Stad i Ljus

Är så fruktansvärt vemodig just nu. Längtar hem och det ska bli helt underbart att få träffa alla igen. Ser fram emot en helg med en massa skojigheter eftersom det t.ex. är crusing på lördag och syrran och Simon ska uppträda med buggen. Ska inte missas, och efter det raggarfest hihi.. Dessutom ska jag träffa sötaste Stina imorgon och leka en stund (saknat dig så mycket). Ja och så ska jag äntligen få leka med lilla syster yster (Ida).. Lina är numera Lillstrumpan.. oops Killstrumpan *skrattar* :P där fick du för ASKAn....men just nu sitter jag här lite tårögd över att lämna mina underbara vänner. Kommer sakna dem otroligt mycket och jag hoppas verkligen vi alla kommer resa runt en massa så vi träffas och hitta på fler dumheter.

Tommy Körberg - Stad i ljus (det är Barcelona för mig)

Min resa var mot solen, långt bortom alla slutna rum,
Där allting är oändligt, och alla gränser har förevigt suddats ut.
Jag ville se miraklet, och höra ord som föder liv,
Bli buren av en styrka, som bara växer när jag anat mitt motiv.

Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge mig liv, där allting föds på nytt.

Och så när allt förändrats, när tiden inte längre finns,
Så ser jag oss tillsammans, och då är resan slut,
Det enda som vi minns.

Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge mig liv, där allting föds på nytt.
Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge, ge mig liv, där allting föds på nytt.

*************

♥Nu hem till min darling♥


Vulkanutbrott, inställda flyg & hemlängtan

Som ni säkert alla hört har det varit vulkanutbrott på Island. Vad jag mest utav allt INTE vill just nu är att mitt flyg på torsdag ska bli inställt. Läste att senast den här vulkanen hade utbrott sprutade den aska i mer än ett år. Slutar den inte inom ett par dagar lär jag få bli kvar här i Barca ett tag till *suck* Älskar visserligen den här staden, men min hemlängtan just nu är äcklig. Mest kanske jag längtar efter att få tillbringa min tid tillsammans med mannen som konstant finns i mina tankar.


Vulkanutbrottet upphör inom kort?

17.04.2010 - kl 21:30
I dag säger vulkanologen Magnús Tumi Guðmundsson att sannolikt minskar utbrottet under de kommande dagarna. “Bensintanken”, dvs. magmamagasinet under vulkanen är på litet djup och det tyder på att det inte finns energi för ett långvarigt utbrott. Likaså har sannolikheten för flodvågor minskat avsevärt.  Men utbrottet kan ta fart på nytt efter några dagar. Det var mönstret i utbrottet 1821 - 1823. Vindriktningen spås bli västlig i morgon söndag och då kommer asknedfallet åter öster om vulkanen, på Myrdalssanden. I dag har vinden varit mera nordlig och askan har fallit söder om vulkanen vid sydkusten.



Söder om vulkanutbrottet 16.06.2010


Ett nytt kraftigt vulkanutbrott började senaste natt

14.04.2010 - KL 17:00
Den vulkaniska aktiviteten i Eyjafjallajökull fortsätter. Det förra utbrottet, som bröt sig upp till markytan på Fimmvörðháls, upphörde den 12 april. Så knappt två dygn senare kom utbrottet i natt. Det är i den befintliga kratern under glaciären Eyjafjallajökull, där utbrott var senast 1821 -1823. Kratern är full med is, ca 300 m tjock, och den smälter nu av den glödheta lavan som kommer upp i en spricka, som beräknas vara upp mot 2 km lång.


Eyjafjallajökull på Island under nattetid

Eyjafjallajökull på Island - 16.4.2010 kl 21:00


E-type

Vet inte hur jag trillade in på E-type inatt, men nu kan jag inte sluta lyssna. Finns en låt som jag älskar så sjukt mycket. Simon vet vilken det är och han är den enda som behöver veta för den ger mig en så konstig känsla inombords. Fortfarande... det är lite underligt faktiskt.

E-type är underskattad tycker jag *ler* Om man bortser från att själva titlarna är väldigt fjantiga så är en hel del texter okej. Sen råkar jag gilla musiken så, ja ja.. Lite 90-talsnostalgi kan inte skada :P


A womans right to shoes

Det är lycka när man får handla nya skor. Komma hem med dem, stå framför spegeln, ha dem framme och sitta och titta på dem. Bara vara glad och förväntansfullt vänta tills det första tillfället kommer då man får använda dem. Det är en särskild känsla helt enkelt. Mina stora dröm är nog att få en alldeles egen vacker skogarderob.


