Dans på Lundegård

Hade en sjukt härlig kväll igår. Karolina och jag bestämde oss för att vi skulle till Öland, Lundegård och dansa. Var ganska lagom med folk. Alla sa att det varit mycket trängre på dansgolvet under helgen. Erkänner mig numera som medlem i den här dansbandssekten *ler* jag menar det finns faktiskt en hel del snygga dansbandsmusiker och ännu fler fina grabbar på dansgolvet och jag fullkomligt älskar att dansa. Den glädjen och energin man får är underbar.

Det roliga med sådana här danskvällar förutom själva dansen är alla människor man träffar. Nästa år blir det nog en eller två övernattningar på campingen med så man kan lära känna mer dansfolk. Nackdelen med gårdagskvällen är att jag idag knappt kunnat röra mig på grund av värken. Alla de timmarnas dans och man blev genomsvett sen ut i kylan för att svalka sig, dricka vatten och så in igen. Inte det bästa för mig kanske. Ja och dessutom alla dessa basilusker man fått på sig när man dansar foxtrot. En del män som det bara forsar svett om och man ska dansa nära. Kan lova att man blev dyblöt på köpet. Gissa om det var skönt med duschen när man kom hem och få tvätta håret som var fullt med manssvett *skrattar* Var dock inte hemma förrän halv fyra inatt. Trodde de skulle sluta spela vid ett, vilket ej skedde och eftersom ingen av oss hade klocka så bara fortsatte vi dansa tills vi var helt slut och det började ljusna.

Jag ÄLSKAR att bada!

Det är så underbart när man är alldeles varm att hoppa i vattnet och svalka av sig. Ligga i och sprattla med benen tills man är alldeles blå och russinlik. Det är sommar det *ler glatt* Förra sommaren var första gången på sex år som jag kunde bada och sedan dess har jag bara blivit bättre med värken. Den lyckokänslan jag kände förra året är tillbaks. Om ni visste vilken speciell känsla det är att gå från att ha varit så sjuk och vara där jag är idag. Mitt liv är så härligt just idag!

Var nyss ute vid sjön tillsammans med Lina och Dennis. Jätteskönt i vattnet idag och omm man ska bada är det ju betydligt bättre med insjöarna. Om en stund ska jag och Karolina åka upp till Lundegård och dansa kvällen lång. Är dansbandsvecka så vi måste bara passa på. Undersöka om det finns några dansanta män av intresse tihi..


Vindrickande och goda skratt med flickorna hos Linn i lördags =)

Hamnade på Byttan framåt natten och hade rasans trevligt. Igår åkte jag med Leif och farmor till Vita sand. Skön dag, fast lördagskvällen gjorde att jag inte riktigt njöt av värmen som jag brukar haha..

Stort Grattis till Maria och Simon som gifte sig i lördags *massor med kramar*

Dags för party

Här har ni tjejen med sjuka humörssvängningar. Mitt humör kan verkligen svänga på tre sekunder, det är på gränsen att jag själv tycker det är läskigt haha.. Haft en jättehärlig vecka i det fina vädret. Badat, solat, varit på cykelutflykt och så jobbat lite granna med. Igår kom Henke till mig efter jobbet och lekte. Skönt med någon hos sig som får mig på toppenhumör när som. Den människan har en underlig egenskap att lyckas med det. Han hade med sin lilla voffsing med, en sån liten sötis. Hängde med mina söta systrar en stund med, som sen spelade volleyboll i badhusparken.

Idag har jag varit och fikat med Måns, en gammal klasskompis som jag inte träffat på åtta år. Jätteskoj att träffas igen efter så lång tid. Sen blev det en runda till Agebo igen där Ida och jag hade behandlngar. Kändes som om de var väldigt nöjda idag och det känns skönt. Positiv feedback behöver man ibland och det är så roligt att jobba med Ida också.

Nu har jag pysslat om mina fötter lite. Känns som om jag gör det ofta enligt den här bloggen, men det kan bero på att jag är en liten skofanatiker. Så vill ju att de ska se hyfsat fina ut. De var helt trasiga efter förra helgen då jag använt tre av mina nya par skor. Just nu har jag fötterna i två plastpåsar med paraffin i, tänkte de ska bli lite mjukare.

