Tedrickande

Haha.. Min rumskompis dricker lika mycket te som mig om inte mer. Vi går nog båda två konstant omkring med en kopp i handen. Det är så gott att gå och surpla på. Hon berättade nyss om en lite teshop som ska ligga här i närheten, så jag ska gå och leta upp den i eftermiddag. Testa om de har några annorlunda sorter här jämfört me hemma :D

Mulnade tyvärr till lite nu i eftermiddag, men gick en sväng i alla fall. De hade dans i parken nämligen. Hörde musiken ifrån lägenheten så blev lite nyfiken. Det är en katalonisk dans tydligen. De står i en ring och håller varandra över armarna i färgglada dräkter. Lite skoj att se, tyvärr glömde jag ta med kameran. Fast vad jag förstod så dansar de i parken varje söndag, så nästa vecka ska jag ta kort på dem.

Första dagen

Idag har jag promenerat omkring i området kring Llucmajor där jag bor. Precis utanför ligger en liten park där jag spenderat en stor del av eftermiddagen. Ett väldigt lugnt och behagligt område. Gubbar som samlas och spelar brädspel (precis som på film tihi..) sjukt många människor med hundar av alla sorter och storlekar.


Det gråa huset i mitten är där jag bor

Hihi., och vet ni vad som är allra bäst med den här stadsdelen som jag bor i, alla är jättesmå. När jag gick längs gatan förut fick jag för första gången i mitt liv känna mig lång och då hade jag ändå gympaskor haha.. JAG var en av de längsta på hela gatan och kunde se ner på folk. Vuxna människor.. What a feeling ;)

Fotbollsplanen i övre delen av parken
Tittat på fotboll en stund med. Ligger en plan i övre delen utav parken där man får en hyffsat schysst utsikt. Så jag stod där och njöt av solen. Tänk att till och med fotboll är roligt bara solen skiner haha..


Ankomst Barcelona

Du milde vilken omvälvande dag. Efter en natts orolig sömn och mysko drömmar så började mitt lilla äventyr. Nu har jag kommit till ro och allting känns för närvarande toppen. Ska berätta om min dag och mina tankar om denna plats än så länge.

Börjar med det hemska. Som ni vet har jag en viss fobi för rulltrappor och är aningens anti mot allt vad kollektivtrafik heter eftersom jag råkar ut för det mesta. Idag har jag i vilket fall saknat rulltrappor något otroligt. Det finns inte en enda här och jag kan lova er att kånka runt på 30 kilos packning sög. Trappor, trappor och ännu fler trappor och sjukt långt att gå i alla dessa tunnlar. Jag har blåsor över hela handflatan och fingrarna *snyft* Annars gick flyg, tågresa och sådan bra för en gångs skull ;)

Bortsett från det lilla dilemmat.... så har dagen varit kanon.
Gillar att de spelar klassisk musik i tunnelbanorna här. Människorna är väldigt trevliga och hjälpsamma och tydligen verkar alla hittills väldigt överens om att jag är italienare eftersom jag inte förstår ett dugg vad de säger. Vädret är ungefär som i slutet av april här och solen skiner, så jag har i stort sett hoppat över de tre värsta månaderna på året tihi.. 

Eftersom mina rumskompisar jobbade spenderade jag eftermiddagen på ett litet bageri här nedanför och läste i min spanskabok. Aneta som äger lägenheten är en polsk tjej och hon jobbar som administratör på något företag som jag inte alls förstod vad de sysslade med. Lägenheten är inte särskilt mycket större än min egentligen. Den har tre små sovrum, ett vardagsrum och ett minikök man knappt får plats i. Fast jag tror att jag kommer trivas här. Utsikten från balkongen är över en liten park. Har fått en liten rundtur till de närmaste affärerna och handlat lite frukost och annat smått. Kvällen har jag spenderat tillsammans med Aneta och en kille Lois som bor här med, men snart ska flytta ut och så en irländsk tjej som var väldigt trevlig och pratglad. De bjöd på middag och kvällen var väldigt trevlig. Lois dansar salsa så jag har redan lyckats hitta någon som ska ta med mig på salsaklubb.

