Update

Så är det då fredagskväll, och jag sitter hemma alldeles ensam. Tittat på Let´s dance och till min stora bevikelse sett Martin vinna över Tobbe. Visserligen är det där en kropp som heter duga, men charm går liksom alltid hem. Jag tror stenhårt på att Martin och Cissi vann enbart för att de är kära och danna.. uuh!! Människor är alldeles för blödiga.

Har köpt ytterligare ett par skor idag. Små, söta, söta, vita klackskor. De passade så fint ihop med klänningen jag införskaffade förra veckan. Ahh.... Lycka!! Hittade även en snygg röd väska, två klänningar till och ett snyggt linne. Detta shoppande har dock lett till ömma fötter och en trött, trött Hanna.

Veckan som varit:
Mycket pluggande, eller rättare sagt, det var tänkt att det skulle bli mycket pluggande. Kommer hela tiden upp en massa annat av någon konstig anledning. Måndags var det näst sista magdanslektionen, så jag är lite i valet och kvalet hurvida jag ska fortsätta eller inte. Är lite av en ekonomifråga med, men är så himla roligt att dansa och med tanke på att jag inte har någon danspartner till något annat är detta ett ypperligt alternativ.
Var på seminarium i tisdags, gick alldeles utmärkt. Sen åkte Jens med mig hem och vi tittade lite på film och hade det väldans trevligt. Han gör praktik i Rydénska villan, så sov över hos mig två nätter. Inte fy skam med lite sällskap faktiskt. Har ju ältat det där problemet innan med att vara liten och ensam och alldeles för stor säng, så du förstår nog poängen.
Onsdagen kom Anita från Nuskin med en av de nya maskinerna som vi ska använda på skolan. Fick en genomgång av hur den fungerar, och jag tror att det kommer bli skitkul att använda den. Är superladdad inför allt det här, som verkligen ALLA i min omgivningar får medfara. Med eller emot egen vilja.. Så på kvällen skrev jag lite på mitt hälsoarbete, umgicks med Jens och tittade på Apocalyptho. En film jag verkligen kan rekommendera, en av de bästa på mycket länge.
Igår skrev jag klart arbetet, skickade in det halv tolv på kvällen. Ändå ganska effektivt skrivet. Runt halv nio kom Lina och vi tjötade lite som vi brukar... Qualitytime... plus umgänge hela dagen idag, men älskar ju min LILLA syster så gör det så gärna.

Helgen blir jobb, jobb och jobb.. fast främst i positiv bemärkelse. Jag tycker det är skitkul att vara nere på skolan och springa. Så ska jag träna lite med Fredrik med och kanske ta en fika med en annan kompis. Imorgon kväll blir det en runda till Kalmar med och träffa Majsan. Vi ska faktiskt ha date.. så vet alla det....

*Bottom of your soul*


Att döda en människa

Hm sitter här och filosoferar över moraliska värderingar. Skriver just nu på mitt examensarbete i Hälsa och etik. Sjukt intressant må jag säga, men sitter väl för tillfället i en återvändsgränd då Webbstudieplatsen slutat att fungera och jag fortfarande måste printa ner minst två sidor.

För flera år sedan läste jag Dostojevskijs Brott och straff och nu i boken jag arbetar med citerar de mitt favoritstycke. Då Raskolnikov kommer på idén att döda den rika, snikna gumman. Hon som är procenterska och pressar pengar ur dem som står i skuld till henne.

Så här motiverar han sitt mord:

"Tänk på alla de hundratals, ja tusentals, bra saker och initiativ som vore möjliga med hjälp av gummans pengar - och så går de förlorade i ett kloster! Hundratals, ja kanske tusentals, liv skulle kunna räddas, tiotals familjer skulle kunna försonas från fattigdom, förfall, undergång, fördärv och könsjukdomar - allt detta för hennes pengar. Om man slog ihjäl henne och tog hennes pengar för att tjäna mänskligheten och det gemensamma bästa med hjälp av dem - tycker du inte att ett enda sådant litet brott skulle kunna uppvägas av de tusentals goda gärningarna? Ett enda liv i utbyte mot hundra liv - det är ju ren aritmetik! Och vilken vikt har denna sjuka, dumma och elaka gamla kärrings liv på mänsklighetens vågskål? Inte mer än en lus eller kackerlackas, om ens detta eftersom kärringen är ett skadligt kryp."

Jag är nog en ond människa, men kan ändå inte låta bli att tycka att det låter väldans vettigt. Att detta sedan argumenteras emot resten av boken.. Who cares???!


