Översättning

Idag har jag spenderat hela långa dagen med att jobba på översättningen till Shapemaster. Det är riktigt krångligt att ta sig igenom vissa sidor. Många av termerna handlar om anatomi och på engelska är det lite tungt. Kan de flesta på latin och svenska. Så med hjälp utav google, bilder och anatomiböcker har jag lyckats. Tror att om jag sitter någon timme till nu och så hela morgondagen borde jag ha detta kompendie färdigt till på torsdag. Därefter är det enbart manuelen till maskinen också som ska fixas klart.

Fick reda på att Per kommit hem till Nybro nu med. Så funderar även på att baka någonting tills imorgon kväll så att han och även syrran kan komma hit på en liten fika. Ska få lite kort utav Lina från bland annat släktträffen och Sebastians student. Så sen kan ni få se lite utav vad som hänt på senaste tiden.

Bjanca vid Madesjösjön
Bild som Fredrik tog på mig ute vid Madesjösjön =)


Mabthera

Idag har jag fått en nya behandling med Mabthera. Åkte med bussen in till Kalmar klockan sju i morse. Senaste veckan har varit kämpig för mig då värken satt in i kroppen något otroligt. Nu när de här anfallen kommer så sällan är det svårare att hantera dem. Senast jag fick problem av denna klass var i december och när de kommer med de här avstånden hinner man glömma bort smärtan där emellan.

Mabthera är en medicin som används för att behandla reumatoid atrit som är en del utav den sjukdomen jag har. Detta är en medicin som sätts in först när ingen annan medicin fungerar. Under fem års tid har jag med jämna mellanrum fått den. Jag var en utav de första i Kalmar län som fick pröva den här medicinen och första behandlingarna fick jag ta i Linköping där jag lades in två gånger på två veckor. Då bevakades jag extremt noga och fick ta blodtryck en gång var femtonde minut. Det tog dock över 1,5 år innan behandlingen gav effekt på mig. Nu är det min stora räddning. Idag är det inte alls lika besvärligt att få behandlingen heller. Droppet var färdigt på fem timmar så det är överkomligt tycker jag. Innan behandlingen startade jag fick jag en medicin som motverkar att det ska uppstå allergiska reaktioner.

Under förmiddagen fick jag även göra ett salivprov. En av bivverkningarna utav min sjukdom är att salivproduktionen minskar och det gör att man löper större risk för karies t.ex. Där fick jag anledningen till att jag fått hål i tänderna. Aldrig haft det innan, typiskt!

Veckan har varit tung, men är väldigt glad över att jag har en sådan fantastisk människa i mitt liv som finns hos mig och stöttar mig. Tusen tack älsklingen min!

Mabthera

Prince of Persia

Dagen idag låter jag bli att prata om, istället kan jag berätta att imorgon vill jag ha fint väder. Det behövs både för kropp och själ. Dessutom är det min kusins student och jag vill inte stå ute i regn.. hua!! Blir en lugn helg för mig, inte alls så aktiv som jag planerat. Dock är jag väldigt sugen på att gå på bio. Vill nämligen se Prince of Persia. Jake Gyllenhall är sådant grymt sexigt ögongodis hihi.. Tycker min pojk kan följa med mig dit, finns att titta på för honom med :P

Prince of Persia - Jake Gyllenhall


En småjobbig onsdag

Inatt berodde inte sömnlösheten på insomnia utan på hostattacker. Sov ungefär tre timmar inatt och resten av tiden spenderade jag med att hosta. Var helt förstörd i morse när Andreas kom hem. Förflyttade mig ner till tv-soffan för att han skulle slippa höra, men det är lite lyhört dessvärre. Åkte en snabbis till vårdcentralen och tog blodtrycket. Det har varit ganska högt ett tag var på jag fått tillbaka mina migränanfall.

Därefter blev det en mysig fika med Manne på stan. Vi satt och pratade lite strunt en stund. När jag kom hem blev dagen dock bara sämre. Min värk har blommat ut för fullt. Har ont precis överallt och känner mig som en 80-årig tant som spatserar runt. Det gör ont att sitta, ligga, stå och gå. Var så länge sen jag hade så här ont att jag nästan glömt hurdant det är. Klagade rätt mycket, det är nog nackdelen med att vara sambo för mig. Det är så lätt att börja klaga. Innan har jag alltid bara stängt in mig och låtsat som att det inte finns någon yttre värld. Jag vet att jag kan göra samma sak här för Andreas skulle aldrig säga något om det, men jag har nog börjat tycka om känslan av att det faktiskt finnt någon där som bryr sig.


Manne & Frida efter släktträffen
Manne & Frida efter släktträffen


Shapemaster

Berättade för er att jag målade om här lite i huset strax efter att jag flyttat in. Nu har jag äntligen börjat komma på vad som ska ske i rummet. Så idag har jag skaffat hit ett svart skrivbord, stol och hyllor. Känns perfekt för nu kan jag sitta här och jobba och alla mina grejer slipper hamna på köksbordet. Tror inte riktigt Andreas uppskattar att ha dem där. Fler investeringar till rummet får vänta tills vidare, vi kommer på en sån massa annat som ska göras först. Har dock min massagebänk där inne och lite av mina andra leksaker.

Har fått ett nytt jätteroligt jobb. Kommer arbeta som utbildare för ett företag i Stockholm som säljer olika hudvårdsmaskiner och salongsutrustning. Där ska jag hålla i utbildningar för två olika maskiner nu till en början. Varit uppe ett par gånger och det är verkligen spännande och utvecklande. Nu jobbar jag med en översättning för den nya maskinen Shapemaster som håller på att lanseras i Sverige. Det är en mycket användbar maskin som ger en rejäl bindvävsmassage som är i stort sett omöjlig att åstadkomma manuellt. Efter min första behandling kände jag mig som en ny människa. Hela kroppen behandlas och den hjälper mot t.ex. muskelspänningar, stress och celluliter. Så vill ni vara försökskaniner i sommar, tjoa till ;) Hoppas på att få hem den om ett par veckor.

Shapemaster