Fäscht fäscht =)

Ikväll blir det fäscht *ler glatt* Vi ska in till Hanna och Calle i Kalmar och festa till det lite granna. De har ju fyllt år bägge två, eller ja Calle gör det idag =) Har precis slagit in paket och det är då verkligen inte min grej det. Ser ut som om ett klumsigt troll gjort det. Kom underfund med att jag nog ska köpa hem en massa kartonger och grejer så jag får öva lite inför julklapparna. Tänkte man kanske skulle försöka få dem lite finare inslagna i år. Vackra paket är alltid skoj!

Igår städade jag och rensade en massa här hemma och på kvällen tog jag med mig två matkassar hem till Lina och så lagade vi lite mat tillsammans med grabbarna. Sen spelade vi en massa kort. Fyrmanna, plump, skitgubbe och hjärter. Vi hann med en massa spel och mycket vin dessutom. Så idag blev det en rejäl sovmorgon.

FÖDELSEDAGSBARNEN ;)

   


Maria Montessori

Har i flera dagar nu arbetat med en uppgift då man ska reflektera kring två pedagoger och jämföra deras filosofier med dagens läroplan. Har läst mig less på alla dessa filosofer och har fortfarande inte kunnat hitta någon pedagogik som jag tycker bättre om än Maria Montessoris. Undra hur mycket mammas dotter jag är egentligen *ler* har väl en viss känsla av att jag redan hade lite förutfattade meningar i positiv bemärkelse när jag påbörjade uppgiften, men allt negativt som de andra grupperna skrivit om Montessori har jag kunnat argumentera emot utan problem. Så om jag någonsin får barn ska de garanterat gå på en Montessoriskola. Om inte någon med ordentlig övertalsförmåga kan ge mig en bättre bild av någon annan pedagogik i dagens samhälle som är tillräckligt utvecklande för våra barn.


My weekend

Vet inte hur händelserik helgen varit, men i fredags jobbade jag hos mamma och blev hur trött som helst. Mina fötter orkade inte riktigt med dans efter det så jag köpte istället med mig lite snacks och åkte hem. Tände lite ljus, satte på musik, tog ett glas vin och hade fredagsmys för mig själv.

Lördagsmorgonen gjorde jag om mitt vardagsrum till en liten hemmasalong. Blev vaxning och brynplock när Hanna, Jesse och Ida kom hit. Fikade lite gjorde vi och pratade en MASSA strunt. Så kom Andreas och han är smart den grabben insåg jag *fniss* Han hade tänkt ut det där med att om han var tidig så skulle han få mig att speeda på i badrummet automatiskt. Tror han har insett vilken tidsoptimist jag är.. läskigt!! Så började kalasandet hos mina kusiner Fredrik och Sebastian som fyller 20 respektive 18 här i dagarna.

Andreas & jag på Fredrik & Sebastians kalas

Därefter åkte jag hem till Linn för att fira henne och Sofie som även de fyllt år. Var roligt att umgås lite med alla tjejerna en kväll. Var ett bra tag sen nu. Blev inte så sent och det var skönt tyckte jag. Då orkade jag upp och plugga hela dagen igår. På kvällen kom Andreas en stund och sa hejdå eftersom han ska vara iväg och jobba hela veckan.

Idag har jag varit på ett möte i Kalmar och fikat med både André och Elin. Kvällen spenderade jag tillsammans med hela familjen hemma i Agebo. Älskar dem så mycket och det är underbart att träffas allesammans eftersom det är så sällan. Har väldigt dåligt samvete gentemot Ammy bara. Hon hamnar så lätt utanför och det är verkligen inte meningen. Tycker synd om henne. Det måste vara jättejobbigt att ha systrar som oss och lätt att hon känner sig utanför. Hoppas på att kunna gengälda henne lite nästa vecka genom att hon får sova över hos mig två nätter när mamma och pappa är bortresta.


Jobb i Agebo

Har varit och tränat i varmbassängen idag igen, det är rätt gutt faktiskt. Varmt vatten och en låååång dusch efteråt när det är så rått ute. Me like.. Snart är det dags för att jobba lite i Agebo. Mamma behövde min hjälp. Ska bli roligt att få göra lite behandlingar igen faktiskt. Har lovat min kära pojkvän att han ska få massage lite oftare med. Tänkte deala till mig fotmassage som gentjänst. Finns inget skönare tihi..

Ikväll ska jag och Simon in till Kalmar på dansfester. Är både lindyhop och salsa som gäller ikväll. Så blir att flänga från det ena till det andra. Det ska bli väldigt roligt faktiskt. Hoppas att min fot klarar det bara. Haft lite problem i veckan fast är bättre idag.