Har förresten fått en ny idé jag funderar en massa på angående min framtid och oavsett vad som händer så ska jag nu njuta av sommaren och ha det så underbart jag kan. Nu ska jag strax iväg till Linn och dricka lite vin med flickorna. Dags för party =) Kiss kiss

Guds gåvor till kvinnorna

Män har en viss tendens att se sig själva som Guds gåva till kvinnorna. Stort misstag!! Om män ens bara kunde komma i närheten i att förstå hur besvikna kvinnor oftast är på dem. Istället får man inövade "pose"leenden från någon karl med uppknäppt skjorta eller ännu värre bar överkropp och sängkammarleende, spända muskler och tajta badbrallor. Varför hyser vissa män en sådan övertro till sig själva som förförare? Tron om att han skulle vara helt oemotståndlig (hahahaha.... stort skämt) Hanna och Jesse, jag vet att ni vet vad jag pratar om när jag säger jnkp *äckligt*

Ante berättade för mig senast häromdagen att han just nu ser de flesta kvinnor som lycksökerskor på ett eller annat vis. Bilar, båtar, hus, resor, semestrar, äventyr, musiker och speciellt gitarister, matlagning etc  etc (här stängde jag av mina öron) Bara för att jag har vissa önskningar (okej erkänner.. hade en pricklista) om egenskaper som jag gärna vill att min grabb ska ha betyder inte det att han måste ha dem. Så länge jag känner mig älskad och får den uppmärksamhet som jag behöver spelar det ingen större roll. Stort plus är det fortfarande. Mina två svaga punkter ligger vid matlagning och gitarspel om det nu är någon som kunnat missa detta.

Guds gåva till mig var nog snarare min familj (trots att jag idag anser Ida vara ond) En familj som min, där alla ställer upp för varandra utan att ens blinka. Det är en gåva. Jag skulle lätt och med glädje offra allt för dem.


En väldigt försenad bild på födelsedagsflickan Frida, Love you!



 


Första heliga tv-kvällen för i sommar

Första heliga tv-kvällen för i sommar. Tisdag och det är Allsång på Skansen. Just nu sjunger Måns Zelmerlöw allsång med En kväll i juni. Jag saknar Lasse!!! :P Och så nya säsongen av Morden i Midsomer bästa engelska deckarserien någonsin.

Måste erkänna för er att jag har skaffat en sittkudde till bilen, så nu ser jag ut genom bilrutan ;)

Midsommarhelgen var kanon! Får tacka Hanna och Calle så hemskt mycket för allting. Tror jag avslöjat alldeles för många hemligheter under alla dessa lekar vi haft för oss, men förhoppningsvis har alla varit tillräckligt berusade för att glömma det mesta.


På eftermiddagen innan vi åkte in till Borgholm

       

       

Imorgon ska jag tydligen titta på fotboll för första gången på tre år. Tänk vad jag måste bra om dig Henke när jag faktiskt kommer frivilligt trots allt otäckt jag hört talas om. Nej nu börjar Morden i Midsomer, dags för mys i soffan =)


Hemmaspa

Ni vet att jag ofta beklagat mig över att vara ensam. Tror jag kommit över den där tröskeln nu och börjat njuta av ensamheten igen. Ikväll har jag haft hemmaspa igen. Det är så skönt att bara vara själv. Lagt ansiktsmask, haft fötterna i ett varmt fotbad och gjort dem fina. Lackat mina naglar och vaxat benen. Har ett chokladvax. Känns väldigt lyxigt och det doftar väldigt gott. Chokladdoft i hela lägenheten nu. Nej men det är skönt att krypa upp i soffan med en kopp te och en bok. Behagligt att kunna göra saker bara för min egen skull. Tidigare har jag haft så mycket jobb att jag aldrig unnat mig att njuta av ensamheten utan istället blivit besvärad av den. När jag var ensam kände jag att jag var tvungen att jobba.

Flickor ni får komma hem till mig någon kväll så ska vi ha ett litet pyjamasparty. Lite god mat, snacks och hemmaspa, vad sägs om det?

Nu är allting färdigpackat, jag är i brukligt midsommarskick, klänningarna utvalda, godiset uppätet och sängen nybäddad. Dags för en sömntablett, en god natts sömn (fick inte det igår natt, vaknade och det kändes som ett ånglok kört över mig) och imorgon åker Ida och jag till Öland för att leka runt midsommarstången, äta nypotatis och sjunga snapsvisor.

GLAD MIDSOMMAR ALLESAMMANS!! ÄLSKAR ER ;)



Hälsade på lilla bebisen idag som vi fått hemma i Agebo =)


Minisemester

Har haft två helt fantastiska dagar tillsammans med Ingemar, Andreas och Sandra. I måndags hämtade de mig och vi åkte till Andreas stuga som ligger jättemysigt vid en sjö strax utanför Tranås. Vi satt nere vid sjön och grillade, drack gott vin, åt jordgubbar och spelade kubb. Därefter testade jag att paddla kajak för första gången någonsin. Var sjukt nervös för att välta, men gick riktigt bra tyckte jag. Var hur roligt som helst så det måste jag göra om snart. När det började skymma gick vi in, satt vid brasan och pratade strunt. Fick ett litet lyckorus, var en så underbar kväll.