Har trådlöst internet så ska abonnera på ett skypeabonnemang så att jag kan ringa hem till fasta telefoner. Det underlättar lite för att kunna hålla kontakten. Imorgon ska jag promenera runt här i området och lära känna det lite. Se vad som finns att göra. Har förhört de andra ikväll om sevärdheter i Barcelona så jag är taggad till tusen.

Vyn från flygplanet över molnen när solen gick upp i morse

Pussar & kramar allesammans!!

Ps. Hittills har jag det toppen, hälsa det till gamlingarna hemma som inte läser här :)

Och sen måste jag sända en STOOOOOOOOOOOOR kram till Henke. Grattis älskade vännen till din lilla dotter. Har tänkt på dig hela dagen ska du veta.


Nervositet till 1000

Är verkligen jättenervös inför att åka nu. Fast känns som om jag har kontroll på allting i alla fall så det ska nog gå jättebra hoppas jag. Klockan är nästan tolv nu och jag har allting färdigpackat. Har rensat klart alla garderober så det ska bara bäras ner till förrådet nu. Pappa ska komma och hjälpa mig imorgon förmiddag. Det är inte lite grejer man samlar på sig. När jag flyttar tillbaks ska jag nog ta en ordentlig rensning. Både bland kläder, skor och prylar.

Kommer sakna er alla så otroligt mycket. Har
skype, så jag föreslår att ni skaffar det så kan vi pratas vid hur mycket som helst.

Aneta, tjejen som jag ska bo med skrev förut att det blir en liten middag med goda vänner på fredags kväll. Skoj att få träffa några av henner vänner redan första dagen.

*kram på er*

Missar tåget efter Stockholmstrippen

Då har jag varit i Stockholm en sväng i helgen. Har hållt i en lite utbildning i användadet av ipl-maskinen. Det var väldigt roligt och givande faktiskt. Gick bättre än jag förväntat mig och fått lite blodad tand för detta så får väl se vad detta med att hålla kurser kan leda till i framtiden. Tycker det är jätteskoj i vilket fall.

Bosse hämtade mig i Nybro i lördags och släppte av mig på ett supermysigt litet hotell i Bromma. Kan säga att jag levde i ultralyx. Hotelliv är väldigt gutt när man inte upplever det så ofta. Stor, stor säng för mig själv och en massa god mat och dryck. Söndagen var jag uppe med tuppen och duschade, åt frukost och sedan blev jag upphämtad och vi åkte till Enköping. Där efteråt blev det japansk restaurang. Väldigt annorlunda och smakrikt. Har aldrig ätit japanskt innan, men jag gillade det.

Framåt sena eftermiddagen så möttes Linn och jag upp. Hennes föräldrar var jättegulliga och bjöd på en liten middag. Sedan åkte vi hem till henne och pratade strunt och jag övernattade där.

**********

Så idag tog jag tåget för att åka hemåt och gissa vem som är klantigast i hela världen. Trött som en gnu så somnar jag ju, så som jag alltid gör.. (Finns ju inget med sövande än att åka tåg, gungar så härligt) Självklart missade jag att stiga av i Alvesta där jag skule byta tåg. Vaknade precis när tåget rullade ut från stationen.
Brast lite för mig när jag väl hittade konduktören. Tårarna bara trillade haha.. En kille i närheten av mig sträckte fram näsdukar *skrattar* Snacka om att folk tittade.. jag hojtade ju till och levde loppan ordentligt där en stund innan jag lyckades lugna ner mig. 
Nästa hållplats var Hässleholm, så jag fick åka en rejäl bit. Irriterande att de inte stannade i varken Älmhult eller Osby. Det gjorde de däremot på hemvägen, så det blev en tre timmars extra lång tågresa. Som tur är var det väldigt snälla konduktörer, så idag var nog första gången som jag ändå tyckte de hjälpte mig på SJ.