Helgen blir förhoppningsvis trevlig. Imorgon ska vi på kalas till mina kusiner som fyller 18 respektive 20. På kvällen blir det att fira Linn och Sofie lite granna. Söndagen ska jag umgås med mina älskade systrar. Både Ida och Frida är hemma den här helgen och som jag saknar dem.

Sanndrömmar

Har haft en liten svacka sedan helgen. Varit väldigt ledsen faktiskt och ni tycker nog att jag är helt dum i huvudet när jag berättar att det är på grund av en dröm. För flera år sedan drömde jag en liknande dröm som fick mig lika ledsen och den visade sig vara sann. Det fick jag dock inte reda på förrän flera månader senare, och sättet jag fick reda på sanningen på var obehagligt. Kändes som ödet och kan än idag inte förstå det. 

Sedan dess har jag drömt sanndrömmar vid alldeles för många tillfällen. Även om jag själv oftast skrattar bort mina drömmar så skrämmer de mig ibland. Efter den här drömmen har jag en klump i magen, men jag törs inte ta reda på om drömmen är sann eller ej. För jag vill verkligen, verkligen inte att den ska vara sann.

Det enda jag kan be om är mer styrka och sedan hoppas att de som står mig nära kommer berätta om det är något som hänt. Finns ingenting värre än lögner för att undanhålla saker. Sanningen är alltid lättare att ta oavsett hur ledsen man blir utav den.

Hotdog

Tihi.. hade glömt bort den här bilden.
Tog kortet på Teneriffa och porträttet är ifrån en korvkiosk strax utanför Vintersol *ler*

Hotdog


Löften

Immanuel Kant;

"Jag överväger att bryta ett löfte för att vinna vissa stora fördelar och
funderar över om det kan vara riktigt. Jag får då fråga mig enligt vilken
regel jag handlar om jag bryter mitt löfte. Det måste vara ungefär
följande regel: Om man kan vinna väsentliga fördelar kan det vara
rätt att bryta ett givet löfte.

Nästa steg blir då att fråga sig hur det skulle gå om denna regel blev
allmän lag. Situationen skulle då bli egendomlig. Om alla började bryta
löften när de ansåg sig ha fördelar av det, skulle ingen kunna lita på
någon. Löften skulle bli betydelselösa. Det skulle då också vara
meningslöst att bryta löften. Regel tycks upplösa sig själv om det blir
allmän lag. Kan jag vilja att den regeln blir allmän lag? Det vore orimligt
att införa en allmän lag som upplöser sig själv.

Om jag då inte kan vilja att maximen för min handling blir allmän lag,
då är det orätt av mig att bryta mitt löfte"

Pensionäres lek & plask

I morse (alldeles för tidigt för min del) var jag på vattengymnastik i varmvattensbassängen. Sååå skönt att komma utifrån detta rusket och gå ner i en 34-gradig bassäng. Skulle kunna bo där. När lek och plasket var slut duschade jag länge länge. Får passa på eftersom jag fortfarande inte har något varmvatten hemma.

Nu ska jag titta på första avsnittet av Smallville innan jag påbörjar dagens pluggande. Är lite betuttad i var och varannan seriefigur tror jag. I Smallville har man Green arrow (Justin Hartley) och fick nys om att Brian Austin Green ska vara med också. Det gör då inte mig något, han är grymt fin. Har man dejtat världens snyggaste tjej fattas väl inte annat. Min grabb vill inte vara med på kort så han får skylla sig själv när jag lägger upp bilder på kändisar istället =)

Justin Hartley    Brian Austin Green

Hihi.. Fick precis ett brev från reumatologen som fick mig att le lite granna.

"Kallelsebrev för svininfluensavaccination
Med anledningen av din sjukdom och medicinering.. bla bla bla.."

Tycker bara att det är lite komiskt att man ska bli kallad för att vaccinera sig mot något som heter svininfluensa *fniss*


Första snön

Finns det något mer deprimerande än att den 15 oktober se vinterns första snöflingor dala ner framför ögonen??? Pratade med Hanna och skönt att jag har någon som står helt på min sida. Snö över jul och två veckor därefter sen får det vara bra. Snön ska finnas ungefär lika lång tid som man har julsakerna framme. Sen är jag nöjd. Därefter kan vintern få vara över för min del. Lilla morfar har äntligen kommit hem så ska åka hem till dem och beklaga mig lite imorgon *ler*

Klantigheten själv =( Hällde nyss ut min tekopp över hela tangentbordet. Så går det när man är ofokuserad och har huvudet fullt med dygdetik. Ska nog ge mig själv en rejäl sockerkick bestående av kladdkaka tihi..

Idag har hantverkaren varit och tittat på lokalen och på var det passa bäst att sätta in en toalett. Tror det kan bli ganska bra. Funderar för fullt på golv, färger och inredning nu. Ingen som har lite bra tips?


Ja vem fan har inte kysst ett svin??? ;)


Jag tänker, alltså är jag till...