Älskar Mariah Carey, men nu är jag mer avundsjuk än på länge.

Vi hade en liten diskussion för ett par dagar sen gällande skogarderober och walk in closets. En av grabbarna frågade oss flickor varför vi alla drömmer om en sådan. När alla i mun upprört förklarat fenomenet kom ytterligare en fråga; Ja men vadå, skulle ni hellre välja det än t.ex. en barnkammare till ert eget barn? Eeehm... JAAAAaaaaAA


Ramblan



Gillar de där nissarna som finns ut med hela Ramblan som gör sig till statyer, en del är riktigt häftiga. Tyvärr kan jag inte ta nya foton på grund av den stula kameran *gråter en skvätt* Hur typiskt är det inte. Sista veckan när man är ledig och tänkt åka runt. Ja, ja, jag och Johanna ska i alla fall styra in Akvariumet en dag. Europas största akvarium får INTE missas.

*saknar*
Saknar sååååå mycket. Mina fina lilla röda... *suck*


Migränanfall

TIPS!! Åk INTE tåg/ tunnelbana när du har migrän.

Själv hoppas jag av vid första stationen och stod med huvudet i en papperskorg i 20 minuter. De blickarna jag fick *skrattar* Enda fördelen: Jag bor för tillfället i en STOR stad där jag känner ytterst få människor rent procentiellt.

När jag nästan svimmat ett tio-tal gånger av att alla äckliga människor stod så nära och det gungande tåget föll jag ihop en stund på gräsmattan utanför tunnelbanan. 20 minuter senare låg jag hemma i ett kolsvart rum och där befann jag mig i över åtta timmar innan värken började minska.

Nja inte riktigt sant, låg en timme på toalettgolvet med. Illamåendet kommer alltid hand i hand så hade inte så stort val.


HEMRESA

Hemresan är bokad!!

Åker hem till Sverige den 22 april, så det är bara en vecka kvar här i Barcelona nu. Tänkte att jag ska passa på att besöka syster i Malmö innan jag åker hem. Så den 23 är jag tillbaks i Nybro. Vet inte riktigt vad som tog åt mig nu, men helt plötsligt fick jag en hemlängtan inte utav dess like. Tror till exempel inte att mina systrar klarar sig riktigt lika bra utan mig *ler* Ska bli underbart att träffa er alla igen. Hoppas på en myskväll på fredagen ;) sen Agebo på lördagen och umgås med familjen samt min älskade lilla Disa.

Vill ha tillbaks min vackra, fina röda kamera. Hade så gärna velat ta lite fler kort nu sista veckan, men nej det får jag klara mig utan. Imorgon blir det fika med Johanna och antagligen ett besök till Parc Güell.

Får nog erkänna att den här helgen kan ha gjort sitt för min hemlängtan. Så underbart mysigt att ha dig här. Saknar dig och längtar efter dig ännu mer nu mitt hjärta.


Kameran stulen

Tur att mitt humör är så på topp och att alla foton finns sparade på datorn. Kameran är inte helt världen även om det känns väldigt surt att förlora den. Är i vilket fall väldigt glad att jag fortfarande har kvar plånbok och mobil. Dem hade varit värre att bli av med. Foton kommer i vilket fall här. Christina är min räddande ängel.

Väldans bra morgon

Mycket bra start på dagen, mysigt som bara den. Somnade om och drömde en massa härligt. Vill bara att det ska bli lördag nu *ler finurligt* När jag vaknade satte jag mig och började skriva ett par mail som jag skjutit på länge. Det första handlade om den där lokalen som strulat så för mig. Jag gav ett förslag till hyresägarna, så nu återstår att se om de gillar min deal och skickar mig ett nytt kontrakt. Andra mailet var en kursanmälan till en akupressurkurs som jag tänker gå till hösten. Tror att jag kan ha anvädning av den. Tredje mailet var för att beställa information om alla lamporna till ljusterapirummet jag har planer på att installera. Fjärde mailet var till Sothys, det märket jag ska jobba med. Så nu har jag börjat ta tag i livet hemmavid igen. Får se vad allting leder till. Är skitträdd, jättenervös men samtidigt sjukt förväntansfull inför ALLTING.

