Fullmåne

Nu är klockan över sex så jag ger upp. Har man inte somnat innan klockan sex på morgonen så kan man lika gärna se det som en ny dag. Nu har jag stigit upp, klätt på mig och gjort en scones som är inne i ugnen. Bra att ingen mer än jag är hemma i lägenheten. Kan jag dona utan att störa. Ska äta min frukost och sedan ta en promenad. Kanske dra till gymmet nu på förmiddagen

Nu är det bara tio dagar kvar till myshelg. Ååh vad jag längtar!!!

Fast tiden går som tur är väldigt snabbt här. Lite väl snabbt tycker jag nästan och det är inte heller bra. Vill inte alls att det ska bli dags att åka hem. Så tiden kan få lugna ner sig lite. Vet inte hur många gånger jag sagt det, men det är sjukt irriterande att tiden enbart ska gå snabbt när man har roligt.

Nå ja, ikväll är det Arsenal - Barcelona så blir kanke en tripp till baren. Fast hittade igår en kanal på tvn som jag misstänker att matchen går att se på. Hade varit gutt :P

ZLATAN helt i choklad
Zlatan helt i choklad :P


Barhäng

Oj det blev visst fler drinkar än beräknat ikväll. Vi skulle bara ut och fira Christinas sista kväll i frihet (för tre veckor i alla fall). Hamnade på vår favoritbar (för tillfället) Rosa Negra, och pratade nog nästan mer strunt än vanligt. Började med badkarshistorien från Strand *skrattar* Den historien kan underhålla märkte jag haha.. så ni som känner till den kan antagligen gissa fortsättningen på det samtalet ;)

Idag har varit så härligt, klarblå himmel och strålande sol. Så har spatserat runt i en utav parkerna, studerat lite spanska och sedan spenderat resterande delen av eftermiddagen på Starbucks med Christina. Ätit kladdig kladdkaka och druckit chai tea latte *slickar mig runt munnen*

Igår handlade jag en massa nya kläder. En brun skitsnygg skinnjacka, tre blåa klänningar, solglasögon, jeansshorts och lite annat smått och gott. Klänningarna är väldans söta. Sådana man måste spara till tillfällen man verkligen vill skina :-)

Upptäckte en grymt irriterande sak igår, så måste försöka ta mig till en läkare inom de närmsta dagarna. Inte alls vad jag känner för. Fast gör jag inte det lär jag få en del besvär så lika bra att ta tag i det.

Strawberry margarita & lillhutten
Den lille hutten var intressant, persikosmak som liknande sorbé med chilipeppar på kanten :P


Sex and the city

Den här helgen har varit så mycket Sex and the city som någonting kan bli. Förutom att jag sjukt mycket föredrar Barcelona framför New York. Naked dresses, falska bröstvårtor, drinkar, barer, caféer, stranden, sol, nattklubbar, shopping, underbart umgänge och MYCKET tjejsnack. Idag träffades vi efter en promenad på ett mysigt lite café i solen och recenserade gårdagskvällen.

Ni vill inte veta vad den bilden innehöll haha..


Strandpromenad i solen

Kinamat med hemköring, finfint :P

Red lips


Fredagssol

Då var dagens frukoststund med Martin över. Det är pinsamt hur dålig jag faktiskt är på att prata spanska fortfarande och blir inte bättre av att han sitter och skrattar åt mig. Fast det går i alla fall sakta men säkert framåt med pratandet nu tycker jag.

Var ute nyss och såg att knopparna på trädet utanför mitt fönster börjat slå ut, så underbart att se. Jag hoppas att vädret är lika fint imorgon med. Då ska jag och Christina sticka ut på en liten utflykt. Picknick på stranden kanske hihi.. eller sparar jag den picknicken två veckor tills jag får besök ;)

Ska dansa lite salsa ikväll tror jag bestämt. Råkade köpa en burk nutella igår, så det är nog säkrast för mig att jag pallra mig till gymmet trots att det är en fredagskväll.