BARCELONA

Om exakt NIO dagar så lämnar jag stan och beger mig till Barcelona för fem månader framåt. Nu är det dags för mig att få ett ordentligt äventyr. Så nu är allting ordnat, bokat och klart. Ska bo inneboende hos en spansk tjej och plugga spanska de första tre månaderna.

Ni som känner mig vet att detta har varit en dröm för mig sen jag blev sjuk. Så det känns fantastisk roligt att få göra detta även om jag är väldigt nervös. Fast som Elin sa, nu får jag chansen att leva Paulo Coelho liv vilket vi fantiserat om så många gånger. Sitta på ett konstnärscafé utanför stan och diskutera viktiga frågor i livet *fniss*

Enda lilla dilemmat just nu är min lägenhet som jag behöver hyra ut under dessa fem månaderna. Om ni vet någon som behöver ha boende så kan ni väl ge dem mitt nr =)



Love you all


En famn för mig

På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl
Och om du inte saknar mig så har du dina !!!! skäl !!!!
Men älskling flyg till mig jag vill att du ska se
Att det regnade idag och tackar dig för det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Överallt på jorden finns människor som vet
Att regnet alltid faller i tid och evighet

Var du än befinner dig
Har du en famn för mig


Utan spår (Untraceable)

Åååh nu har jag tittat på en film jag verkligen ångrar. Tyckte Andreas var fånig i höstas när han protesterade emot att bada jacuzzi om jag hade det röda ljuset på. Nu förstår jag varför. Aldrig med rött ljus i jacuzzin kan jag lova *ryser* Han hade sett den här filmen och jag började titta på den nån gång, men kom aldrig till den här delen. Nu när jag ligger hemma tänkte jag att kunde ju se klart den. Usch.. varför tittar jag alltid på skräck själv när jag vet att jag kommer få mardrömmar?

Spung

Herre min tid.. tror att jag hostat sönder min hals nu, och magen värker av att jag har hostat så. Sov ingenting inatt och inte kunnat vila idag heller. Var femte minut har en ny hostattack kommit. Så nu har jag nog snart testat varenda huskur som finns. Jag behöver SPUNG.. Har för mig Pippi fick hostmedicin när hon bad om det haha..

Dags att krypa ner under min filt och kurera. Ska se en film The condemned, får se om den är något att ha. Sen hoppas jag att jag somnar tidigt. Imorgon ska jag börja storstäda mitt förråd och sen ge mig på lägenheten. Har en hel del att rensa ut nu då lägenheten ska hyras ut under våren. På kvällen ska det bli utgång med Maria och My. Det ska bli superroligt, så fruktansvärt länge sen vi festade till det =)

Ska upp till Stockholm nästa helg, så Helena har du ingenting för dig vill jag väldans gärna leka lite ;)

Kram på er

Ödet

Nu tror jag bestämt på ödet. Idag har varit världens underligaste dag. Vaknade på morgonen efter en drömlös natt, men ändå med en konstig känsla i magen som att... IDAG. Visste inte vad, men det bara kändes.

Och en vanlig fika på ett café med världens underbaraste fick mig att inse att det finns en mening med allt. Allting det som hänt och strulat till sig har nu i slutändan fört något bra med sig. Det var som ett uppvaknande och en sten som föll från bröstet. Just nu känner jag mig alldeles varm inombords för jag vet precis vad jag vill göra med mitt liv den närmaste tiden. Har aldrig känt mig så här säker på någonting innan.

Mina planer får vänta, för nu ska jag påbörja att förverkliga min dröm som jag haft så många år. Jag grät av lättnad när jag ringde min far förut och berättade vad jag skulle göra. Han blev väldigt chockad men efter att ha lyssnat på mig en stund lät han glad och sa att han skulle stötta mig till tusen. Älskar min familj mer än allt annat. Vet inte vad jag skulle göra utan dem.

Det finns ingenting som hindrar mig just nu, men jag har hela tiden hittat saker som står i vägen för att göra detta. Nu ska jag för en gångs skull följa mitt hjärta. Jag tror verkligen att det är ödet att jag står där jag står idag utan någonting som stoppar mig. Känner just nu samma lyckokänsla som jag gjorde på Teneriffa. Åååh vilken underbar känsla detta är :)



Vem talar sanning?