Hade totalt glömt bort hur roligt det är med filosofi. Just nu tar jag mig igenom rationalismen och Descartes. Sådant som ingår i pedagogiken tydligen. Blev glad när jag insåg att jag får en massa filosofi på köpet. Kunde inte låta bli att leta upp mina gamla böcker om ämnet. Fick Existentialismen är en humanism av Per för en herrans massa år sen när jag var besatt av Sartre och jag tycker fortfarande han är en av de mest intressanta filosoferna någonsin. "Människan är vad hon själv gör sig till"

Så med hjärnan sprudlande med färska filosofitankar och filosofers kloka ord har jag fullt upp. Igårkväll var jag på föredrag med skatteverket. Tänk jag har alltid trott att människor från skatteverket skulle vara riktiga ragator. Skönt att mina förutfattade meningar allt som oftast slår fel numera. (Jessica vet vad jag menar haha..) Strax ska jag till sjukgymnasten och planera upp fortsatt träning i varmbassängen. Imorgon ska jag skriva kontraktet för lokalen och diskutera igenom planerna med hantverkarna. Även mäta storleken på rummet jag tänker ha ljusterapi i så att jag kan få en exaktare offert från det företaget. Blir ingen billig historia, men hoppas att det ska bli värt det. Hm.. så mycket tankar som snurrar i mitt huvud dagar och nätter i ända kan jag åtminstone inte annat än att existera!


Måndag & salsa

Haha.. så ointressant kan ni ju omöjligt tycka att det är med dans mina kära vänner eftersom ni fortsätter läsa min blogg och det alltsom oftast står åtminstone någonting om det. Ikväll har vi varit inne i Kalmar och dansat salsa igen. Håller på med en jätteknepig kombination som jag nog aldrig kommer sätta snyggt. Särskilt när man dansar brevid Annie som är så rackans duktig. Tänk den dagen man kan komma i närheten av henne *ler* Oj oj vad jag har långt kvar känner jag bara.

Annars tycker jag om sådana här kvällar. Komma hem till lugnet. Satte på lite mysig musik, tänt lite ljus, gjort mig en kopp te. Trodde aldrig att jag skulle bli en sådan person som uppskattar ensamhet, men insett att jag gör nog det trots allt. Särskilt när jag får mysa till det så här lite själv. Enda som verkligen fattas just nu är ett badkar.

VM i dans

Igår åkte Simon och jag tillsammans med Maria, vår lärare i Lindyhop och en annan tjej till Växjö och kikade på VM i bugg, lindyhop och boogie woogie. Det var hur roligt som helst att få se alla de här underbart duktiga paren dansa, man fick väldigt mycket inspiration. Mina favoriter var den franska paret som vann i boogie woogie. De vann även förra VM, men så fantastiska som de är kan jag lova att det inte är något underligt. Man kan inte annat än att bli imponerad. Ni skulle hört publikens jubel, det var häftigt.

Var där från nio på morgonen till elva på kvällen. Blev en lång dag och trots att jag var så trött åkte jag bort till Emil en stund och sa hej till fyllekajorna där. Stannade inte kvar så länge för ögonen höll på att falla ihop. Idag har det mest blivit slappande framför tvn. Hämtat mina nya böcker i pedagogik med, så börjat läsa lite. Andreas var så gullig nu överraskade med tacos. Tänk så bra jag har det ibland tihi.. Snart dags för dans!!

Självförvållande skador

Är så extremt hopplös.. Vet ni att inatt lyckades jag riva mig själv på näsan. Så vaknade med ett centimeters sår på näsan och blod i halva ansiktet. Ja ja skratta på ni bara. Kan verkligen se framför mig hur Frida sitter och kvider i en skrattattack just nu när hon läser detta *suck* men ska säga dig systra mi att vanprydning som denna i ansiktet är inte vackert. Drömde att jag åkte vattenrutschekana när jag skyddade ansiktet från skvättande vatten. Typiskt vad man ska lyckas med.

Idag har det blivit en herrans massa sidor pedagogikläsning och imorgon ska jag påbörja första uppgiften. Sen har jag äntligen fått alla kläder tvättade, städat och lagat lite god mat. Imorgon ska jag till arbetsterapeuten och se om jag kan få lite hjälp med nya skydd till handlederna, för de värker så ibland när jag anstränger dem. Dansen är en bidragande faktor dessvärre. Men men..

Ikväll ska jag och Simon in till Kalmar en sväng och träna lindyhop. Det är en så sjukt rolig dans. Önskar verkligen att fler kunde dansa den. Lördag ska vi titta på VM i bugg i Växjö. Det längtar jag till, ska bli skitkul.

