingret i munnen på dem för att bryta nacken började de sutta. Inte kan man döda en stackars liten fisk då. Vet att jag tappade den första i backen av ren chock och katten kom galopperande som på kommando och slukade den hel.

Vill bara ut i solen nu. En ordentlig promenad hemma i skogen hade inte varit fel. Kanske till och med vågat sig på en ridtur. Hoppas att pappa fixar till golfbanorna snart med. I år ska jag satsa på att slå mitt rekord. Borde inte bli så förbaskat svårt direkt.

Drar nog ner till buggträningen själv idag. Simon behöver vila upp sig och alla andra är upptagna. Fast tror Niklas är där så då har jag någon att dansa med ändå. Sen kan man hålla tummarna för att det är något annat roligt folk där. Helst skulle jag velat öva lite mer salsa. Var otroligt skoj på träningen igår. Fast dansläraren såg lite butter ut varje gång han tittade på mig för att jag inte kunde koncentrera mig eller sluta skratta. Dansade bara med de två grabbarna som man kan fjanta mest med så passade mig utmärkt. Kruxet är att jag ännu inte lärt mig snurra i den takten jag tänker att det ska bli. Väldans dilemma =)

Fikaväder ;)

På ungefär en lördag förändrades mitt humör från vinterdepressionernas Mekka till en underbar vårkänsla som fått liv i min själ igen. Trots att årsmöteshandlingar kanske inte är det mest underhållande gav dagen mig en kick som heter duga, och det kan jag lova att en rejäl spark i arslet var precis vad jag behövde. Jag har misskött i stort sett allt som kommit i min väg och nu om någonsin behöver jag skärpa mig för att ordna upp allting som fallit samman omkring mig.

Först och främst vill jag be om ursäkt till min älskade syster som ställt upp så otroligt mycket. Hoppas du vet Ida hur mycket jag uppskattar allting du gjort för mig och hur ledsen jag är för vad jag utsatt dig för. Ska göra allt jag kan för att gottgöra och hjälpa dig.

Efter jobbet idag kom André alldeles lägligt och vi hade en väldans trevlig fikastund. Jätteskönt att få prata av sig lite och vi ska hitta på lite skojiga grejer i påsk. Kändes lite konstigt att inte ha någonting alls planerat för påskhelgen. Alla andra ska festa verkar det som. Lina bjöd in mig på fredag. Är tydligen Amigo då och sen Black jack på sandra på lördag, men jag känner inte alls för att härja så. Vill mest gå runt och myspysa haha..

Nej nu ska jag hämta Simon i min sjukliga bil och svänga på gumpen lite ;) Puss & hej!