För det första frågar jag mig vad sanning egentligen betyder. Olika människor har så annorlunda syn på vad som är sant när de berättar den. Flera historier med olika vinklar som svirar om den verkliga sanningen. Vet inte vad jag ska tro. Jag ställde frågan och jag fick ett svar. Känns inte som om det skulle vara någon idé att ljuga, men vet inte om det var hela sanningen heller.

Om det svar jag fick var sanning undrar jag hur i helvete våra s.k vänner kan ljuga så jävla mycket, hitta på en massa idiotiska saker och hur de kan förvränga sanningen så totalt. Vad vinner de på det? Vad hon vann på att kontakta mig förstår jag för hon fick precis vad hon ville, men alla andra?

Skriver nog för mycket skit på den här bloggen tror jag, men jag hoppas bara att folk ska sluta lägga sig i våra liv och låta oss själva få reda ut problemen.

Sett en underbar och vacker film ikväll som jag vill rekommendera; August rush.


träningsvärk :(

Haha.. jag känner mig sååå vek, men nu kommer mina klagomål smygandes... TRÄNINGSVÄRK som f**

Kunde inte resa mig ur sängen i morse för benen vägrade. Det här kommer bli en utmaning för mig att fixa de här träningspassen, men du milde vilken motivation jag fått helt plötsligt. Tänker inte vara den där veka människan som jag känt mig som ett bra tag nu. Ska bevisa för mig själv att jag har kontrollen över mitt eget liv och ingen annan.

Så efter att ha fått en smarrig middag hos morfar tog jag en lång, kall promenad runt halva stan. Sträckte ut benen ordentligt och försökte samla mina tankar igen. Vet ni hur mycket skit folk snackar i den här stan? Jag är så trött, verkligen.. orkar inte lyssna längre. Allt har fått mig att sätta ett rejält blixtlås över min egen mun haha.. När jag kom hem ändrade jag dagens träningspass lite och körde rygg, mage och balans istället. Här har ni en brud som ska vara fit till sommaren ;) Vila på söndagar.. no way.

Synd du inte bor här Ida då kunde vi hjälpt varandra. Kommer snart ner och hälsar på dig gumman. Kämpa på med allt nu *kramar om*


Hurtigt värre

Igår blev det lite vin tillsammans med Henke, eller mest för min del eftersom han spelar idag. Kul att umgås lite, för lär det ju inte bli mycket av när han blir pappa snart. Han hjälpte mig lite med det där matschemat som jag suttit och knåpat på. Så nu är de två kommande veckorna klara.

Kommit igång med träningen nu. Så tills dansen kör igång blir det hemmaprogram och gym. Har gjort ett par riktigt bra program att jobba med. I morse när jag vaknade jag gjorde mitt entimmesprogram, duschade (i den äckligt iskalla duschen, hatar den) och åt en ordentlig frukost. Sen tog jag en promenad och frös lite till.

Nästa vecka blir det gymträning och bassäng också. Håller jag mitt träningsschema kommer jag nog kunna bli bättre på lindyn med. Det är målet att jag ska bli lite smidigare och få bättre kondition. Lite stolt över mig själv att jag kommit igång nu. Ska bara lyckas fortsätta hålla på det. Dansträningen kommer ligga på ca nio timmar i veckan bara den :D


Målet med 2010

Ååh pratade precis med André på fb. Han var i Dubai nu och har shoppat en massa skor. Om han hittat tre par redan, tänk vad jag hade hittat *suckar längtansfullt* Skönt att höra att han har det bra. Tror det var Bali han skulle till nu, hmf!!! Ska spara allt vad jag kan nu och nästa resa då blir det Sydamerika. Drömmen är att vi kan åka redan om ett år. Får ha det som mitt mål med 2010 att se till att den planen kan sättas i verket.