Ack ack.. på tal om ondska, kan man placera in sina släktingar i ett sådant fack? Snart kommer de hela gänget och ska förpestar min dag. Dags för make-up och påklistrat leende ;) weah..

Over and out.. *smack*


Äkta kärlek var det ;)

Upplevde ÄKTA kärlek igår. Ett par Vackra Små Svarta Lackskor ;)
De var alldeles för dyra, och jag behövde dem verkligen inte.
Men kärlek är kärlek och sådant styr man inte över som alla vet.

Nå har konstaterat att tydligen är en bakterie som heter Lp299v väldigt bra för magen. Så nu vet du det =)

Hade migränanfall i helgen igen, fy fasiken vad hemskt det är. Låg med en fruktansvärd huvudvärk och spydde i över 20 timmar innan det började lugna sig. Kände mig inte som mig själv på flera dagar. Så kom en massa arbete efter med, men jag börjar bli effektiv på att ta igen sånt. Dock det där med att inte stressa har jag mycket kvar att lära inom.

Igår var jag inne på föreläsning om värdegrunder och livsmål. Vi skulle haft seminarium med, men endast en person som gjort uppgiften, så det blev lite framskjutet. Nästa fredag ska examensarbetet vara inlämnat med, så har lite att skriva minsann. Efter att jag slutat träffade jag Kattis och vi sprang på stan lite, därav skorna. Jag skyller allt på henne *ler* Hittade en söt liten vit sommarklänning med. Som sagt skor och klänningar är min stora svaghet *suckar* Så framåt eftermiddagen hämtade vi upp Majsan med, åkte ut till Ikea och fikade. Köpte några doftljus, jordgubb. En ny vän som gav mig den idén..

Så när jag kom hem tände jag en massa ljus i mitt sovrum och myste ner mig i sängen.
Sen kom Simon och förstörde mitt mys.. Nej då var bara trevligt. Vi hade lite picknick i min säng. Så hade kexsmulor överallt sen när jag väl skulle sova. Sen tvingade jag honom att titta på "Så ska det låta" med. För hur roligt är det att sitta och titta på "familjeunderhållning" ensam haha..

Och nu.. ja dagen ska sysselsättas med tvätt, pluggande och träning. Fredrik och jag har ju helt plötsligt blivit bundisar och fått noja på att träna. Mycket bra dock, för pallra jag mig inte dit får jag ju hela släkten som sitter och skrattar åt mig.

Sen ikväll kommer Ida and we shall spend some qualitytime together.
Imorgon ska vi dessutom besöka skoaffärer *ler finurligt*

Handtag, framtag, klapp och kyss + en härlig långtradare (jag valde ALLTID långtradare)

Sand eller sten

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen. Vid ett
tillfälle börjar de gräla och den ena ger den andra en örfil.
Den senare, som får ont, men inget säger skriver i sanden:
"Idag fick jag en örfil av min bästa vän".

De fortsätter att promenera och kommer fram till en oas där de
bestämmer sig för att bada. Den som tidigare fått en örfil håller på
att drunkna men hans vän räddar honom.
När han kommit till sans igen skriver han på en sten:
"Idag räddade min bästa vän mitt liv".

Den som gicit örfilen och sedan rädda sin vän frågar: När jag
skadadde dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig
skriver du på sten. Varför?
Den andre svarar: När någon skadar oss skall vi skriva det
i sand där förlåtelens vindar lätt kan sudda ut det.
När någon gör något bra, bör vi gravera in det i sten där
ingen vind någonsin kan sudda ut det.


Bilderna då =)

Lite bilddagbok här med haha..

Majsan
Majsan på systemet! Här ska det laddas inför kvällen.


Hanna     Skon

Dags att bege sig till Globen.. och så mina nya skor. Var lite öm sen framåt kvällen om de stackars fötterna

Micke & Simon 

Micke och Simon på schlagerhumör de med.

Jag & Majsan i Globen
Äntligen satt oss till rätta på läktaren =)Ola Salo


Ola Salo efter vinsten ;)
Hyffsat bra såg vi vill säga..


Lycklig och dan
Lycklig och dan ;)

Me and my girl
Mat mat... Kebab & såna där nyttiga grejer =)


Hm
Och kvällen slutar med en något onykter Hanna som bara MÅSTE fläka ut sig lite ;)

SCHLAGER

Lyckligaste helgen på länge länge..