I söndags var jag på Picassomuseumet med Christina och hennes rumskompisar. Det var väldigt intressant faktiskt. Har aldrig tyckt om Picasso, men nu fick jag en helt nytt synsätt på honom. När man förstod meningen med de där konstiga tavlorna och fick se bilder från hela han liv och inte enbart från de sista åren med de där asfula osymetriska sakerna så var tavlorna helt plötsligt lite mer spännande.

    Söndagströtta flickor

Me en el museum de Picasso


LosAngeLoser

Ni vet att jag alltid varit ett stort fan av Meat Loaf, tycker om hans musik och flera av hans skådespelarinsatser. Som i Fight club eller favoriten Rocky horror picture show. Tänkte jag skulle lagt in en video på hans låt från rocky horror, men hittade den bara med spansk text tyckte det var löjligt så det får bli någon annan gång. I vilket fall ska denne man ge ut en ny skiva snart "Hang cool teddy bear"och första låten LosAngeLoser finns videon på youtube så kikade in den. Låten tycker jag är riktigt bra, men har ser ut som den sliskigaste hallick någonsin *skrattar*  Check it out :P



Gillar orden " As long as I am satisfied you will always be my man". Finns en viss poäng där haha.. me gusta :P

Tuffa tider (för en drömmare)

Visst är det underligt att man kan läsa en liten text och sen vips är man helt plötsligt förtrollad och kan inte sluta filosofera. Jag är en drömmare, har alltid varit och kommer alltid att vara det. Tycker inte riktigt om alla krav och måsten från omvärlden som tycker att man ska göra på ett visst sätt för att riktigt accepteras. Det blir kaos i min hjärna när jag funderar över hur mitt liv skulle se ut om jag tar de där besluten som jag fasar över. Just nu ser jag tusen och åter tusen möjligheter med mitt liv, saker jag vill göra och uppleva. Vill inte alls vara logisk, vill inte alls vara still. Är det idiotiskt? Barcelona var en underbar dröm och detta är bland det bästa jag upplevt, så kanske är inte mina drömmar så tokiga trots allt. Tror det är dem jag lever på, de som ger mig livslust, energi och glädje.

Kan ha råkat läsa Paulo Coelho igen och jag blir så sjukt inspirerade varje gång. Hittade hans blogg härom dagen och varje ledig stund (då jag inte pluggat, tränat, umgåtts med vänner, festat, lagat mat eller sovit) har jag läst på bloggen. Såg dessutom Veronika decides to die som nu finns på film med "Buffy" i huvudrollen. Mycket skumt och jag gillade det inte riktigt. Boken är alldeles för vacker för henne. I övrigt, jag skickade in en novell till en skrivartävling. Nu ångrar jag mig nästan för jag är rätt kass på det där med att skriva, även om det är ett skönt sätt för att få ur sig vad man tänker på.

Idag har jag varit med Martin och tittat på klättrartävling. Varför han nu skulle ha med mig på det förstår jag inte. Fast det var skoj. Kan inte förstå hur någon kan lyckas fortsätta klättra när han ligger upp och ner, megaimponerande.

Klättring


I believe that when we look for love courageously, it reveals itself, and we attract even more love. If one person really wants us, everyone does. But if we’re alone, we become even more alone. Life is strange…


Mojito

Vet ni vad jag tror, att mina humörssvängningar beror inte som alla andras på hormoner. De skiftar efter vädret haha... men det är sant. Så länge solen skiner mår jag helt underbart och idag efter en promenad i strålande sol kändes livet helt jättehärligt igen. Sen vissa underbara ord jag fått höra kan också ha gjort sitt ♥

Igår var det som sagt schlagerkväll och därefter drog jag, Johanna och Christina på salsaklubb, Mojito,  och efter det blev det 90-tals musik. Så vi dansade natten lång. Nåja tills fötterna började värka i alla fall.. isch! Mojito var ett riktigt trevligt ställe. Kommer garanterat att dra dit snart igen. Gissa vad det serverades för drinkar :P

Christina & jag på Mojito

Lyssnat på Patrik Isaksson ikväll faktiskt. Tror att min första konsert var med honom -98 i Växjö konserthus under en stiftungdomskväll om jag inte minns fel. Har faktiskt en väldigt hemsk bild på honom och mig liggandes någonstans hemma. Ibland får man lite roliga minnen av att höra gamla låtar. Fast jag har alltid tyckt om hans texter. Några av dem är riktigt bra. Nu är det dags för sängen så att jag orkar upp att gå på vattengympa och pilates imorgon fömiddag.