André och jag på Strand i somras


Oj oj vad alla tjatar om denna Nybro open. Inte en chans att jag ska dit. Sitta och frysa i en ishall, är ni dumma på riktigt haha.. Massor med vänner som spelar i olika lag och JA det hade varit roligt att träffa er OCH se er spela, men jag utsätter inte mig själv för sådant.. sorry! Ska bli roligt för imorgon kommer Henke och leker lite med mig, var superlänge sen vi umgicks nu. Så det ser jag fram emot. Sen är jag sugen på en liten utgång på lördag igen. Eller vad sägs?

Någon som försökt stänga av sina tankar för en stund och faktiskt lyckats? Ingen som kan smyga iväg ett litet tips till mig på hur man gör? Det går inte så bra för mig. Börjat lyssna på en artist som får mig ännu mer deppig än Winnerbäck. Vet inte om jag tycker det var så bra att du skickade de låtarna till mig för... jag Saknar Dig... och vill inte göra det, vill verkligen inte.

Tog fram dagboken nyss, inte skrivit ett ord på tre veckor. Har nog omedvetet tänkt att om jag inte skriver om det kan jag låtsas som om det inte hänt haha.. Alla röster som berättar onda saker om dig och mig har jag slutat lyssna på. Dessvärre har jag hört tillräckligt för att önska jag kunde få svar på en fråga som förföljer mig. Även om jag fick chansen att ställa den, tror jag inte jag skulle få ett ärligt svar och därav vill jag så gärna att tankeverksamheten kunde stängas av.

Fast hur många av de stora frågorna i livet får man svar på? *ler*

Blöt hund & längtan bort bort bort

Luktar verkligen blöt hund här nu, det är aningens äckligt faktiskt. Fast det kompenserar med att så fort man kommer hem möts man av två små gullungar som blir hur lyckliga som helst över att se en.

Tittat på Rasmus på luffen precis. Hmf får en inte alls att längta efter sommar och värme. Ska skicka in lite kort som ska framkallas från 2009 så jag kan göra album sen. Tänkte även att jag ska skicka korten från Teneriffa till dem som var med. Jag var ju den som tog allra mest kort tror jag. Suttit och kikat igenom dem nu och samtidigt sneglat mot fönstret där jag ser snön virvla utanför. Snacka om att jag vill ta ett flyg och bege mig sex timmar söderut *suck*

Bad på Teneriffa *längtar*

    Mattias    Annika och jag dricker lite vin


Grand hotel & buggkurser

Haha.. mitt minne är så äcklig dåligt. Har funderat på vilken låt det är jag nynnat på i så många månader och NU igår hörde jag den äntligen igen. Scotts haha.. Kunde jag väl figurerat ut tidigare. Fast är Barbados som gjort den verkar det som när jag sökt på den nu. Ja, ja, JA, jag är lite patetisk som går runt och nynnar på dansband, men det är väl ingen nyhet *fniss*

Har pratat med så många av er om buggkurserna. Nu ligger tiderna utlagda.
http://www.spinnrockarna.se/kursaktiviteter/kursanmalan.php 

Kurserna i Nybro är följande; steg 1, söndagar 18.45 och steg 2, söndagar 14.45. Mer info finns på spinnrockarnas hemsida. Tycker verkligen inte att ni ska tveka nu utan ta chansen och köra på ;) 

Ps. Behöver ni någon partner kan ni hojta till så vet jag säkerligen någon som är på, annars går det alldeles utmärkt att anmäla sig som singel med.


Hundbesök

Sitter i soffan med mina två små älsklingar liggandes vid fötterna. De tittar såååå avundsjukt på mig då jag sitter och smaskar i mig kokostoppar. Mamma ringde i morse och bad mig ta hand om dem. Simon blev väl så lagom glad när han vaknade av att dessa två våta yrväderna glatt störtade in i lägenheten.