Black jack

Ikväll är det då dags för Black Jack. Ser jag fram emot. Har längtat efter att ut och dansa lite. Så ska garanterat inte glömma att ta mina mediciner. Pinsam som jag är kan jag senaste skivan nästan utantill. Åkte till Teneriffa med inte alltför mycket musik i datorn. Så det var i stort sett den enda skivan jag hade att lyssna på. Nej haha.. Rolandz med ;) *dansbandsnörd*

Fått höra att Chili ska öppna upp i Nybro igen om ett par veckor. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Festande strax utanför mitt fönster under fredagskvällarna. Räckte rätt bra med att enbart behöva vakna 02.40 när nattbussen anlände. Antar att jag lär försöka fly centrum fredagsnätterna. Fick ett bra erbjudande idag haha..

Hade en väldans trevlig eftermiddagsfika med Hanna och Jesse igår. Så roligt att träffa mina älsklingar igen. Vi hade väldigt intressanta diskussioner medans vi tittade på "Fråga Olle" haha.. Senare på kvällen sällskapade jag Dennis och Emil och käkade lite gott. Träffade Martin en sväng med.

Nu är det dags att ta tag i pluggandet så jag hinner ifatt de andra som redan varit duktiga och medverkat på weblektionerna. Blev lite stressad när jag märkte hur mycket jag missat.

Kalldusch

Hatar hatar HATAR min dusch.. Här kommer man hem från 28-gradiga Teneriffa där det inte ens finns något som heter kallvatten i duschen. Två minuter... Hur många tjejer hinner tvätta håret på två minuter? Definitivt inte jag. Nej jag är garanterat ingen två-minutersduschare. Vill snarare ha 20 minuter för att bli nöjd och tillfedställd. Har säkert ringt 10 gånger till Agona att de ska fixa så jag får varmvatten, men NEJ lik förbannat är det kallt när man väl vill ha en varm långdusch. Så här sitter jag nu med otvättat, ruffsigt hår efter en kylig promenad.

Missa inte poängen flickor

Nu när ännu fler har sett filmen He´s just not that into you måste jag kommentera att snälla ni missa inte poängen *ler*

Om en kille behandlar dig som om han skiter i dig, så skiter han faktiskt i dig. Utan undantag!

Och om en kille inte ringer dig, så vill han inte ringa!

Så JA, poängen med filmen eller framför allt med boken (som råkar vara en av mina favoritböcker) är att DUMPA HONOM och det illa kvickt så du kan göra ditt liv så lyckligt som möjligt. Kom ihåg "Undantaget bekräftar enbart regeln".

Alla vill vara det där undantaget, men väldigt få personer är det. Vem vill ödsla tid på någon som inte till 100 % vill ha dig! Tror jag kommit på den bästa julklappen till alla mina vänninor som är singlar *fniss* och själv anser jag att boken är bättre än filmen trots allt det fina ögongodiset ;)

*puss på er*


Nu drar verkligenheten igång

Fem minuter efter att jag anlände till Kalmars flygplats var jag genomfrusen och blå igen. Välkommen hem till början på svenska mörkerperioden. Var väldigt skönt att komma hem. Simon hämtade mig på flygplatsen och vi åkte och dansade direkt på kvällen. Som jag hade saknat dansen under dessa veckorna. Han var en räddande ängel där tihi.. På lördag drar vi säkerligen in till Black Jack på Sandra ett litet gäng. Det ser jag fram emot som tusan, behöver svänga lite på mig igen.

Igår blev det en liten fikastund med Jenny och sedan åkte jag ut till Agebo. Mamma och pappa håller på att renovera hela övervåningen. Tror att det kommer bli hur fint som helst. Är så glad över att de gör något sådant för sig själv nu och inte bara för alla andra. Därefter blev det en liten visit till Lina och prata strunt. Skönt att träffa systeryster igen och förstå att hon liksom jag själv fått ordning på sina tankar nu.

I morse tog jag en liten löparrunda. Orkar inte så långt ännu, mer hoppas att min träningsmani ska hålla i sig ett ordentligt tag nu efter resan. Sen började jag med min tre A4-sidor långa "att-göra-lista". Kommit en liten bit på den, men sen fastnade jag på Kalmar högskolas hemsida i sju evigheter. Ska under ett år nu läsa pedagogik nämligen. Samtidigt som jag startar företag och läser anatomi. Ibland undrar jag över min egna självbevarelsedrift, men men... Eftersom jag missat de första fyra webbaserade lektionerna har jag enormt mycket att ta igen. Har beställt hem böckerna nu och skrivit ut alla uppgifter och övrigt material. Så kom Jenny en stund i eftermiddag så vi låg i varsin soffa, drack te och pratade strunt i massor. Så har jag även pratat med alla mina älskade systrar i telefon en stund med *puss på er älsklingar*

**********

Vårt lilla gäng
Sista vinkvällen med vårt härliga lilla gäng på Vintersol. Åååh vad jag redan saknar er alla!