Schlager - Final

Då var finalen över och jag, samt mina systrar är mycket besvikna över att Anna Bergendahl vann. Två felaktiga vinnare två år i rad. De hade det underbart i globen så är väldigt avundsjuk på dem. Fast jag hade en väldans bra kväll jag med. Johanna kom hit och vi lagade en massa god mat och tittade på schlagern tillsammans. Manboy var en av mina favoriter, men på första plats för mig var Peter Jöback i år. Den kar har allt. Det tyckte jag i och för sig om Stenmarck med, men Jöback har ännu mer av allt det där än vad de allra flesta artister med. Sen gillar väl alla vi tjejer det där oåtkomliga haha...

Allt som allt från samtliga tävlingar är detta min favoritstund. Öppningsnumret!! Hanna, det är din och min låt hihi ;)


SNÖ i Barcelona

Att vakna i Barcelona, dra upp rullgardinen och se snö falla ner utanför fönstret. Det var inte vad jag förväntat mig eller vad jag ville. Lät gardinen falla ner och kröp ner i sängen igen. Drog täcket över huvudet och önskade mig en annan dag. En timme senare insåg jag att dagen tyvärr inte skulle bli så mycket bättre utan jag steg upp och gjorde mig frukost/ lunch bestående av varma mackor. Har inte haft någon fantasi vad gäller maten på flera dagar nu. Planen för förmiddagen var egentligen salsa och vattengympa på gymmet och sedan handling. Sket sig!

Efter skolan klippte jag mig. Fick en helt fantastisk frisör så jag var väldigt nöjd. Dock var det halv snöstorm när jag skulle tillbaka hem. Så med mössa på var jag inte i toppskick längre. Skorna läckte in och jag var blöt in på bara kroppen. Handlingen sket sig ytterligare en gång och kvällsmaten blev ungefär lika underhållande som lunchen.

Det har börjat regna istället och jag ligger fullt påklädd under två filtar med datorn i knät och fryser. Imorgon SKA jag handla och jag SKA till gymmet och jag SKA göra läxan.

Snö i Barca den åttonde mars.. usch


Mañana

Sitter i sängen och stirrar på pocornen som ligger där på golvet och enda jag tänker är.. MAÑANA (imorgon). Allting är mañana här haha.. jag gillar det. Ingen brådska det kan man alltid göra senare. Det roliga är att mañana verka betyda både om en timme, imorgon, nästa vecka eller om flera månader *ler* Så skönt med en liten avslappnad livsstil för en gångs skull. Slippa stressen i Sverige, jag förstår inte varför alla ska envisas med att leva så.

Sen kan nog även jag tycka att det skulle vara trivsammare utan de där popcornen på golvet *skrattar*

Lekte med Johanna igår kväll. Vi var och tittade på fontänen igen. Den är så sagolikt vacker att man sitter som förtrollad var gång. Har man inget att göra fredags- eller lördagskvällar åker man dit en stund. Sen blev det middag på restaurang och lite gott vin till det. Därefter underhöll vi oss med att åka tunnelbana.. vi lyckades komma på fel håll två gånger haha.. Fem veckor har vi varit här och lyckas så fint med den bedriften. Skrattade så vi kiknade, båda hade förlitat sig på den andra haha.. farligt (Det där med kollektivtrafik, inte min grej som sagt) Sen åkte vi hem till hennes bror som hade förfest. Utgång runt tvåtiden, men klantarsel som jag är snubblade jag och gjorde mig illa i foten OCH min stövel gick sönder..



Var tänkt jag skulle försökt mig på lite tennis idag igen. Var lite för orkeslös dessvärre, men lyckades omvandla aktiviteten till filmkväll istället. Så mycket mer passande dagen. Så nu blir det dusch, mat och sen traska bort till grabbarna en stund. Funderar på lite Oscarsgala inatt sen med =)