SaknadIntalar mig att jag är den starkaste. Små tillfällen lyckas jag och säger rätt ord och gör de rätta valen. I nästa sekund brakar allting samman till en svart dimma och dagarna känns långa som år. "Jag kan inte skilja på"


Då var julen förbi

Då var julen över, men vi har haft hur mysigt som helst hela julen. Fast oj vad mycket kalasandet det har blvit i år och vi har då ätit upp oss ordentligt. Fått en massa fina julklappar som jag blivit glad över.

Juldagen spenderades i Emmaboda. Åkte till Philip först och fick äntligen se hans hus. Umgicks där lite med honom, Johan och Fredrik. Snart dök det upp en massa folk och vi hade väldans trevligt. Framåt kvällen fick vi skjuts bort till Peter. Där blev det dans och karaoke. Efter förfestandet blev det Amigo. Var lagom mycket folk faktiskt. Så man slapp trängas så där hemskt som förra året. Sveriges cultband spelade, det var lite roligt hehe.. En mycket lyckad kväll blev det. Ångrade inte en sekund att det blev Emmaboda istället för Kalmar. Tack alla underbaringar!

Sov hos Klevtun i Lindås. Ida och jag låg och slogs om täcket hela natten. Så jag vaknade och steg upp rätt tidigt. Åkte hem och gjorde mig i ordning inför nästan kalas haha..

Nu kommer strax min lilla Sofi så vi ska leka lite *längtar*

GOD JUL allesammans

Här började vi julfirandet i Agebo redan igår. Hade världens mysigaste eftermiddag och kväll. Själv började jag med att leka med Frida. Vi tolkade efter hästen. Har inte gjort detta på tio år, men det gick bra. Använde dock pulka istället för skidor.

Här sitter jag i pulkan och Frida på hästen   

Efter det klädde vi granen och åt en massa god mat innan tomten kom. Underligt hur vi alltid lyckas hitta de mest perversa tomtarna. Fick mig en långtradare *skrattar* sitta i tomtens knä har inte samma klang som förr haha..

Hanna klär granen    Kysser tomten    Ammy

Sen vill jag tacka min älskade Emelie för de underbara blommorna som jag fick. Tusan tack gumman!! Saknar dig massor!

Julaftons morgon började med att ge mamma frukost på sängen. Nu kommer snart födelsedagsgästerna så det blir lite fika. Därefter ska vi till mormor.
Hoppas att ni får en helt underbar och mysig jul allesammans!
*Puss på er*


Dan före dan före dopparedan ;)

Mmm.. nu har jag riktigt julmysigt hemma hos mig. Tänt en massa ljus, gjort en kopp te och äter pepparkakor och lussekatter. Kom nyss hem från Kalmar. Per följde med mig på sista julshoppingen. Så nu är mammas födelsedagspresent klar också. Är så glad nu när vännerna kommer hemåt. Ser fram emot den här helgen så mycket. Imorgon börjar julmyset med familjen. Vi ska åka släde och hitta på en massa roliga saker *längtar* Ska övernatta i Agebo så att vi kan fira mamma på morgonen med. Sagt till pappa att han ska elda i alla spisar och vrår hemma så jag överlever kylan där ute på landet haha..

Om vänskap

Vackra ord ger många vänner,
den som talar väl blir väl bemött.
Stå på god fot med många,
men var förtrolig med en bland tusen.
Vill du ha en vän, så pröva honom först,
och ge honom inte ditt förtroende genast.

Ty somliga är vänner när
det passar dem
och stannar inte hos dig 
i nödens stund.

(Syr 6:5-8)

Har blivit allt djupare funderingar inatt. Fortsätter man läsningen kommer man till (Syr 6:14-17). Den personen som jag tänker på där är min bland de tusen.

 


Döm inte

Den här texten var den första texten någonsin som fick mig att börja reflektera kring hurdan person jag är och vill vara. Idag känns det som att jag glömt det och tappat bort en bit av mig själv. Kanske på tiden att finns den vägen som jag vill vandra.

Döm inte, så skall ni inte bli dömda.
Förklara ingen skyldig, så skall ni inte
dömas skyldiga. Frikänn, så skall ni bli
frikända. Ge så skall ni få.