Morgonen efter körde vi till Liseberg  och åkte karuseller hela dagen lång. Vågade mig till och med upp i höjdskräcken. Så var lite stolt över mig själv, blir allt modigare haha.. Stackars Ingemar gillade  inte alls alla karuseller vi tvingade upp honom i. Blekare ansikte skulle man nog fått leta efter. Dagen avslutades med en Gärdestadkonsert med bland annat Janne Schaffer och Sara Lövgren.

        
       
       

Liseberg imorgon =)

Såg sommarkrysset reprisen nyss med Brolle och Lasse Berghagen som sjöng tillsammans. Det var lite roligt att se. Har packat mina grejer nu. Ska iväg på en liten minisemester med Ingemar, Andreas och Sandra. Beger oss till Tranås ikväll, lite grillning och mys, och imorgon blir det Liseberg. Skitskoj att komma iväg lite, den här veckan slipper jag Nybro mycket. Det är gutt som tusan. Var på bio igår och såg Terminator. Den var långt över min förväntan faktiskt. Blev glatt överraskad. Så kan rekommendera er att gå och se den. Ska göra en liten recension sen ni kan läsa när jag kommer hem.


Hittade en liten cafébild från i våras på mig & min underbara Elin.
Kommer sakna dig gumman, men hoppas du får det jättebra i Norge *kramar om*


Jessica & jag på fest hos Höglunds i lördags

Look a like

  

Var bara tvungen *ler stort* Gutte och Mr Burns! Vad tycker ni om liknelsen?
Finns en större bild här nedan i ett tidigare inlägg.


Tillbaks i barnvärlden

Vad har jag gjort idag? Jo jag sög i mig så mycket gamla barndomsminnen jag kunde genom att titta på barnprogram. Medans Henke låg i min säng och sov, stackars lilla sjuklinglingen, så kröp jag ner i soffan med en stor kopp te (inte så barnligt kanske) men tittade jag på barnprogram en lång, lång stund. Först var det Madicken och sedan Emil i Lönneberga. Tänk vad man glömt dessa mysiga karaktärer. Henke skrattade lite gott åt mig när jag kom instudsande i sovrummet till signaturmelodin av Emil. "Barn på nytt" frågade han och jag satt där med ett leende upp till öronen som svar.

Min Per skrev helt plötsligt att han var i Nybro så jag tyckte genast att han skulle komma hit och äta äppelpaj med mig. Tillåts inte att min vän kommer hem till stan utan lite skvallerprat, eller mest prat från min sida kanske, men i vilket fall. Så vi har hängt ikväll och han har fått alla smaskiga detaljer om mitt liv uppdaterade. Utelämnade dock min förkärlek till vampyrer och malde istället på om Lasse Berghagen och Allsång på Skansen. Pappa frågade nämligen igår att om jag fick välja en artist som skulle uppträda hemma hos oss, vem skulle jag välja? Jag svarade Lasse och pappa tittade leende på mig och säger "Så klart, varför frågar jag dig ens" hahaha.. Så rätt, pappa min vet att Lasse alltid varit mannen i mitt liv. Hade jag bara varit 50 plus skulle jag inte bangat en dag, det vet nog alla vid det här laget *skrattar*

   

Far far away from here

Mitt huvud är så sjukt ibland. Ni ska vara så glada som inte hör vad jag tänker haha.. Har idag funderat över grodkyssning, bröllopslåtar och konstant nynnat på en sexlåt som jag inte ens vågar skriva här.

Så har jag gjort ett test idag som räknade ut att jag ska dö när jag är 32. Nio år på mig att leva livet. Dess större anledning till att fly landet i höst. Åka till andra sidan jordklotet tihi.. Känner verkligen att jag vill testa bodyflying snart. Det verkar så sjukt roligt, men finns inte i Sverige. Oliver skrev härom dagen att det finns där han bor i Schweiz. Så egentligen borde jag bege mig dit. Fast samtidigt lockar det en del att åka till London på Queen-musikal. Gode tid vad det finns mycket skit jag vill hitta på helt plötsligt. Har hur många idéer som helst. Känns som om de flesta andra nu är klara med utbildningar, skaffat jobb, barn, hus och är så seriösa. Själv har jag kommit till ett lekstadie. Nu vill jag göra tusen roliga saker enbart för mig själv ;)

Planering

Imorgon får jag en liten utmaning. Ska utföra en ny behandling I Agebo som jag aldrig testat innan. Så bra att jag har något att sysselsätta mig med. Tänker ta med Disa hem sen också tror jag. Behöver få mig lite fler stärkande promenader. Så ska hon få sig en ordentlig schamponering och dusch. Gillar inte alls hennes bad i dammen hemma. Har köpt en fästingborttagare med nu som jag hoppas ska underlätta lite för mig. De är så förbannat äckliga och hon får alltid så stora.