TRÄNINGSVÄRK.. Helt sjukt att jag får det bara för att jag inte dansat på en månad. Fast det är det värt. Kvällen igår var super. Simon och jag tog Linas bil och åkte in. Hon ville ha skjuts hem sen så det blev smidigast så. Scotts och Playtones spelade på Sandra nämligen. Träffade en massa gamla klasskompisar både från Korr och Madesjö, samt lite andra glada vänner och dansfolk. Jätteroligt sådana kvällar när det är många man känner. Bli så härlig stämning.

Skjusade hem Simon sent i eftermiddags efter att vi legat i sängen och tittat på dålig film hela dagen. Sen tog Jenny och jag en långpromenad med hundarna. Hade förfrusit händerna när jag kommit tillbaka. Gör så sjukt ont! Ska jag ha egen hund i framtiden måste jag skaffa mig en karl som gillar långpromenader i kylan *skrattar* Någon nytta ska man väl få ha av honom ;)

Vill tacka för alla gratulationer jag fick igår. Tyvärr kan jag helt säkert säga att jag kommer glömma era namnsdagar för jag är helt SÄMST på att komma ihåg sådant och det har jag fått höra många, många gånger. Hanna Larsson och jag firade våran namnsdag med lite te, wienerbröd och negerbollar.

Nu ska jag lägga mig på golvet och gosa med sötnosarna en stund sen är det läggdags. Morrar lite åt Stina som slutat blogga med.. skäms ;)

Idioter.. var ligger problemet???

Jag har precis sett den sämsta reklamen på tvn någonsin. En kille står och håller en ring i ena handen och en kopp kaffe i den andra. Tar en klunk och så får han en flash som innehåller två dörrar. I den första är det han och tjejen i ett lyckligt kuddkrig,  i den andra möts han av en massa snygga tjejer. Så är han tillbaks i nutid och man ser deras slogan "The best ideas comes from good coffee" och så slänger han ringen i floden.

Hur hemskt är inte det? Vad är det för jävla budskap som serveras i Sverige idag egentligen. Inte konstigt att folk är otrogna och beter sig som idioter stup i kvarten. Vårt land har ingen som helst moral längre när man nu till och med i reklamerna säger att skit i giftemål och ligg med så många brudar du kan istället. Jävla förbannade idioter. Varför kan inte det där kaffet ge en idé om ett lyckligt liv tillsammans med en människa som älskar dig istället?


Gott nytt år älskade vänner

Ja nu är det då nytt år och det har firats in på ett toppensätt. Har varit nere hos Stina i Osby och levt som en liten prinsessa ett par dagar. Nyårsafton var supermysigt. En massa massa god mat, trevliga människor, skratt, dans, lekar och champangedrickande.

Har blivit så väl omhändetagen. Fått helt otroligt god mat och slappat en massa. Har världens underbaraste vän *kramar om* Tusen tack för allt gumman! Fredagskvällen var vi på bio och såg Avatar. Sen myste vi och drack Chai latte, väldans mumsigt! Måste se till att införskaffa det. Lördagen spenderade vi på café i sällskap med några grabbar som vi sedan blev bjudna på fest till på kvällen. Det huset var bland det lyxigaste jag befunnit mig i, riktigt häftigt. Grabben hade byggt det själv under flera års tid, minst sagt imponerande. Glömde dock ta kort. Festen var rolig, allt skoj med nya människor. Träffade Sara en av tjejerna som vi festade med i Malmö i somras och så lite nytt trevligt folk med.

Nu är jag hemma i lägenheten och Jesse har varit här och pratat strunt med mig. Imorgon kommer Per och leker lite innan han åker tillbaks till Lund igen. Sedan är det dags att ta tag i mitt liv på riktigt. Nu är det snart dags att starta salongen och jag längtar verkligen. Ser fram emot allt nytt som väntar. Nu har jag stängt boken och avslutat tidigare tuffa och livslärande kapitel helt. "Dessutom, att vissa killar skulle kunna lära sig en läxa utifrån sina misstag är ungefär lika troligt som att kor lär sig tala haha.."

Stina och jag

Flickorna    Jag och Sebbe    Efterrätten... mumsigt värre

Greasen :D    Sötaste       

    Dans dans dans    Syskonen