Varför ser du flisan i din broders öga när
du inte ser bjälken i ditt eget?
Hur kan du säga till din broder: Låt mig
ta bort flisan ut ditt öga, när du inte ser
bjälken i ditt eget?
Hycklare, ta först bort bjälken ur ditt öga,
så kan du se klart och ta bort flisan ur din
broders.

Henrik sa något till mig för flera år sen under ett av de samtal då vi låg vakna hela nätterna och pratade. *Glädjen i ditt liv påverkas av kvalitén av dina tankar*
Vi diskuterade då hur mycket vi förlorade av oss själva genom att dömma andra. Det negativa sätt som vi tänker på och hur mycket det faktiskt påverkar våra liv.


Någon vill mig ont..

Nu är jag helt övertygad om det. Så här mycket otur kan man omöjligtvis ha utan att det är någon som jävlas med en. Slår vad om att det är någon som sitter och fiffilurar och tänker "Hm hur ska vi kunna fördärva Hannas dagar ännu mer?" Har inte slått mig idag i alla fall. Fast det räckte väl med allting förra söndagen.

Har nästan börjat dra kopplingar till Job. Mannen som satan utsätter för prövningar med Guds tillåtelse. Tog ifrån honom hans ägor, familj och hälsa. Fast jag gillar inte att jag ens tänkte tanken. Att det ska hända min familj någonting vore det mest fruktansvärda. Älskar dem så otroligt mycket.

Tror att jag måste börja tänka annorlunda. Tro på att det finns en mening med alla prövningar man utsätts för. Jag hade medvind och mådde bättre än någon gång tidigare i mitt liv när jag åkte till Teneriffa och de veckorna kommer jag aldrig glömma. De veckorna var på något vis värda allt det jag har fått utstå tidigare. Ens tanken på att få känna så igen gör att jag får kraft att kämpa vidare i sina motgångar.

Äckeldag 2 tar hem hederspriset

Alltså allvarligt.. NÄR SKA MIN OTUR SLUTA?

Vaknade idag och tittade på klockan. Jag skulle ha varit på sjukhuset fem minuter sen. Snabbt som f** kollar jag bussen och upptäcker att nästa går om sju minuter. På med kläderna, ut genom dörren och springer till bankomaten. KÖööööööööööö!! Precis när jag får ut min hundralapp och vänder mig mot stationen ser jag bussen gasa iväg. Så jag landar mitt i mitt galoppsprång med ett enormt skrik.

Tre nålstick innan nålen satt rätt och gjorde ont så in i tusan. Nästa spruta imorgon!

Åtta timmar senare när jag har börjat landat lite efter droppet och de senaste dagarnas skit får jag beskedet från Martin att bilen nu är dödsdömd. Går inte att laga. SKJUT MIG!!!

21.50
Trodde dagen var slut, men icke. Nu brände jag sönder min vetenalle i micron. Så luktar rök i hela lägenheten och har vetekorn överallt på golvet. Inte ens ligga hemma i sin säng fungerar för mig. Känns som om gränsen för alltings djävulskhet är nådd!

Vad hände med det goda i livet?

Vad hände med att visa respekt för andra människor? Hur självisk får en människa bli?

Ingen överhuvudtaget vet vad jag känner och vad som finns inom mig. För jag insåg att behålla sina känslor och problem för sig själv är det bästa man kan göra i vissa lägen. Den mask jag uppehållit senaste tiden har nog varit falskare är någon ens skulle kunna ana. Efter tio år med fysisk (och delvis psykisk) smärta lär man sig stänga inne i stort sett allt man känner och utåt sett kan jag vara den jag behöver vara för att underlätta.

Jag har alltid varit en positiv människa vad gäller att ge människor en andra chans, men just nu funderar jag över om det är/var så klokt. Man vill så otroligt gärna kunna lita på människor, men kan ärligt säga att det finns ingen i denna värld just nu som jag litar på. Ingen! Får motsatsen bevisat för mig gång på gång och tydligen är jag inte värd bättre. Så många gånger som jag blivit sviken på så kort tid och så många som gått mig bakom ryggen. Förhoppningsvis finns det någonting som jag ska lära mig utav den smärta som det orsakat.

Sen har jag inte haft styrkan att ta tag i det som jag borde ha gjort för så länge sedan och istället får man ytterligare en kniv i ryggen. Det som hänt är det fegaste och mest själviska beteende en människa har visat emot mig någonsin. Det finns ingen moral & respekt kvar och det gör mig ledsen att en del kan behandla sina medmänniskor så.