Ska ringa olika ambassader imorgon med och undersöka allting som har med mina mediciner att göra. Hoppas verkligen att det inte ska bli några problem. Mina läkare ska båda två skriva ordentliga intyg med allt som jag stoppar i kroppen. Fast de måste dateras tidigast en månad innan avresa så de är helt aktuella. Teneriffa åker jag till den 8 september i alla fall och ska träna där under tre veckor. Ska förhoppningsvis bli väldigt roligt och lärorikt. Sen återstår att se hur resterande av hösten ser ut =)

EU-valet 2009 - Måste bara säga att efter att ha sett resultatet av svenska folkets val är jag ganska nöjd. Det känns som ett riktigt bra val den här gången. Nu ska vi bara hoppas att det är rätt frågor som man kommer arbeta med och ta fram bra lösningar på. En liten åthutning till morfar bara som inte orkade bry sig om sitt demokratiska land och rösta.

Nationaldagen; fotboll & fest

Nationaldagen festade vi till det på. Framåt kvällen åkte jag, Lina, Ida, Sandra, Helena och Amanda in till Ante och festade och "tittade" på fotboll. Hade en sjukt roligt kväll. Skoj att träffa lite gammal folk (och nytt) man inte festat med på evigheter. Sen drog vi till Vallen och där träffade vi ännu fler. Så nog var det en livad kväll minsann. Helena var så söt när det var dags för danska nationalsången och hon filosoferande säger "Jag har alltid undrat hur man kan sjunga på danska".  Det fick då verkligen igång vårt goda humör ;)


Systrarna på partyhumör =)


Ante skulle "bara" demostrera den mjuka sängen haha


Ola och Ante röjer på dansgolvet


Enligt min mening ser det ut som om Lina viskar en ond plan och att Gutte helt är med på noterna hehe..


Ida, Helena och Amanda med lite vin i sig


Sandra med den rödaste tungen någonsin *skrattar*

Fler kort finns i albumet på Idas facebook.
Tusen tack Henke för skjutsen hem inatt *kram*

Hypnotised

Började lyssna lite på en grupp McFly igår kväll. Gillade deras låtar rätt bra. Hittills är det Hypnotised och Liar som fastnat bäst. Henke nämnde Ritchie Valens igår med så efter vårt samtal satt jag och lyssnade på nostalgilåtar halva natten. Han kan tricksen för att få mig på bra humör. Faktiskt lite underligt hur en människa kan lyckas med det så lätt, nästan lite skickligt. Tack vännen =)

Ikväll blir det fest hos Andreas i Kalmar. Inte festat med honom på flera år så ska bli roligt. Systrarna ska med mig in och två kompisar till Ida. Ska väl småkika lite på fotbollen med har grabbarna tänkt. Förstår inte att så många av mina närmaste ska älska fotboll så mycket. Tur jag har mina systrar *ler glatt* Sen ska vi till Vallen en sväng är det tänkt.

Har precis spökat ut mig ordentligt. Skulle lägga en ansiktsmask, men ser snarare ut som en kopia av Hannibal. Hade jag kunnat se bättre under detta skulle jag tagit ett kort. Hade säkerligen lockat fram ett skratt ;)


Känner mig lite nere

Jag är så förbaskat trött på Nybro att jag skulle kunna kasta varenda tallrik rakt in i väggen och skrika högt. Regn kanske har den där sista negativa inverkan på vardagen. Regn eller Winnerbäck. Varför börjar jag alltid lyssna på Winnerbäck när jag är deppig??? Gör verkligen inte saken bättre. *Tvivel*

Har så mycket tankar i huvudet att jag nästan tror det ska sprängas. Panik över vad framtiden har att vänta mig. Vet inte vad jag vill, vart jag vill eller hur jag vill ha det. Vet nästan vad jag borde göra, men att få alla celler i kroppen att göra det huvudet vet att man "borde" göra är inte alls det lättaste.

Tror ni man har ett livsöde? Någonting i livet det är menat att man ska göra. Om det nu finns något kallat livsöde så borde man verkligen inte låta vardagens faktorer påverka en så mycket utan istället fullfölja det. Inte sant?!