Så länge som jag väntat och längtat och såååå roligt jag haft *ler* Åkte tillsammans med Majsan och Simon upp till Stockholm i fredags. Dock det där med bussresor uuh.. Övernattade i mitt gamla place hos Linn. Där Erik övertagit mitt rum, men såg nästan ut som innan ändå. Han sköter sig haha.. När vi kom till lägenheten på fredagskvällen var Erik, Peter och Nico där, spelade lite tv-spel. Så satt vi och snackade skit en bra stund. Jätteskoj att träffa dem igen, var ju nästan ett halvår sen senast. Framåt nattennär det blev sovdags kröp Majsan och jag ner i en bäddsoffa och låg där tillsammans och myste en massa medans Simon fick ligga alldeles ensam och skämmas ;) HAHA

Lördagen då... Jag och min darling drog in till stan. Simon, den lilla rackaren åt brunch hos Micke (killen som även var med oss i Globen sedan). Vi flickor shoppade alldeles för mycket, men hittade en massa fint. Blev en ny kappa, klänning, kjol och skjorta, så är supernöjd. Blir det utgång nästa helg ska jag ha min nya klänning. Stjärnor är det på =) Så åt vi en massa god mat, blev mättare än mättast, men envisades ändå med att stoppa i oss "liten" morotskaka med. Sen framåt eftermiddagen drog vi tillbaks till lägenheten och började piffa. Kände mig otroligt vacker när jag fått på min schlagerklänning och mina nya skor. Glitter och Glamour.. Och Majsan var helt otroligt snygg, my love *kisses*

Så var det då SCHLAGERdags *ler lyckligt*
Vårt sällskap bestående av mig, Majsan, Simon och Micke (som är en kille Simon jobbade ihop med på Irland) anlände till Globen strax efter sju. Letade upp våra platser, de var till höger om scenen. Vi såg den vita delen av scenen som gick ut och greenroom alldeles utmärkt. Var dock lite lampstativ och grejer som skymde liten del av scenen. Men vi såg allt ändå, så nemas problemas. Vi hade en härjig sektion, så Majsan och jag passade in perfekt. Även om vi nog lär varit bland de värsta hehe.. När klockan blev åtta och allting körde igång, svor vi schlagereden och sedan skrek vi hysteriskt och applåderade i ja, i stort sett två timmar. Hur underbart som helst att vara där. Var ju flera schyssta bidrag och grymma uppträdande. Självklart hade vi The Ark som favoriter, så lyckan blev ju bara större och större ju längre tiden gick, och när de vann visste jublet inga gränser haha.. Den delen av framträdandet när det dessutom blev lite naket.. me like ;) Alla skulle behöva en liten Ola Salo hemma i sovrummet *skrattar*

Det var helt klart en kväll man kommer minnas. Vi hade verkligen jätteroligt, och allt blev så lyckat. Efter showen så begav vi oss till lägenheten och så började festandet. Då fick jag ÄNTLIGEN träffa min Linn med. Hon hade fullt upp hela helgen så det var ingen lång stund, men hon är såå gullig som lät oss få bo där. Hanna blev kanske aningens, aningen onykter på mycket kort tid. Ändå drack jag bara ett par glas vin, men det räckte tydligen för att bli rejält dragen och bildbevis finns ju. Kanske något onödigt att fläka ut sig som jag gjorde på de där bilderna, men något ska ju grabbarna ha att skratta åt. Vi var en runda och sprang på stan. Kom dock ut alldeles för sent så blev inget dansande, men gjorde inget det. Sällskapet var nog rätt nöjda över att få hem mig hel över huvudtaget *ler* Sent blev det i alla fall och roligt hade jag, såna här kvällar älskar jag mitt liv..

....morgonen efter kanske inte lika mycket. Blev inte många timmars sömn. Jag vaknade tidigt och var colasugen. Så sen fick ju de andra med se till att vakna av någon konstig anledning hm hm hm... Framåt eftermiddagen efter att ha fått lite umgängestid med Erik också begav vi oss hemåt. Den där mindre trevliga bussresan på sex timmar tog musten ur mig och NU ska jag krypa ner i sängen och mysa med min nalle.

Ett rejält schlagerhångel på dig ;)

Kort reflektion

Känner mig som en sådan hemsk människa. Låg vaken hela natten
och funderade över hur det kommit sig att jag blivit så känslokall. Äckligt
känslokall och egoistisk, verkligen inte sån jag vill vara. Har så grymt
dåligt samvete för mitt snedsteg och känner egentligen att jag borde låsa
in mig i en liten låda och kasta iväg nyckeln tills jag lärt mig hur jag bör
bete mig mot människor i min närhet.