Pärlor åt svin

*kasta icke edran pärlor för svinen* Matt 7:6. Som betyder att man inte ska slösa intellektuell möda åt människor som ändå inte förstår eller uppskattar det.

Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för det trash du gillar,
Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för så fula killar,
Sluta upp att kasta pärlor åt svin.Mat & prat

Precis varit på lunch med företagsgruppen, något som kallas Mat och prat. Kändes nästan som om man var en "viktig" person när man satt i ett särskilt rum med de fint uppdukade borden. Tror dock jag kommit på en plan för att få folk till min salong sen tihi.. Så gäller att börja fiffilura i tid så klart. Tror det kan vara bra i vilket fall att känna de här människorna. Kontakter gör så mycket. Min typ av människor där.. nja knappast! Fler av dem kändes lite fina i kanten och fisförnäma, men men..

Sen bestämde jag mig för att pumpa upp min träningsboll så tog med den bort till Ola på Cykelmekano. De bara skrattade åt mig och ännu dummare kände jag mig när jag traskade med en enorm boll hem sen. Fast största problemet kom när jag låst upp dörren till trapphuset och bollen inte gick in. Kan upplysa om att lunchtid utanför mitt är det MYCKET folk, och där står jag och försöker pressa in något som ser ut som ett gigantisk snöklot genom en dörrport. Smart tjej hon den där!!!!!

Stand-up

Det finns väldigt många gravt medelålders här omkring. Ska inte peka ut någon, men det finns sätt för er män att komma till insikt om ni är medelålders? Tänk tillbaka på i somras om ni då gick omkring i sandaler, strumpor och kortbyxor. Det är sexigt!

Kikar på komediklipp ikväll. Lennie Norman, Adde Malmberg, Johan Glans och Björn Gustavsson. Påmindes om sången som Björn sjöng på melodifestivalen 2008. Hur rolig som helst ju :D Kan även rekommendera er att titta på Ultimate comedy om ni inte sett den. Adde Malmberg är sjukt rolig. Skrattade så jag grät haha.. Ah, vad får de allt ifrån... GLÖGGEN ;)


Första & enda dagen jag tänker tycka om snön för i år

Prat in på småtimmarna inatt igen. Kom inte i säng förrän halv fyra och så vaknar jag några få timmar senare hur pigg som helst. Bestämde mig för en promenad. Så på med termobrallor och varmaste kläderna i garderoben. Snö snö snö.. idag är nog första dagen som jag faktiskt kan tycka att jo det är lite äckelmysigt sådär. Kommer ha tröttnat innan helgen och längta efter mina 35 grader och sol igen så klart. Inte en människa ute men massor med snö, så jag la mig mitt på torget och gjorde en snöängel *skrattar* med djävulshorn ;) Vill åka spark.. blir Agebo och  spark i helgen tror jag minsann. Längtar tillbaks tills jag var liten ibland när jag inte frös utan kunde göra alla såna där roliga vintergrejer som alla andra får göra.

Vad jag längtar efter nu,  jo en brasa, varm choklad och en famn som håller om mig. Undra om man ska se till att få det ikväll eller hitta på något annat bus? Bus innefattar troligtvis dans i Växjö. Har kommit ihåg julkorten för första året någonsin så de ska på lådan, men nu först ska jag krypa ner i soffan och fortsätta läsa Dan Browns nya bok.


Kan man tävla i musik??

Men hallå... har påven rolig hatt ;)

Vilken veckan.. Varit en liten sjukling igen. Fått dropp, samt hängt på akuten med mitt knarkarleende. Igår blev det nått glas vin och natten blev lite längre än planerat. Blev övertygad om att följa med upp på Chili och dansa lite. Efter en kvart gick brandlarmet. Så blev mer vindrickande och småprat hemma hos mig fram till halv sex på morgonen. Vilket ledde till att jag varit halvt död idag. Så nu sitter jag i soffan med ett fotbad, ansiktsmask, pysslar om mina naglar samtidigt som jag har massa gott att äta och dricka. Och vad tror ni jag gör.. jo tittar på Dansbandskampen hehe.. Peter Settman är så söt :P