Sexlust

Nu se ni läste jag en artikel i The times om att sex rekommenderas varja kväll oavsett om man har lust eller inte. I aftonbladet citeras det "Lust är som aptit, den kommer när man äter." Det stämmer visserligen inte helt och hållet för mig. Har många perioder då jag inte skulle kunna ha sex oavsett, när man inte är det minsta sugen. Spelar ingen roll vad grabben skulle hitta på. Dock är dessa tillfällen mycket sällsynta numera ;)

Hittade den där söta lilla leksaken på nätet igår. Den som vi sprang på i den mysiga lilla butiken i Stockholm när vi var där i våras. Attsingen att den ska vara så dyr. Hade glatt mina kvällar mycket ;) Nej jag vet såna här grejer ska man inte skriva om här, men jag är sjukt frustrerad för tillfället.

När jag ändå är inne på ämnet. För ja jag har verkligen suttit och läst sexartiklar =) och den andra jag läste handlade om att vi tjejer bör hålla på oss och istället för sex ska vi först och främst söka efter en fast relation med romantiken i centrum. Så frågan är; Vad vill jag helst ha för tillfället, sex eller romantik? Gaah nu blev jag ännu mer frustrerad!! Människan som skrivit artikeln uppmanade även alla singeltjejer att ha en sexfri juni månad. Vadå en månad? Menar de att vi delar ut sex bara sådär till höger och vänster och att en månad då skulle vara en så förbannat stor uppoffring? Fast om jag fick välja en månad utan sex och med romantik istället då skulle jag nog slå till. Var flera år sen det fanns romantik i mitt liv. Dock trivs jag rätt bra med hur jag har det nu =)

Rullar lite bullar

Igår ringde precis rätt människa vid precis rätt tillfälle. Det var nästan läskigt. Hade precis krypit ner i sängen. Låg och var irriterad över att det är så ljust i sovrummet, samtidigt som jag kände att jag ville prata med någon. Så ringer Henke alldeles lägligt. Blev så där gladeligen chockad så tror inte han förstod så mycket av vad jag sa första minuten. Var ett roligt samtal och jag hoppas verkligen att han kan joina mig en stund i höst.

Nu håller jag på att baka bröd. Hittade ett recept på lite grövre bröd jag ville testa. Lyckas aldrig få mina degar att jäsa, men idag gick det vägen. Tror ni att Hanna kanske till sist fått ett litet finger för att hänga i köket????

Ååh vad det luktar gott här hemma nu. Härligt tihi.. jag trivs i den här doften. Ska se till att det blir oftare nu framöver =) Om brödet blir gott ska jag även göra kanelbullar i helgen så ska vi ha bullkalas sen flickor *ler glatt*

Kikade nyss på Berg flyttar in hos Glenn Hysén och halva hans hem består av Ikea. Är inte det lite underligt? En människa som är så pass känd och rik har handlat större delen av sitt hem på Ikea. Hade jag aldrig gjort!


Gentlemannakultur

Jag skulle verkligen vilja bo i en gentlemannakultur. En plats där männen tar hand om oss kvinnor istället för att kalla oss otäcka och elaka saker. Där de håller upp dörren, drar ut stolen och bjuder på middag någon gång då och då *ler* Det vore fint. Så har jag även konstaterat att det finns alldeles för lite romantik i mitt liv. Det räknas liksom in där i gentlemannasvängen lite tror jag.

Var på picknick med Elin igår i slottsparken. Vi hade det så mysigt så. Låg och solade oss lite och pratade en massa strunt. Min darling åker till Norge om två veckor. Kommer sakna dig jättemycket, som alltid. Det är skönt att ha dig hemma och likaså våra små härliga fikastunder :)

Idag hände något otäckt. Min blodtryck sprang iväg till nya höjder så jag svimmade. Hemma hos mig själv som tur var. Fick en hemsk huvudvärk, mådde väldigt illa och fick en underlig hjärtklappning. Det obehagligaste var dock att det kändes som om blodet i armarna försvann helt. Kunde inte ens lyfta dem och det smärtade något oerhört. På vårdcentralen fick jag dropp som återställde värderna hyfsat. De tog en massa blodprover och gav mig blodkärlsvidgande. Sa åt mig att öka alla mina mediciner till vad som jag fått rekommenderat från början. Blev nästan gråtfärdig då. Vill inte börja ta såna mängder mediciner igen nu när jag mått så bra. De tror att jag fått något slags fel i blodkärlen. Känner mig lite rädd och skakis får jag erkänna.