Den här resan var exakt vad jag behövde och jag ångrar inte en sekund att jag åkte hit. Nu har jag absolut tillräckligt med energi för att skapa det företag och liv som jag vill. Kommer bli mycket, mycket jobb, men jag ser fram emot det och nu vet att jag att det finns någon som stöttar mig med. Känns underbart ;-)

Nu ska jag in till Ramblan och ta en mysfika med Christina. Inte setts sen i lördags så vi har sjukt mycket att ta igen nu hihi..

The naked dress

"She´s not gonna have sex. She´s just gonna look like sex"
Hihi.. and I have one of those ;)


VAL 2010

Gymmet stängt idag med, förbaskade helger. Traskade dit eftersom det enligt deras hemsida skulle varit öppet. icke. Så nu tänkte jag att istället för en skön träningsstund så ska jag ha tråkigt och börja läsa in mig på riksdagsvalet den 19 september. Lika bra att sätta sig in i tid, för debatterna lär bli många framöver och då vill jag veta vad folk pratar om. Tycker inte om att känna mig okunnig i politiska debatter.

Lite intressant nu när jag läste senaste opionsundersökningen. Sverigedemokraterna hade 7,3 % i förra undersökningen. Det vill säga enligt den skulle de då varit det fjärde största partiet i Sverige. Nu hade de gått ner under 5,0 % igen. Mljöpartiet har ökat till 10,3 %. Jag gissar att miljön kommer bli största debattfrågan i årets val. Nå oppositionen ligger 4,6 % över alliansen nu. Så det blir spännande att se hur ställningarna kommer se ut när det närmar sig hösten.

Alla partier har både positiva och negativa frågor och åsikter de behandlar. Tror att vilket parti man röstar på beror mycket på vad ens hjärtfråga ligger för tillfället. I dagens samhälle handlar det nog inte att hitta det parti som har helt rätt, för det tror jag inte finns. Utan istället rösta på det parti som har minst fel och brister just nu. Tror dock fortfarande att chansen är väldigt liten att jag skulle vandra bort ifrån de blå.


ÄGG i Sverige

Haha.. läste precis om svenskars relation till ägg. Under 2009 åt vi svenskar ägg med en ökning utav 5 procent gentemot året innan, det vill säga över 71 miljoner fler ägg. Allvarligt, det är en fruktansvärt massa ägg de *skrattar*

Insåg att jag faktiskt inte tidigare funderat över varför vi ens äter så mycket ägg i påsken, men det var ganska logiskt. Under den fyrtio dagar långa fastan var ägg en av de maträtter som inte fick ätas. Samtidigt som ingen åt ägg började hönorna värpa en väldans massa ägg på grund av vårvärmen. Så alla ägg som värptes lades på hög och när fastan var över på påskdagen så fanns det mängder av ägg att frossa i.

Nu har jag beställt ner dragéägg hit hihi.. Så sugen på lite svenskt gott godis. Fick klara mig utan påskägg i år.


Påskprocession

Under långfredagen kikade vi på påskprocessionen här i Barcelona. Vi spenderade eftermiddagen inne i stan och dessa bilderna tog jag när processionen gick uppför Ramblan.






Nya solglasögon

Mina nya solglasögon
På Starbucks och dricker thai latte i solen :P

Mina nya solglasögon (Vogue)
Vad tycks??????


Glad påsk Zlatan

Då påbörjas äntligen påskhelgen. Här kommer minsann inga påskkärringar och knackar på, men ska bli intressant att se allting annat som händer i helgen. Ska besöka lite kyrkor och utflykta lite är tanken. Ikväll stannar jag dock hemma iställe för att följa med vännerna ut. Har inte sovit på två dygn. Så hoppas kunna få en ordentlig natts sömn istället.


Tittade på matchen igår, (Arsenal- Barcelona) som var riktigt bra. Zlatan var grym, gjorde två mål och han är kung här idag kan jag lova haha.. Ni skulle läsa löpsedlarna. Nästan så jag själv vill skaffa mig en Barcatröja med nummer nio *skrattar* Dessvärre kvitterade Arsenal tack vare straffen efter att Carles Ruyol fått rött kort. Idotiskt oförtjänt!

Kikade på Wallander, Våldnaden, efter matchen. Fy fasiken, bara jag ser Per Morberg ryser jag. Han är verkligen så grymt äcklig. Ska man definera SLISK så är det han


GLAD PÅSK ZLATAN