Ah och jo Frida överraskade pappa igår med att ha skaffat pojkvän. Citat; "Jo pappa jag har med pojkvän. Han heter Gunnar, 47, bor i Stockholm och har katt". Trodde allvarligt jag skulle kissa på mig så full i skratt blev jag när jag såg pappas min haha.. Älsklingslillasystern min *krama om*

Pepparkakshus

Igår bakade jag pepparkakshus och detta blev resultatet. Juligt ska de va :D


Familjen Macahan

När jag skulle beställa med min Twilightfilm idag så upptäckte jag att de på ginza gör reklam för Familjen Macahan. Måste säga att det var lite lockande att beställa hem första säsongen. Bli en samlare av min gamla favoritserie. Minns att jag brukade smyga upp på kvällarna och gömma mig bakom soffan för att pappa inte skulle se att jag också tittade haha.. Var inte helt gammal då, men vad frälst man var i de snygga cowboysarna som red runt med sina gevär. Kanske inte Zeb, han var mest bara cool och läskig.SMS

Haha.. vet ni vad jag hittat bland julsakerna. En liten svart bok jag skrivit ner gamla sms dessa är ifrån korr-tiden när vi lekte med våra små nollor :D

Viktor
"Min mamma tycker att ni ska sluta förföra mig till att sitta och sjunga hela natten. Puss puss"
(Notera att hans mamma var vår fritidsledare tss..)

Majsan
"Barn är djävulens påfund. Puss"

(Efter en notis i tidningen om vad ungdomar i Torsås gör)
"Vadå, tycker folk kissar alldeles för LITE i omgivningarna här"

"Hade han inte varit nolla hade jag tyckt synd om honom. Han verkar ju vara så kär...."

Micke
"Ledsen att jag traschade din säng igår. Är den hel nu eller? Förlåt"

Ingemar
"Hälsa Viktor att Svante är nere på jorden å cyklar!"

Per
"Te??? Hur fan får du ragg egentligen. Tjena, hänger du med på lite te..."

Kan inte nämna namn, men smset fick mig att le :D Mina älskade flickor tihi..
"Helgen har varit bra och X var bra på allt utom tillit och sex... och förspelet... usch!"

Kan man annat än att älska dem


Juligt

Faaaasiken... nu måste jag tvätta fönstrerna. Förbaskade gatubelysning!! Just utanför mina fönster, gladare kunde man blivit minsann. Nu är adventspyntet uppe iaf. Inga tomtar alls utan bara vättar ;) Så jag tycker jag varit duktig. Alla brukar ju klaga på att jag sätter upp julpyntet redan i advent, men tycker själv att det är mysigt. Då får man njuta av det så mycket längre.

Idag har Martin varit här och hjälpt mig äta upp den där creme fraichetårtan. Var roligt att träffa honom igen. Måste varit nästan 1,5 år sen sist tror jag. Dumt av folk att bara flytta från Nybro sådär. Ska höra med Lina om vårt årliga lilla julkalas imorgon. De som är hemma i trakterna tycker jag ska dyka upp. Äta, gulgodis, dricka glögg, festa och mysa till det lite. Vårt vanliga tjoolabaloo tihi..

Känner mig så väldans julig i år. Har aldrig haft så här mycket tid till att få vara det. Förra året höll jag på att jobba ihjäl mig med extra öppet på skolan, examen och all annan skit. Tror knappt jag fick upp mina julsaker. Vet ni förresten att jag hade TRE stora lådor med julsaker när jag började rota i förrådet. Sen ligger det dessutom en del i Agebo ringde mamma och berättade. Jisses.. haha.. Man kan ju börja tro jag är en samlare ;)

Imorgon när jag är klar med att få det fint här hemma ska jag nog handla ordentligt så att jag kan börja baka lussekatter, pepparkakor och allt annat smarrigt. Började lite smått förra veckan, men Andreas åt upp det lilla jag hann göra. Tänk aldrig trodde ni att jag skulle bli en liten husfru va??? *skrattar* Nej kan lova er att jag längtar efter att börja jobba igen. Tror jag får tillgång till lokalen i slutet av veckan eller början av nästa. Sen har jag kommit på att jag nog ska läsa till akupressör i vår med. Tror inte jag kommer kunna klaga på lite att göra sen med dubbelt plugg, kurser, dans och eget :P